AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři přivezli z Hodonína všechny tři body

Tomáš Vlček | 27.09.2014

V pátek se hrálo 5. kolo východní skupiny ligy juniorů. AZet v něm zajížděl na jih Moravy, aby se v Hodoníně střetl s místním SHK. Zápas měl dlouho vyrovnané skóre, v jehož vedení se oba soupeři navzájem vystřídali. Až v závěru utkání strhl AZ opět vedení na svou stranu a získal cenné tři body. Další utkání sehrají havířovští mladíci už v neděli od 13:45 proti Uničovu.

LJ - 5.kolo pá 26.9.18:30
SHK Hodonín - AZ Havířov
2:3
(1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Hložánek, 38. Kučera (Hložánek) - 6. Churý (Vyčesaný), 39. Heinzl (Caruk), 54. Potočný J. (Křibík). Rozhodčí: Slavka – Kocián, Procházka. Vyloučení: 4:6, navíc Regoš (HAV) 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 26. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
SHK Hodonín: Zollpriester (Juračka) – Frolek, Vanek, Prčík, Sedlák, Kukliš, Kulyk, Maršálek, Flora, Šála, Kučera, Černohous, Janota, Hložánek, Přichystal, Venclík, Tomešek
AZ Havířov: Kostka (Tušner) – Heinzl, Potočný V., Regoš, Potočný J., Staš – Křibík, Vyčesaný, Churý, Schmied, Caruk, Polak, Šmíd, Balász, Lejčko

Ze zápasu uplynulo pět a půl minuty a zásluhou hostujícího Havířova se otevřelo skóre. Nováček v dresu AZetu Radomír Churý zužitkoval výbornou přihrávku kapitána Michala Vyčesaného a poprvé rozsvítil světlo za domácí brankou. AZ pak úspěšně přežil oslabení, ale na začátku 12. minuty přišlo vyrovnání. Erik Hložánek se prosadil samostatnou akcí a bylo to 1:1. Více vzruchu už úvodní část zápasu nepřinesla.

Ve druhé třetině dostali domácí hned třikrát možnost hrát přesilovku. Žádnou z nich nevyužili, jenže chvilku po skončení té třetí, se jim přeci jen podařilo skórovat. Tentokrát se z Erika Hložánka stal nahrávač a úspěšným zakončovatelem byl ve 38. minutě Tomáš Kučera. Avšak za minutu už bylo opět srovnáno. Martin Caruk našel přesně hůl Adama Heinzla a havířovský bek překonal Hodonínského brankáře Zollpriestera podruhé – 2:2.

Ve třetí třetině už se zaplňovaly obě trestné lavice vyrovnaněji. Drtiči v převaze úspěšní nebyli, a také AZ svou první přesilovku ještě nevyužil. Když se ale v 54. minutě sešli na trestné dva domácí hráči, odešel jeden z nich ještě před vypršením celého trestu. Využitím dvojnásobné přesilovky se o to zasloužil další obránce Jan Potočný, kterému na vítěznou branku nabil Honza Křibík. Domácí to sice ještě v závěru zkusili bez brankáře, ale na skóre už se nic změnilo. AZ vyhrál v Hodoníně 3:2.

Youtube