AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ má tři body z domácího ledu, Šindelka vychytal nulu

Petr Miklas | 23.11.2022

AZ dnes dokázal na domácím ledě vyhrát za tři body a soupeři nedovolil vstřelit ani jednu branku. Góly AZetu dali Marek Haas, jenž se trefil dvakrát,Jakub Apolenář, Daniel Spratek a Šimon Kratochvil. Čisté konto udržel Martin Šindelka. Hráči AZetu vyhráli potřetí v řadě, doufejme, že vítěznou šňůru natáhnou v sobotu, kdy na domácím ledě přivítají Havlíčkův Brod.

2. liga - 18.kolo st 23.11.17:00
AZ Havířov - HC Bobři Valašské Meziříčí
5:0
(1:0, 3:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Haas (Mrowiec, Zdeněk), 24. Haas (Kolarz, Apolenář), 34. Apolenář (Kratochvil, Havlík), 35. Spratek (Kratochvil, Pawliczek), 57. Kratochvil (Spratek, Pawliczek). Rozhodčí: Škach – Bartek, Klimek. Vyloučení: 3:4. Bez využitíDiváci: 592. Střely na branku: 38:35 (10:9, 18:14, 10:12). Průběh utkání: 5:0.

AZ Havířov: Šindelka – Dudáš "A", Havlík, Kunc, Kuboš, Ščurek, Mrowiec, Kolarz "C" – Mrva "A", Spratek, Kratochvil – Apolenář, Zdeněk, Haas – Tvrdý, Pawliczek, Antoníček – Middleton, Kofroň, Kovalski
HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák – Riedl, Holiš, Ďurkáč "A", Sviták, Gabrhelík, Liss – Andris, Pokorný, Vávra "A", Martinec, Tarnoczy, Pětník, Křivohlávek "C", Vavřík, Bachánek, Kozubík

Začátek utkání přinesl dvě velké šance. Už po minutě hry nebezpečně pálil z levého kruhu domácí Kunc, ale Slovák zasáhl betonem. V polovině 3. minuty zakončoval přečíslení hostí 2 na 1 Bachánek, jenže Šindelka se rychle přesunul a akci zhatil.

Pak dvakrát zvonila tyč, nejprve ji v polovině 5. minuty trefil hostující Gabrhelík. Na konci 8. minuty to bylo po střele Zdeňka z pravého kruhu na druhé straně.

Skóre utkání otevřel v polovině 15. minuty Marek Haas, který dokázal střelou z levého kruhu procedit puk skrz Slovákovy betony. Ve zbytku třetiny už gól nepadl a domácí vedli 1:0.

Stejný hráč, tedy Marek Haas, přidal druhou branku AZetu ve 24. minutě, když tečoval tečoval Kolarzovo nahození. Ve 34. minutě navýšil vedení Havířova Jakub Apolenář, jenž poslal vyražený puk po Kratochvilově střele do odkryté branky.

Neuplynulo ani dvacet vteřin a AZet se radoval znovu. Daniel Spratek měl po Kratochvilově nahrávce poměrně snadnou práci poslat puk do odkryté branky.

Ve 36. minutě mohli hosté snížit, když dobře před Šindelkou tečoval puk Tarnoczy, ale gólman AZetu byl pozorný a scvakl své chrániče včas. Po čtyřiceti minutách to tedy bylo 4:0.

Ve třetí třetině už si AZet vedení pohlídal a ještě dokázal svůj náskok navýšit, když si na konci 57. minuty Šimon Kratochvil našel opuštěný puk v brankovišti, udělal rychlou bekhendovou kličku a poslal jej pod horní víko.

AZet vybojoval tři důležité body a třetí výhru v řadě. Navíc Martin Šindelka udržel čisté konto, takže můžeme být spokojeni.

Další utkání sehrají naši hráči v sobotu 26.10. na ledě GASCONTROL Arény proti Havíčkovu Brodu. Utkání začíná v 17:00.

Autor reportáže: Petr Miklas,www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (AZ Havířov): Tři body proti Valašskému Meziříčí, které je náš soused v tabulce, jsou výborné. Chci vyzdvihnout poctivou práci, utkání bylo takticky zvládnuté. Po důrazném forčekingu jsme získávali spoustu kotoučů, vypracovávali jsme si šance, ze kterých nám tam napadaly góly, za což jsem hrozně rád, protože ta koncovka v minulých zápasech nebyla ideální. Chtěl bych také vyzdvihnout zodpovědný výkon dozadu, kdy kluci dobře bránili. Rozebírali si hráče, jsem rád, že tady ta fáze hry se zlepšuje.


Lukáš Plšek (Bobři Valašské Meziříčí): Dnes nás trošku dohnalo to, že posledních 14 dní hrajeme s malým počtem hráčů. Poslední tři zápasy jsme sice díky nějaké euforii zvládli, ale dneska nám už rychle docházely síly. Domácí od začátku diktovali tempo, byli lepší a vyhráli zaslouženě.

Fotogalerie k zápasu
Youtube