AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři potěšili výhrou i kvalitním výkonem

Tomáš Vlček | 25.11.2012

V pátek výhra ve Frýdku-Místku na nájezdy, dnes doma tři body proti Šumperku. Úspěšný víkend mají za sebou havířovští junioři. Zatímco v pátek museli zápas ve svůj prospěch otáčet, dnes byli od počátku tím lepším týmem a postupně si vybudovali šestibrankový náskok. Pak sice dovolili hostům snížit, ale závěrečné slovo si vzali zase pro sebe a zpečetili výsledek na 7:3.

Liga juniorů - 17.kolo ne 25.11.16:15
AZ Havířov - Draci Šumperk
7:3
(2:0, 2:0, 3:3)
Branky a nahrávky: 8. Přívara (Kostelník), 14. Matějek (Matěj, Mihal), 29. Szewieczek (Přívara), 36. Lenomar (Mihal), 44. Matěj (Lenomar), 13. Přívara (Smuž, Dýrr), 59. Řehulka (Křibík) - 48. Langr (Žalčík, Galuška), 52. Prokopec (Holinka), 58. Nedopil (Malý, Nastoupil). Rozhodčí: Langer -Adamec Poruba. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 110. Střely na branku: 46:30. Průběh utkání: 6:0, 6:3, 7:3
AZ Havířov: Tomšů - Flamík, Graca, Jaroch, Kostelník, Ovčaří, Patrman, Szewieczek, Weisser - Dýrr, Glos, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihal, Mráz, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž.
Draci Šumperk: Hoffmann (od 36. Řoutil) - Navrátil, Vepřek, Feledík, Pražák, Nemeškal, Holinka, Prokopec, Stanislav, Žalčík, Galuška, Langr, Malý, Kovář, Nastoupil, Nedopil, Pšeja.
Havířovští hokejisté vstoupili do zápasu viditelně povzbuzeni pátečním úspěšným obratem ve Frýdku-Místku a na svého soupeře vlétli velmi aktivně. Hosty z počátku držel pozorný gólman Václav Hoffman, ale v polovině 8. minuty neudržel puk po Kostelníkově střele puk a Vladimír Přívara jej poslal z blízka poprvé do šumperské klece. Domácí po vstřeleném gólu nadále pokračovali v tlaku a ten museli ve 13. minutě hosté tlumit až faulem. V oslabení se však paradoxně dostali, po chybě domácí obrany, do obrovské šance, ale Prokopec sám před Tomšů trefil jen tyč.

Za 20 vteřin se opět potvrdilo, že ve sportu platí nedáš-dostaneš. Nehlídaný Tomáš Matějek totiž svou střelou o tyč zařídil využití přesilovky a vedení 2:0 pro AZet. Od 17. minuty si zahráli přesilovku i šumperští a měli v ní i solidní šanci, ale Kovářem tečovaná Feledíkova střela od modré skončila po zákroku Tomšů nad.

Úvod druhé části zápasu patřil, i díky dvěma přesilovkám, trochu více hostům, ale skóre se měnilo až na konci 29. minuty na druhé straně. Přívara našel svou přihrávkou z poza branky na pravém kruhu najetého obránce Jana Szewieczka a jeho bomba prošla někudy Hoffmannovi výstrojí – 3:0. Hostující gólman byl v dalších minutách ve své kleci na roztrhání, ale ač dělal, co mohl, ve 36. minutě už další brance nezabránil. Mihalovu střelu ještě vyrazil, ale na dorážku Kamila Lenomara pod břevno nedosáhl. A protože více už napravovat nedůslednost svých spoluhráčů nehodlal, přepustil místo v brance Pavlu Řoutilovi. Toho Havířovští přivítali sprškou střel, ale nový strážce Šumperské branky si s nimi buď poradil, nebo mu, jako v případě Mrázova pokusu ve 39. minutě pomohla tyč.

Ve třetí třetině už ale podobné štěstí neměl, protože v polovině 44. minuty mu prošla mezi betony střela Martina Matěje – 5:0. Parádní zákrok předvedl na druhé straně o tři minuty později Ondřej Tomšů proti Nedopilovi, aby se za necelou minutu měnilo opět skóre ve prospěch domácích, když rychlý kontr AZetu zakončil dorážkou vyražené střely pod břevno Vladimír Přívara. Teprve pak se usmálo střelecké štěstí i na hosty a Tomáš Langr nepříliš prudkou střelou poprvé překonal Tomšů.

Další korekce stavu za strany Šumperka přišla v 52. minutě, když v přesilovce doklepl puk do havířovské branky Pavel Prokopec. Oba týmy pak předváděli poněkud bezstarostný hokej a šance, a poté i góly, byly k vidění na obou stranách. Nejprve se potřetí trefili v 58. minutě hosté, když se dorážkou prosadil Petr Nedopil. Jenže poseldní slovo měli přece jen domácí – na konečných 7:3 upravil v předposlední minutě Josef Řehulka.

Ohlasy k utkání


Miroslav Kusý (asistent trenéra HC AZ Havířov): Naše výhra je naprosto zasloužená. Od počátku jsme měli lepší pohyb a z něj vyplynula naše převaha a dvě vstřelené branky. Ve druhé a třetí třetině jsme tlak ještě vystupňovali až na 6:0. Pak jsme polevili v koncentraci a dovolili soupeři snížit. Zápas měl celkem jednoznačný průběh, ale bylo to i díky velmi dobrému výkonu brankáře Ondry Tomšů, který nás několikrát podržel.


Karel Navrátil (vedoucí mužstva HK Hokej Šumperk 2003): V první řadě chci pogratulovat domácím k výkonu i výhře. Bylo zasloužené, vedli už 6:0 a my jsme to jen korigovali. Bohužel pokud všichni hráči na ledě tomu nedají vše, tak nemůžeme vyhrávat. V útoku to až tak špatné nabylo, ale v obraně jsme se nevraceli a z toho plynula přečíslení a šance domácích.

Youtube