AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Souboj barážových velikánů ovládl domácí AZet!

David Motloch | 13.04.2013

H A V Í Ř O V - Přesně v polovině baráže se Havířov osamostatňuje na čele tabulky s plným ziskem dvanácti bodů! Zásluhu na tom má dnešní podařený zápas s úhlavním nepřítelem z Berouna. Do něho naši hokejisté vlétli jako uragán, a i když už od začátku zásluhou Šulce prohrávali, na jejich hře se inkasovaná branka vůbec nepodepsala. Z velkého počtu šancí, které přibývaly na konto Azetu po celý zápas, se ujaly nakonec čtyři. Po brance si připsal Kanko, Kolařík, Říčka a Jan Daneček. Dost možná klíčový okamžik zápasu nastal při dvojnásobné početní výhodě Berouna. Ani v jednom případě se však hosté prosadit nedokázali, ve zbytku zápasu nakonec dominoval AZet, který po zásluze zvítězil 4:1! Další zápas sehraje AZet už v pondělí od 18:00 doma proti Technice Brno.

2. liga východ - 0.kolo so 13.4.17:00
AZ Havířov - HC Medvědi Beroun 1933
4:1
(1:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 17. Říčka (Maruna, Rimmel), 29. Kanko (Pechanec, Říčka), 48. J.Daneček (Prokop, Maruna), 58. Kolařík (Rimmel, Pechanec) – 7. Šulc (Padělek, Kaláb). Rozhodčí: Škrobák, Vampola – Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:8 - navíc Jiří Tuček (BER) 10 min. za naražení zezadu. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 38:18. Diváci: 3 991. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
AZ Havířov: Daneček L. – Hartmann, Rimmel, Prokop, Vydra, Graca, Krisl, Zientek M., Hegegy – Daneček, Říčka, Klimša – Maruna, Bursík, Matějek – Kanko, Pechanec, Kolařík – Bahounek, Mráz, Kotala
HC Medvědi Beroun 1933: Kůdela – Přindiš, Jebavý, Beneš, Šulc, Kaláb, Malý – Pondělík, Tuček, Pour – Polák, Kadlec, Plichta – Videlka, Krejčí, Čurda – Padělek, Doležal, Hošťálek

Nástup do zápasu měli daleko lepší domácí hráči. Už ve 3. minutě se dostal před branku Kanko, který využil svých fyzických předpokladů, jenže Kůdela mu do střely vložil svou hůl. K dorážce se dostal ještě Kolařík, ale ani tento hráč skóre zápasu nezměnil. Tlak AZetu ale neustával a v následné přesilovce se mohl prosadit Říčka, který dostal přihrávku zpoza branky, opět ovšem ztroskotal na brankáři Medvědů. V závěru přesilovky se opět ukázala dvojice Kanko-Kolařík, ani tentokrát však recept na berounskou obranu nenašla.

Jako blesk z čistého nebe pak udeřili hosté. V 7.minutě dostali Berounští možnost přesilové hry, a tu náležitě využili. Po střele Jakuba Šulce se za Danečkem rozvlnila síť, protože ve skrumáži před brankou toho k vidění příliš mnoho nebylo. Domácí se snažili o rychlý kontr, konkrétně Kanko s Kolaříkem, jenže obrana hostů jejich kličky nakonec ustála. V 9. minutě hostům ale skutečně zatrnulo, to když se po střele Rimmela rozezvučela tyč za Kůdelou.

Ve 14. minutě opět agilní dvojice Kanko-Kolařík ukázala své umění, když se v přečíslení Kankovi podařilo najít přihrávkou Kolaříka, ten se však unáhlil a puk netrefil ideálně. O tři minuty později, tedy v 17. minutě, však ke změně stavu došlo, protože Robert Říčka se zpoza branky vykličkoval až před Kůdelu a po odrazu puku od brusle jednoho z obránců Berouna se domácím podařilo vyrovnat.

Start do druhé části měli lepší hosté z Berouna. Čurda se ve 22. minutě dostal k puku z prostoru mezikruží, ale jeho pokus mířil těsně vedle. O dvě minuty později se ke kotouči dostal dnes velice agilní Tomáš Bursík, jenže ten skvělou nabídku Matějka využít nedokázal, jelikož Kůdela jeho pokus vykryl. Otěže zápasu od této chvíle opět vzali do svých rukou domácí, za které se přihlásil Petr Kanko. Ten nejprve nevyužil pozice těsně před brankou, poté však v 29. minutě své předešlé zaváhání napravil a ukázkovou střelou do horního růžku překonal bezmocného Kůdelu.

Tlak Havířova neustával. Hosté často nechávali v obraně mezírky. Jednu z nich našel v 30. minutě Jan Daneček, jenže v poslední chvíli mu šanci zhatil zákrokem holí jeden z obránců Medvědů. Ti si poslední šanci druhé třetiny připsali v 35. minutě, když u pravé tyče číhal na střelu Čurda. Puk se k němu však nakonec po velkém tlaku před brankou nedostal. O dvě minuty později mohl navýšit vedení domácích Bursík, který v přečíslení dostal přihrávku od Kanka. Kotouč měl však na své slabší bekhendové straně, a tak Kůdelu příliš neprověřil.

Do třetí části vstoupili aktivněji domácí hráči, ale první velkou příležitost si připsal Beroun. Už v 41. minutě se s pukem před brankou ocitl Polák, ale ani nadvakrát ležící beton Danečka nepřekonal. O minutu později mohl zvýšit své vedení Havířov po nečekaném odrazu puku od mantinelu, ale Kůdela nakonec ošemetnou situaci dokázal vyřešit. Série velkých šancí, ale pokračovala dále. Ve 45. minutě ujel do přečíslení Říčka, který si všiml volného Danečka, a i když se k němu puk nakonec dostal, Kůdela celou situaci vyřešil s chladným klidem.

Převaha Havířova ale byla čím dál více zřetelnější, a tak nebylo divu, že v 48. minutě šli domácí již do dvoubrankového vedení. Zasloužil se o něj Jan Daneček, který se na kruhu dostal ke střele a dokázal využít další přesilovou hru. Ve velké euforii se k zakončení dostávali i ostatní hráči. Například Tomáš Mráz stál s pukem sám před Kůdelou, v této velké příležitosti však našel pouze jeho lapačku.

V 52. minutě ukázal své hokejové umění Tomáš Matějek, který dokázal v rovnoměrné situaci obehrát protihráče a dostat se až před branku, odkud se snažil nachytat Kůdelu mezi betony. To mu však nakonec nevyšlo. O tři minuty později byl Havířov opět ve velkém tlaku a využít toho chtěl Jan Kolařík, který číhal u levé tyče na přihrávku. Tu sice nakonec dostal, ale brankář Kůdela o jeho přítomnosti dobře věděl a zneškodnil jeho střelu. Čas Berounským neúprosně utíkal, a tak se trenér Petr Novák rozhodl už dvě a půl minuty před koncem utkání odvolat brankáře. Hned po buly se však ke kotouči dostal Jan Kolařík, který s pukem prokličkoval celé hřiště a do prázdné branky v pohodě zasunul. Tím se střelecká listina zápasu definitivně uzavřela.

Fotogalerie k zápasu
Youtube