AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dvougólový náskok nestačil, AZ veze z Přerova jenom bod

Vít Káňa | 20.01.2021

Ve 22. kole CHANCE ligy zavítali hráči z nejmladšího města do Přerova, kde vyzvali v MEO Aréně Zubry. Už v 5. minutě se z pravého kruhu prosadil Jan Rudovský, druhý gól Havířova přidal v polovině třetiny Jakub Doktor. Před startem periody Přerov vystřídal gólmana, Daniela Dvořáka nahradil Michal Postava. Zubry do zápasu dostal Jiří Goiš, který ve 23. minutě snížil na 1:2. Ve třetím dějství domácí zahrávali šest přesilovek, při hře pět na tři vyrovnal v 56.minutě Darek Hajcman. V prodloužení byly šance na obou stranách. AZ mohl rozhodnout Bořutou, Přerov Čípem, gól však nepadl a šlo se na nájezdy. V první sérii vystřelil vítězství Přerova Roman Pšurný, žádný z havířovských střelců puk za záda Postavy nedostal. Nejblíže tomu byl Kevin Horváth, ten však trefil jenom tyč. K dalšímu zápasu nastoupí AZ HEIMSTADEN Havířov v sobotu 23. ledna, do Havířova přijede Vsetín.

CHANCE LIGA - 21.kolo st 20.1.17:00
HC ZUBR Přerov - AZ Heimstaden Havířov
3:2sn
(0:2, 1:0, 1:0 - 1:0 )

Branky a nahrávky: 23. Goiš, 56. Hejcman (Süss), rozh. náj. Pšurný – 5. Rudovský (J. Kloz, Bořuta), 10. Doktor (O. Procházka). Rozhodčí: Adamec, Albrecht – Balážová, Apatsidis. Vyloučení: 5:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 34:31 (7:12, 10:10, 14:5, 2:4). Zblokované střely: 14:12. Vhazování: 42:26. Průběh utkání: 0:2 3:2.

HC ZUBR Přerov: D. Dvořák (20. Postava) – Hrabal, Forman (A), Zbořil (C), Krisl, R. Černý, Dluhoš – T. Doležal (A), Pšurný, Dostálek – Süss, Hejcman, Číp – Matěj Svoboda, Indrák, Ryšavý – Štefka, Macuh, Goiš – Václavek.
AZ Heimstaden Havířov: Stezka – Rašner, Lytvynov, Bořuta (A), Mrowiec, Ševěček, Kachyňa, Kočí – Doktor, F. Seman (A), O. Procházka – Rudovský, J. Kloz, Horváth – Lednický, Maruna (C), Mrva – Vašenka, Petriska, Krupa.

Autor reportáže: Daniel Doležal (hokejprerov.cz)

První třetina se lépe vydařila hostům. Ti byli v prvních minutách aktivnější, když už po chvíli zahrozili nebezpečným protiútokem. Na gól ale ani tak nemuseli čekat dlouho. V páté minutě našel Kloz hokejku Jana Rudovského, jenž ze středu propálil Dvořáka. Zanedlouho pak za trojici hráčů schoval přesnou střelu Jakub Doktor a AZ se ujal dvoubrankového vedení. Po studené sprše Zubři zvýšili svoji aktivitu, Havířov se ovšem nenechal zaskočit a první dvacetiminutovku si pohlídal.

Obraz hry se s příchodem druhé třetiny proměnil směrem k nepřesnostem a častým přerušením. Začal bojovný hokej. Na sklonku 23. minuty si podobně ubojované snížení připsali domácí. Štefka v protiútoku hledal hokejku padajícího Macuha. Puk se i s ním doklouzal do brankoviště, odkud jej za Stezku postrčil Jiří Goiš. Havířovští ještě se sudími diskutovali ohledně možného nedovoleného bránění brankáři, arbitři však nakonec domácí branku posvětili. Vyloženou převahou nedisponoval ve druhé třetině ani jeden celek.

Třetí část se stále nesla v duchu neatraktivní podívané a přibylo rovněž vyloučení, kterých hosté posbírali hned šest. Zubři si v přesilovkách lámali zuby až do 56. minuty, na jejímž začátku obdrželi ve stejný moment vyloučení hostující Bořuta a Maruna. Na ofenzívní zmar se pak ve dvojnásobné přesilovce déle nemohl dívat Darek Hejcman, jenž napřáhl k tvrdé střele, propálil Stezku a poslal utkání do prodloužení.

V části tří proti třem měli navrch Zubři, kteří zahodili hned čtyři samostatné úniky. Neuspěli Hrabal, Ryšavý, Pšurný v přečíslení s Doležalem a na závěr ani Číp. Brankář Stezka tak od Přerovanů získal kvalitní průpravu před samostatnými nájezdy. V nich padla branka pouze z hole Romana Pšurného, který tak pro MEO zařídil bonusový bod.

Ohlasy k utkání


Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Už poněkolikáté nám utekla první třetina. Pak jsme to celý zápas doháněli, vyrovnali jsme zřejmě gólem, který neměl platit. O to se mi vítězství hodnotí hůř. Vyzdvihnu jedno jméno – od druhé třetiny šel do brány Míša Postava a předvedl vynikající výkon, včetně samostatných nájezdů.


Jiří Režnar (AZ HEIMSTADEN Havířov): Každá porážka mrzí, kluci bojovali. Ve třetí třetině bylo hodně faulů. Lidé, kteří se dívali na televizi na Hokejce, museli vidět, jakým způsobem jsme se dostali do tří. První gól bohužel na brankáři sedí hráč, gól uznán. Druhou branku dostaneme v oslabení ve třech, kdy gólová střela přijde po přihrávce rukou. Těžko hráčům něco vyčítat, někdy je potřeba se podívat také někam dál. Je to škoda, měli jsme to udržet. Vedli jsme 2:0 a v první třetině měli ještě další šance. Ale Přerov je silný tým, proto je na špici. Z obou stran to byl dobrý hokej – od nás i od Přerova. Ale bohužel, některé vlivy člověk neovlivní.

Youtube