AZ Havířov

SDO: Oslabený AZ urval v Ústí výhru v prodloužení

Petr Blakala | 24.01.2014

Starší dorostenci havířovského týmu vyrazili k pátečnímu utkání do vzdáleného Ústí nad Labem, kde se střetli z místním Slovanem. Duel to byl opravdu dramatický, jelikož skóre bylo vyrovnané až do posledního okamžiku. Základní hrací doba v Ústí o vítězi nerozhodla, a tak na řadu přišlo prodloužení, ve kterém ke konci 65. minuty vsítil branku Bednář a rozhodl tak o vítězství AZetu.

ELSD - 35.kolo pá 24.1.18:15
HC Slovan Ústí nad Labem - AZ Havířov
5:6p
(1:2, 2:1, 2:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Navarra (Benda), 29. Navarra (Benda), 36. Rubeš (Tůma, Navarra), 52. Amirov (Kopta, Benda), 59. Vandas (Hucek) – 15. Pořízek (Fejko, Bednář), 16. Wróbel (Orság), 30. Chroboček, 53. Pořízek (Bednář), 58. Orság (Pořízek), 65. Bednář (Orság). Rozhodčí: Battěk - Gabriel, Prášek. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 35:29. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3, 4:5, 5:5, 5:6.
HC Slovan Ústí nad Labem: Kosina – Amirov, Navarra, Hucek, Tůma, Kopa, Koval, Macek, Drha, Michajličenko, Ozom, Rubeš, Zdvořáček, Vandas, Havlík, Benda
AZ Havířov: Šimeček - Dudek, Kiss, Šteffko, Trombik, Heinzl, Frojda, Chroboček - Wróbel, Bednář, Fejko, Polak, Pořízek, Cihlář, Orság, Pacas, Rzekanowski, Hendrych

Úvod zápasu se povedl domácímu týmu. Po minutě a půl hry našel Benda volného Romana Navarru, který se trefil přesně mimo dosah brankáře Šimečka. Hrál se rychlý hokej, diváci si na další branku museli počkat do 15. minuty, kdy se hodně šťastně prosadil po Fejkově přihrávce Radek Pořízek. Netrvalo dlouho a hosté si vzali vedení na svou stranu. Domácí hráči reklamovali postavení mimo hru, ale rozhodčí branku Kamila Wróbela nekompromisně uznali. Šance se střídaly na obou stranách, ale skóre se už v první třetině nezměnilo. Ústí prohrávalo 1:2.

První polovina druhé třetiny byla ovlivněna častými vyloučeními. Dvojice hráčů na obou stranách byla vykázaná na trestnou lavici. Při hře v přesilových hrách branka nepadla. V čase 28:33, kdy už byla obě mužstva kompletní, se zrodila gólová akce. Benda našel volného Romana Navarru, který vstřelil svou druhou branku v zápase. Havířov si vedení vzal rychle zpátky. David Chroboček netrefil puk podle představ, i tak ale doklouzal za brankovou čáru. Hosté měli po vstřelené brance převahu, kterou ovšem ukončil gól domácích. Navarra našel Tůmu, který v akci pokračoval. Kotouč se dostal k najetému Filipu Rubešovi a o tyčku poslal puk za brankovou čáru.

I ve třetí periodě pokračoval nastolený trend přesilových her. Jen za deset minut hry bylo vyloučeno celkem pět hokejistů. Lvíčata byla aktivnější, snadněji se dostávala do šancí a jednu z nich dokázala využít. Kopta dostal výbornou přihrávku a dostal se do samostatného úniku, ale připravil ještě lepší pozici pro Famila Amirova, který se trefil přesně a Slovan se dostal do vedení. AZ Havířov se ovšem nenechal zahanbit. Bednář našel přesným pasem Radka Pořízka, který střelou z první vyrovnal. Hosté hráli lépe a Jakub Orság rychlou ránou po ledě překonal brankáře Kosinu a hosté se ujali vedení. V čase 58:43 si Ústí vzalo oddechový čas, brankář zůstal na střídačce. Vzhledem k vyloučení hostujícího hráče hráli domácí přesilovou hru šest na čtyři. Hucek v útočném pásmu vyhrál vhazování, puk dostal přesně na hůl na modré stojící Jaroslav Vandas, který z této pozice umí dávat góly. Jeho střela proletěla až do branky a odstartovala velkou radost na ledě i na tribunách.

Prodloužení nabídlo hokej, který se hrál zejména ve středním pásmu. Dlouhou dobu nebyla k vidění žádná gólová šance. Už se zdálo, že dojde na nájezdy. Dvanáct sekund před koncem nastaveného času ujel domácí obraně Lukáš Bednář a exkluzivním blafákem rozhodl o zisku druhého bodu pro hosty z Havířova. Ústí prohrálo 5:6 v prodloužení.

Ohlasy k utkání


Vít Borůvka (HC Slovan Ústí): Jsem rád, že jsme se bodově dotáhli na Letňany. Dnes jsme si zasloužili vyhrát a získat tři body.


Martin Janeček (trenér HC AZ Havířov): Do Ústí jsme jeli ve stavu velké marodky. Od začátku týdne tým napadla nějaká viróza, a postupně nám zkosila jednoho hráče za druhým. Někteří s týmem neodcestovali a ti co přijeli, byli téměř v dezolátním stavu. Věděli jsme, o co hrají domácí a byli si i vědomi důležitosti bodů pro náš boj o play-off. Dnes jsme úplně precizně neplnili taktické prvky naší hry a často si sami hru i utkání komplikovali. Nakonec se štěstím odvážíme alespoň dva body, ale je k třeba k dalším utkáním o hodně více ochoty táhnout za jeden provaz k vytouženému cíli.

Fotogalerie k zápasu
Youtube