AZ Havířov

Junioři v Přerově ztrátu nedotáhli

Tomáš Vlček | 15.03.2014

37. kolo ligy juniorů zavedlo tým AZetu do Přerova. V hodně ofenzivně vedeném utkání si domácí postupně vybudovali až pětibrankový náskok. Havířovští se však nevzdali a v poslední desetiminutovce čtyřmi brankami zápas zdramatizovali. Na vyrovnání to však už nestačilo a tak zůstaly všechny body na Hané. Poslední zápas sezony sehraje juniorka v sobotu od 12:00 doma s Hodonínem.

LJ - 37.kolo pá 14.3.
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
6:5
(1:0, 2:0, 3:5)
b>Branky a nahrávky: 17. Kubal (Řezáč, Adámek), 26. Čelko, 37. Pecha (Čelko), 42. Kebza (Pecha), 43. Duda (Metelka), 46. Tomaník (Müller, Metelka) – 42. Matějek, 49. Diviš (Suchý, Potočný J.), 55. Caruk (Matějek), 56. Suchý (Potočný V.), 59. Matějek (Vyčesaný). Rozhodčí: Volf – Novotná, Novotný. Vyloučení: 8:6, navíc Kubal (Přerov) 10 minut OT a Cháňa (Havířov) 10 minut OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Střely na branku: 40:39. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 6:1, 6:5.
HC ZUBR Přerov: Grigárek – Adámek, Mašíček, Šťastný, Kundrátek, Metelka, Duda, Tomeček – Kubal, Řezáč, Kebza – Čelko, Šnirc, Hradil – Pecha, Müller, Tomaník – Běhal, Siegel, Němec
AZ Havířov: Gabler – Cháňa, Gawlas, Šmíd, Weisser, Potočný J., Potočný V. - Matějek, Lenomar, Křibík, Vyčesaný, Diviš, Suchý, Caruk, Synek, Taras, Staš

Naši junioři zajížděli v předposledním kole na led Zubrů z Přerova, kde ovšem prospali první polovinu utkání. V první třetině padla jediná branka, když se do havířovské svatyně prosazoval v 17. minutě Pavel Kubal. Domácí hokejisté ale svůj náskok dokázali rychle zvýšit i ve druhé části hry, když do černého pálil Ondřej Čelko. Z prostřední části hry to ovšem nebylo ze strany Přerova vše, a tak na tříbrankový náskok domácích zvyšoval Daniel Pecha.

Jestliže za prvních 40 minut hry padly tři branky, tak jich ve zbývající části utkání padlo mnohonásobně více. Brankový pytel roztrhl ve 42. minutě Karel Kebza. V tentýž minutě ovšem kontrovali i hosté z Havířova, za které snižoval na 1:4 první brankou v zápase Tomáš Matějek. V podobně zběsilém tempu ale branky přibývaly i nadále. Už o minutu později totiž vrácel domácím luxusní vedení zpět Ondřej Duda.

46. minuta znamenala pro Zubry další úspěšný střelecký pokus, to když se trefoval Pavel Tomaník. Tím ovšem střelecký výčet branek domácích skončil, a nadále se trefovali už jen Havířovští. Ti sice téměř ztracený zápas nedokázali zvrátit na svou stranu, přesto si v závěru utkání vysloužili sympatie za bojovný výkon. Hrozivý výsledek pro hosty nejprve upravoval využitou přesilovkou Jan Diviš, v 55. minutě pak dále snižoval i Martin Caruk.

Na světelné tabuli uběhla pouhá minuta a brankář Grigárek musel opět lovit další puk z branky. V 56. minutě se totiž prosazoval Dominik Suchý. V poslední minutě zápasu si navíc připsal druhou branku v utkání i Tomáš Matějek. Hosté se tak zasloužili o dramatickou koncovku, více už jim ale čas nedovolil, a tak nakonec prohráli s Přerovem výsledkem 5:6.

Youtube