AZ Havířov

Junioři vrátili Hradci porážku

Tomáš Vlček | 14.02.2014

Nadstavbová část ligy juniorů dneškem vstoupila do své druhé poloviny a tak se havířovském ledě už podruhé představili Královští lvi z Hradce Králové. Na rozdíl od prvního vzájemného duelu, který prohrál AZ 0:6, se tentokrát hrálo převážně podle Havířovských not. Ve vyrovnané první třetině totiž získal těsné vedení, které v dalších dvou částech zápasu vždy ještě dvakrát navýšil. Díky výbornému výkonu celého týmu, v čele s bezchybným gólmanem Gablerem, tak výhrou 5:0 svému soupeři vrátil předchozí porážku a přeskočil jej v tabulce na 2. místo. Další zápas sehrají junioři v neděli v Porubě.

LJ - 29.kolo pá 14.2.18:00
AZ Havířov - Mountfield Hradec Králové
5:0
(1:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Suchý (Diviš, Potočný V.), 23. Suchý (Potočný J.), 23. Taras (Vyčesaný), 46. Staš (Diviš, Suchý), 56. Taras (Potočný V., Lenomar). Rozhodčí: Husička – Smílek, Štěpán. Vyloučení: 4:8 navíc Klemenc (HKR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 113. Průběh utkání: 0:0, 5:0.
AZ Havířov: Gabler – Cháňa, Gawlas, Weisser, Potočný V., Potočný J., Jaroch – Křibík, Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Synek, Taras, Staš
Mountfield Hradec Králové: Bernart – Ouzký, Suk, Skála, Rejl, Matějček, Souček, Bezděk – Procházka, Nedvídek, Bartoň, Šeps, Kastner, Jebavý, Hlavatý, Klemenc, Stoilskyi

V úvodu zápasu byli aktivnější hradečtí, ale skóre otevřel v 6. minutě po rychlé akci a průniku do útočného pásma tvrdou ranou havířovský Dominik Suchý. Zajímavé situace byly na ledě k vidění kolem 10. minuty. Za domácí se do nebezpečného zakončení dostali postupně Staš a Lenomar, ale stejně jako hradecký Souček ztroskotali na brankáři.

Velkou šanci měl hned za chvíli domácí Diviš, jenže jeho blafák hostující gólman Bernart vychytal. Ve 13. minutě se už hosté radovali z gólu, ale rozhodčí rozhodli, že Nedvídkova střela se pod Gablera odrazila od tyče. A když v poslední velké šanci třetiny vychytal Gabler lapačkou i Bartoně zůstal AZeu těsný náskok.

Do druhé třetiny měl Havířov parádní nástup. Nejprve sice dvakrát v šanci promáchl Diviš, ale ve 23. minutě Dominik Suchý využil špatného střídání hostů a v samostatném nájezdu se bekhendovým blafákem prosadil podruhé. Uplynulo jen 40 vteřin a Havířov už vedl 3:0. Michal Vyčesaný nahrál na druhou tyč Dominiku Tarasovi přesně na čepel a ten jen doklepl puk do hradecké branky.

Další šanci AZetu zazdil po dvou minutách Vyčesaný, stejně jako na druhé straně ve 28. minutě hradečtí Stoilsky s Klemencem. Ti byli ve dvou úplně sami před domácí brankou, ale poslali puk jen do boční sítě. Pak se na ledě viditelně přiostřilo a začalo přibývat vyloučených. Branky však už do přestávky nepadly žádné a to i proto, že po Sukově střele zůstal puk jen v havířovském brankovišti a pak jej obrana odpálila do rohu.

Jestli chtěli Hradečtí ve třetí třetině skóre zvrátit, tak jim udělal čáru přes rozpočet ve 46. minutě Filip Staš, který po krásné souhře celého útoku a zadovce Diviše vymetl Bernartovu šibenici – 4:0. Pak už se zápas víceméně dohrával. Hosté mohli skóre korigovat díky náporu v 54. minutě, jenže žádná ze spršky střel nepronikla za Gablerova zda. To na druhé straně se ještě jednou červené světlo rozsvítilo. Těsně po skončení přesilovky se ujal v rohu puku Dominik Taras, najel si před branku a bekhendem jej v 56. minutě poslal přesně pod víko.

Ohlasy k utkání


Jaromír Venglář (AZ Havířov): I když jsme vyhráli první třetinu 1:0, tak soupeř v ní měl několik šancí, ale nás podržel gólman. Pak jsme odskočili na 3:0 a zápas jsme už měli pod kontrolou. Dnes zahráli výborně všichni hráči a skvěle nám zachytal brankář.

Youtube