AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet zvítězil v baráži i popáté a vybojoval si postup do 1. ligy!

Tomáš Vlček | 15.04.2013

Neuvěřitelná vítězná serie AZetu v baráži o postup do 1.ligy se nezastavila ani dnes. Vcelku suverénně porazil Techniku Brno a vzhledem k výsledku zápasu hraného souběžně v Táboře už nemůže být v tabulce hůř než druhý. Skóre dnešního zápasu otevřel už po minutě Tomáš Bursík a další branky pak přidali postupně Jan Kolařík, Robert Říčka a Jan Daneček. Hosté v závěru 2. třetiny jen snížili, ale na výhře AZetu už to samozřejmě nic nemění. Hráčům, realizačnímu týmu i vedení klubu patří k dosažení tohoto obrovského úspěchu velké poděkování a gratulace!

2. liga východ - 0.kolo po 15.4.18:00
AZ Havířov - VSK Technika Brno
4:1
(2:0, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 1. Bursík, 15. Kolařík (Pechanec, Kanko), 35. Říčka (Maruna, J.Daneček), 37. J.Daneček (Říčka, Klimša) – 39. Hnilička (Odehnal). Rozhodčí: Čech, Doležal – Reich, Klein. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2322. Střely na branku: 33:25. Průběh utkání: 4:0, 4:1.
AZ Havířov: Daneček L. (Matoušek) – Prokop, Vydra,Krisl, Hegegy , Rimmel, Zientek M., Hartmann, Graca – Daneček J., Říčka, Klimša – Maruna, Bursík, Matějek – Kanko, Pechanec, Kolařík – Pavlas, Mráz, Kotala.
VSK Technika Brno: Novák (Vrba) – Valeš, Habrovec, Štindl, Klimeš, Bilčík, Zapletal – Brzobohatý, Bělohlávek, Rajnoha – Hnilička, Benýšek, Odehnal – Kozák, Látal, Česnek – Šedý, Matouš, Bláha.
Azet vstoupil do zápasu bleskovou brankou, kterou mu svou chybou nabídl brněnský Klimeš, jenž nechal puk Tomáši Bursíkovi, ten se octnul sám před Novákem a přesnou střelou k pravé tyči poslal domácí do vedení.

Poté se toho moc nedělo, hosté přijeli hlavně bránit a domácí se přes herní převahu nedostávali do vyložených šancí. V 6. minutě přišla jedna z mála šancí Techniky – Hnilička a Šedý se řítili na jediného havířovského obránce, kterým byl Krisl. Prvně jmenovaný se rozhodl zakončit sám, ale domácí bek se do jeho střely položil a akci tím překazil.

Další šance, ze které mohl padl gól, přišla ve 12. minutě, když Pechanec našel před brankou volného Kanka, ale ten brněnskou branku minul. Poté přišla přesilovka Azetu, kterou se sice domácím využít nepodařilo, ale to je nemuselo mrzet, protože těsně po jejím konci se trefil Jan Kolařík, kterého našel před brankou Pechanec. Domácí ostrostřelec udělal Novákovi kličku do bekendu a po ledě poslal puk do poloodkryté branky.

V závěru třetiny hráli domácí přesilovku 4 na 3, v té měli paradoxně největší šanci hosté, konkrétně Rajnoha, který se dostal do samostatného úniku, toho však Daneček vychytal a tak domácí po první části vedli 2:0.

Druhá třetina začala přesilovkou domácích 5 na 3, kterou domácí nevyužili. Navíc přišly dva tresty domácích, které však Havířovští výborně ubránili a Techniku k ničemu nepustili. V 35. minutě hrál AZ přesilovku, svého soupeře uzamkl v útočném pásmu, ale branku se mu vstřelit nepodařilo. Největší šanci měl Daneček, který však ani nadvakrát před Novákem neuspěl.

To jej však mrzet nemuselo, protože těsně po skončení přesilovky Maruna našel volného Roberta Říčku, který nekompromisně napálil puk za Novákova záda. Za další minutu a půl už vedli domácí 4:0, když Říčka přesnou přihrávkou uvolnil Jana Danečka, jenž zamířil přesně k levé tyči Novákovy branky.

Přesně minutu a půl před koncem druhé třetiny se trefili i hosté, když po chybě domácí obrany Odehnal našel volného Lukáše Hniličku, který nadvakrát překonal Danečka a upravil na 4:1 po 40 minutách.

Třetí a zároveň poslední třetina už příliš hokejové krásy nepřinesla. Hosté stále bránili v pěti, přestože prohrávali o tři branky. Azet měl herní převahu, ale nedostával se do vyložených šancí.

Na začátku 47. minuty zariskoval domácí gólman Daneček, který při rozehrávce před brankou ztratil puk, ten doputoval na modrou ke Klimešovi. Hostující obránce okamžitě poslal kotouč na branku, ale trefil jen nohu domácího obránce.

To bylo na dlouhou dobu vše. Zajímavé situace přišly až v závěrečné desetiminutovce při přesilovkách domácích, do kterých trenér Potěšil posílal i náhradníky. Jedním z nich byl i talentovaný starší dorostenec Jakub Kotala, kterému scházely centimetry ke vstřelení branky.

Podobně se vedlo i stálému hráči základní sestavy, Pechancovi, jenž před poloodkrytou brankou poslal puk jen do boční konstrukce. V závěru třetiny a tedy i zápasu se ještě hosté pokusili korigovat výsledek, ale Rajnoha ztroskotal na Danečkovi. Půl minuty před koncem ještě předvedli pokus o útok Kanko s Kolaříkem, ale druhý jmenovaný trefil jen obránce. Nakonec tak zápas skončil 4:1 - a protože Beroun vyhrál v Táboře 3:2, znamená to, že AZ Havířov nemůže skončit v baráži hůř než na druhém místě. Pro příští sezónu si tedy vybojoval účast v první lize. Havířov je prvoligový!
Fotogalerie k zápasu
Youtube