AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ podlehl Sokolovu 1:3

Tomáš Vlček | 15.11.2021

Prvním soupeřem AZetu po reprezentační přestávce byl dnes v Gascontrol Aréně Baník Sokolov. Soupeř šel v zápase rychle do vedení. AZetu se podařilo ve druhé třetině vyrovnat Janem Hudečkem, ale ve třetí třetině hosté dvěma brankami strhli výhru na svou stranu. Naopak AZetu se, i přes velkou střeleckou převahu, vyrovnat nepodařilo. Další zápas sehraje AZ ve středu v Prostějově, doma se představí v sobotu proti Ústí ned Labem.

Chance liga - 20.kolo po 15.11.17:30
AZ Heimstaden Havířov - HC Baník Sokolov
1:3
(0:1, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 35. Hudeček (T. Pastor, Fučík) – 4. Křemen (Jurčík), 45. Kverka (Strejček), 56. Kverka (Kuťák, Kružík). Rozhodčí: Koziol, Cabák – Hanzlík, Vašíček. Vyloučení: 3.4. Bez využití. Diváci: 689. Střely na branku: 39:22 (14:5, 10:11, 15:6). Zblokované střely: 10:7. Vhazování: 40:25. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

AZ Heimstaden Havířov: Fučík – Valenta, Chroboček, T. Pastor, M. Hlaváč, Lytvynov, Kadeřávek, F. Kočí – Bambula, Pechanec, L. Bednář – Dostálek, Hudeček (A), J. Doktor – Kunc, Maruna (C), Š. Kratochvil – Severa, Mrva, M. Hrubec.
HC Baník Sokolov: Cichoň – J. Novák, Klejna, J. Pohl, Strejček, A. Rulík, Klikorka, Vodička – Jurčík (A), Jiskra, Tomi – Pořízek, T. Rohan (C), M. Sloboda – Kuťák, Kverka (A), Kružík – Prošek, D. Novotný, Křemen.

Úvod utkání vyšel lépe Sokolovu, který šel na začátku 4. minuty do vedení, když Adam Křemen projel do útočného pásma a střelou zpoza obránce se štěstím prostřelil Fučíka.

Na konci 5. minuty byl domácí Kratochvil sám před Cichoněm, ale nedokázal jej prostřelit. V polovině 8. minuty bylo málem vyrovnáno, když Bednář pálil z levého kruhu a ještě dorážel, jenže Cichoň s pomocí obránců situaci ustál.

Na začátku 13. minuty Bednář při přesilovce pálil opět z levého kruhu a Cichoně od inkasování zachránila levá tyč jeho branky.

Na další šanci jsme museli počkat až na začátek 18. minuty, kdy pálil hostující Kverka, ale Fučík zasáhl vyrážečkou. Na konci 19. minuty před Cichoněm šikovně tečoval puk Hudeček, ale gólman hostí se štěstím puk vyrazil.

Do konce třetiny scházelo 22. vteřin, když hosté dostali puk do branky podruhé, ale bylo to rukou a tak rozhodčí gól neuznal. Proto po první části platilo skóre 0:1.

Ve druhé třetině měli více ze hry domácí hráči, kteří dlouho marně dobývali Cichoňovu branku. Gólman Sokolova totiž pochytal hned několik šancí Kunce. Domácí útočník ve 31. minutě trefil tyč a ve 34. minutě po individuálním průniku nedostal puk mezi Cichoňovy betony.

AZetu to vyšlo až na konci 35. minuty, když se Jan Hudeček dostal do úniku a bekhendovým blafákem po ledě překonal Cichoně. Asistenci si připsali Pastor, jenž poslal Hudečkovi dlouhou přihrávku o mantinel, a brankář Fučík.

V závěru třetiny hrál Sokolov přesilovku, domácího gólmana ohrozili Rohan a Novák, ale domácí čtveřice se ubránila. V poslední minutě ještě Fučík zastavil šance Pořízka a Kverky, čímž udržel nerozhodné skóre. Po čtyřiceti minutách to tedy bylo 1:1.

Na začátku třetí části měl velkou dvojšanci domácí Doktor, jenž ve 43. minutě pálil zpoza obránce, jenže Cichoň jeho střelu vyrazil a zastavil i následnou dorážku.

Branka padla na druhé straně v polovině 45. minuty, když Jaromír Kverka tečoval Strejčkovo nahození mimo Fučíkův dosah a puk se zastavil až v síti branky AZetu.

Ve 47. minutě se marně snažili dostat puk za Cichoňova záda domácí Kunc a Maruna, krátce poté se do brejku dostal Pechanec, jenž byl faulován a AZ si zahrál přesilovku, i když fanoušci si žádali trestné střílení.

V 50. minutě mohl Sokolov přidat pojistku, jenže Kuťák tváří v tvář Fučíkovi neuspěl. Sokolovští nemuseli smutnit, protože na konci 55. minuty dosáhli třetí branky. Bylo to po rychlé kombinaci na ose Kružík-Kuťák a zakončující Jaromír Kverka, jenž poslal puk k pravé tyči Fučíkovy branky.

Dvě a půl minuty před koncem hrál AZet přesilovku, vhazovalo se před Cichoněm a domácí střídačka si vzala oddechový čas a následně odvolala brankáře. AZ ale branku nevstřelil, protože Dostálek trefil Cichoně do masky a Bednář přestřelil poloodkrytou branku Sokolova.

Baník Sokolov si tak odváží tři body za výhru 1:3.

AZ sehraje další utkání ve středu 17.11. na ledě Prostějova. Utkání začíná v 18:00.

Autor reportáže: Petr Miklas, www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Petr Sikora (AZ HEIMSTADEN Havířov): Dnešní zápas byl hodně podobný těm přecházejícím. Probíhá to pořád stejně. Hra nebyla špatná, vytvořili jsme si i šance, které jsme ale neproměnili. Bohužel jsme dostali nešťastné góly po vlastních chybách a nedisciplinovanosti. To nás opět stálo tři body.


Martin Štrba (HC Baník Sokolov): Jsme rádi za tři body, ale první dvě třetiny jsme nehráli podle našich představ. To, co jsme si řekli. Do třetí třetiny jsme nastoupili s jasným cílem, který kluci splnili. Byli jsme trpěliví. Podařilo se nám vstřelit rozdílový gól a pak ještě jeden. Myslím si, že jsme dnes zaslouženě vyhráli. Velký dík patří klukům a hlavně Oldovi Cichoňovi, který nás ve druhé třetině výrazně podržel, respektive celý zápas chytal fantasticky.

Fotogalerie k zápasu
Youtube