AZ Havířov

Junioři na Hradec Králové nestačili

Josef Nudera | 06.12.2013

Dnešním zápasem vstoupila Liga juniorů do své druhé části, kde se bude Havířov utkávat se soupeři, kteří skončili ve vrchních patrech tabulky, podle území. První třetina nabídla pěkný hokej s velkým množstvím šancí, ale byli to hosté, kteří se ujali 3 vteřiny před koncem třetiny vedení. Ve druhé části ještě navýšili své vedení na 5:0, to když dal Lukáš Nedvídek v utkání hned 4 branky. Třetí třetina se nesla v duchu snížení, ale ani to se Havířovu dnes nepodařilo. Tři body cestují do Hradce Králové.

LJ - 19.kolo pá 6.12.18:00
AZ Havířov - Mountfield Hradec Králové
0:6
(0:1, 0:4, 0:1)
Branky a nahrávky: 20. Nedvídek (Skála, Wolf), 23. Nedvídek (Ouzký), 26. Nedvídek (Bartoň, Suk), 29. Nedvídek (Šeps, Wolf), 40. Kastner (Bartoň, Žemlička), 48. Kastner (Rejl, Bezděk). Rozhodčí: Fiala – Bojda, Lučan. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 0:6.
AZ Havířov: Slanina (od 23. Gabler) – Cháňa, Gawlas, Flamík, Graca, Potočný V., Weisser, Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Taras
Mountfield Hradec Králové: Veselý – Skála, Suk, Bezděk, Rejl, Ouzký, Souček, Bartoň, Nedvídek, Žemlička, Šeps, Kastner, Wolf, Tvrdík, Jebavý, Půlpán, Stoilský
Havířov nevstoupil do utkání s Hradcem Králové vůbec špatně. V 5. minutě vyslal Daniel Graca střelu, kterou tečoval Suchý, ale pouze do Veselého. O minutu později se dostali hosté do dvou slibných šancí. Nejprve Bartoň a pak i Wolf skončili na brankáři Slaninovi, který vždy musel zasahovat v těžké pozici a bezprostřední blízkosti.

Později přestřelil Graca branku a Suchý trefil z dobré pozice Veselého někde do výstroje. Ve 14. minutě dorážel Žemlička sám před Slaninou, a to ve vlastním oslabení! O chvíli později se dostal ke střele po přihrávce do tandemu Wolf, ale puk se odrazil pouze před Bartoně, který pak velkou šanci zazdil.

Tři vteřiny před koncem úvodní periody jsme mohli vidět první branku. Bylo to z hole Lukáše Nedvídka, který dostal přihrávku do střední třetiny, přijel k modré čáře, a když viděl kolik, že mu zbývá času, zvolil tvrdou střelu, která trochu překvapivě prošla až za záda Slaniny – 0:1. Ve 23. minutě se hostům podařilo odskočit do dvoubrankového vedení. Lukáš Nedvídek vystřelil z pravého kruhu na vyrážečku Slaniny, kterému puk propadl do branky – 0:2.

Po druhé inkasované brance se strážci svatyně vystřídali. Do branky nastoupil Erik Gabler. Hradec Králové i přesto ve 26. minutě zužitkoval přesilovou hru. Po pěkné kombinaci, na jejímž konci byl Lukáš Nedvídek, ještě navýšili vedení – 0:3.

Ve 29. minutě, krátce po skončení trestu na havířovské straně, se ocitl před Gablerem nikým nehlídaný Lukáš Nedvídek, který si kličkou vytáhnul Gablera ven z branky a pak pohodlně zakončil. Připsal si tak už 4 branku v utkání – 0:4. V poslední minutě druhé třetiny se podařilo hostům ještě navýšit brankový příděl do havířovské branky. Před brankářem Gablerem se zjevil volný Lukáš Kastner a svou střelu namířil nad betony – 0:5.

Do třetí třetiny vstoupili domácí s cílem snížit a upravit stav utkání. Nemůžeme jim upřít snahu, ale dnes hostující František Veselý pokryl úplně všechno. Navíc ve 48. minutě se podařilo hostům využít druhou přesilovku, kdy dostal puk před branku Lukáš Kastner a zblízka neměl problémy se zakončením – 0:6.

Hokejistům Havířova se moc nedařilo, což podtrhuje i šance Caruka, který minul puk. Na druhou stranu se vytáhl brankář Veselý, jako například po střele švihem od Suchého, kdy vytáhl puk krásným semaforem. Hradec Králové ubránil i závěrečné oslabení a z Havířova si odváží 3 body za pohodlnou výhru 6:0.

Ohlasy k utkání


Jaromír Venglář(trenér AZ Havířov): Výsledek zápasu je pro nás krutý. Rozdíl jsem viděl v brankářích. Hosté mají výborného brankáře ročníku 1996. Po celý zápas jsme nebyli schopni mu dát gól. Naproti tomu, náš brankář pustil dvě naprosto laciné branky z velké vzdálenosti a za stavu 0:3 už bylo rozhodnuto. S brankáři se to táhne celou sezonu. V každém utkání vidíme jejich individuální pochybení a mužstvo pak musí neustále dotahovat.


Petr Luštinec (trenér Královští Lvi Hradec Králové): Do zápasu jsme vstoupili se zajištěnou obranou, což se nám v první třetině dařilo. Dobře jsme dobruslovali puky, obsazovali hráče a hlídali si předbrankový prostor. Nedovolili jsme soupeři dát gól, naopak dali jsme ho my tři vteřiny před koncem. Druhou třetinu jsme vyhráli 4:0 po krásných kombinacích a individuálních akcích našeho kapitána Lukáše Nedvídka. Ve třetí třetině jsme si už jen hlídali výsledek. Rozdíl bych dnes viděl v gólmanech - dali jsme šest branek a brankář žádnou chybu neudělal.

Youtube