AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorostenci vezou plný počet bodů z ledu Poruby

Petr Blakala | 15.11.2014

V rámci 21. kola RAKO extraligy starších dorostenců čekal na havířovské hokejisty souboj s nedalekou Porubou. V tomto duelu byli úspěšnější právě hráči AZetu, kteří zvítězili dvoubrankovým rozdílem a vezou si tak zpět do Havířova plný počet bodů.

ELSD - 21.kolo so 15.11.13:30
HC RT TORAX Poruba - AZ Havířov
1:3
(0:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 36. Horváth (Šustala, Csabala) – 9. Němec (Wróbel, Langer), 36. Kurovský (Mrowiec, Dudek), 59. Wróbel (Kurovský, Mrowiec). Rozhodčí: Mrkva – Ganger, Rožánek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 22:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1:, 1:3.
HC RT TORAX Poruba: Škoda – Široký, Bijota, Boháč, Skokan, Prepsl, Pažický – Csabala, Horváth, Šustala – Irgl, Dohnal, Dang – Holub, Stach, Žídek
AZ Havířov: Gerža – Trombik, Frojda, Dudek, Hudeček, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Moravčík, Wróbel, Stružík, Langer, Peterka, Hendrych, Kurovský, Němec, Macuh, Kosina, Cihlář

Již od prvních minut bylo utkání vyrovnané, což bylo nezvyklé, neboť Havířov měl v předchozích utkáních s Porubou vždy lepší formu, ale nyní jako by se síly i forma srovnaly. Gerža i Škoda již od začátku museli bedlivě sledovat dění okolo sebe, protože jak domácí, tak i hosté se snažili o první gól. První branka spadla za záda porubského gólmana. Do odkryté části se trefil po dlouhém čekání Filip Němec. Domácí do konce třetiny div nevypustili na ledě duši, když se pokoušeli stav dorovnat, ale třetina skončila 0:1.

Ani ve druhé části se nedařilo žádnému z týmů dát hned po nějaké akci gól. Všechny akce skončili nezdárně, jelikož oba gólmani byli pokaždé připraveni zasáhnout a obratně si hlídali i nepokrytá místa. Největší smůlu však měla Poruba, která nedokázala vstřelit puk do odkryté klece ani nepřekonala Geržovy betony. Domácí se trápili velice dlouho a i Havířovu se jejich jindy přesné střely nedařily. Domácí dorovnali teprve ve 35. minutě utkání a o branku se zasloužil jak jinak než kapitán Lukáš Horváth, který se v každém utkání snaží alespoň jednou skórovat. Ovšem po několika málo vteřinách hosté stav navýšili. Poruba doplatila na svou chybu a nechala si proklouznout Daniela Kurovského, jež si na Škodu vyjel sám.

Třetí třetina patřila domácím, kteří se neustále tlačili před Geržu. Horváth, Stach, Irgl a jiní se neustále pokoušeli dorovnat skóre, ale vždy chyběl jen malilinkatý kousíček, aby puk proklouzl tam, kam by měl. Havířov lehce zvolnil, ale jelikož si trenér hostů uvědomoval riziko, svůj tým neustále napomínal, až se alespoň trochu hra Havířova přiblížila jejich typickému projevu. Poruba nedokázala ani jednu ze sedmi střel, které v poslední části na Geržu vypustila, proměnit. Zato Havířov si minutu před koncem výhru po střele Kamila Wróbela pojistil.

Autor reportáže: Kateřina Juříková - redaktorka HC Poruba

Ohlasy k utkání


Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že utkání bylo vyrovnané, ale v první třetině jsme měli podle mého názoru rozhodnout utkání a měli jsme vyhrávat minimálně o dva, tři góly, protože jsme měli jasné tutovky, ale bohužel neproměněné. Se zakončováním se trápíme opravdu celou sezonu. Ve druhé třetině jsme se nadřeli na vyrovnávací gól, ale během třinácti sekund padla branka a myslím si, že to o zápase rozhodlo. Ani závěr se nám nepovedl a za stavu 1:2 bylo hodně hloupých chyb, což nás stálo hodně sil, které k závěru už chyběly. Kluci bojovali, ale prostě buď nám na kontě svítí nula, nebo jeden gól, a když se podaří dva, tak je to čistě zázrak.


Martin Janeček (HC AZ Havířov 2010): Těžko se mi hodnotí. Věděli jsme, že to nebude lehké utkání a že musíme dobře začít. Myslím si, že jsme byli mírní favorité, ale po prvních pěti minutách aktivity jsme přestali úplně hrát a pustili Porubu do hry. Utkání dnes hodnotím velice negativně. Samozřejmě děkuji za body, ale náš výkon a herní projev byla velká katastrofa, z čehož určitě vyvodím důsledky.

Youtube