AZ Havířov

SDO vstoupil do nového roku prohrou v Budějovicích

Tomáš Vlček | 03.01.2015

Starší dorostenci AZetu si tento víkend udělali výlet na jih Čech. Postupně se zde, v rámci své nadstavbové skupiny B, utkají s Motorem Č. Budějovice a IHC Písek. Dnešek se jim však na ledě Motoru moc nevydařil. Sice se nejprve dokázali dostat z nepříznivého stavu 0:2 zpět na remízu, ale domácí pak přidlali další čtyři branky vyhráli jasně 6:2. Snad se tedy našim mladíkům bude lépe dařit v neděli na píseckém ledě.

ELSD - 31.kolo so 3.1.17:00
HC Motor České Budějovice - AZ Havířov
6:2
(2:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 8. Bárta (Doktor), 18. Doktor (Šulek, Klinecký), 33. Doktor (Farka), 44. Jiřinec (Bárta, Vráblík), 45. Schmidmayer (Šulek), 45. Šulek (Farka) – 27. Polak, 30. Kurovský. Rozhodčí: Pražák – Samuel, Brůha. Vyloučení: 7:9. Využití: 3:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 150. Střely na branku: 46:14. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 6:2.
HC Motor České Budějovice: Kváča – Kadlec, Farka, Kubeš, Klinecký, Tintěra, Dvořák, Svoboda – Bláha, Schmidmayer, Vráblík, Bárta, Jiřinec, Šulek, Doktor, Bárta, Fencl. Trenér: Ladislav Kolda.
AZ Havířov: Gerža (od 45. Sonnek) – Trombik, Frojda, Dudek, Hudeček, Kiss, Spálovský, Mrowiec – Moravčík, Polak, Wróbel, Stružík, Peterka, Hendrych, Pacoň, Kurovský, Němec, Macuch, Kosina, Cihlář. Trenér: Martin Janeček.

Domácí hráči vstoupili do utkání mnohem aktivněji. Soupeře ve všech činnostech přehrávali a hostujícího brankáře Geržu zaměstnávali jednou střelou za druhou. O hlavní ofenzivní manévry se staralo zejména trio Šulek, Doktor, Bárta. Poslední jmenovaný se prosadil jako první. V oslabení mu puk předložil Doktor a Jan Bárta prostřelil Geržu – 1:0. V závěru třetiny se prosadil i kapitán jihočeského celku. Jakub Doktor v přesilovce zvýšil stav utkání na 2:0.

Druhá část nabídla ne méně tak lákavou podívanou. Domácí nepolevili v ofenzivě, často ale zapomínali na zadní vrátka. A toho Slezané využívali. Kurovský nastřelil nejprve tyč, v následující individální akci už se Richard Polak nemýlil – 2:1. V půlce zápasu už bylo vyrovnáno. Budějovičtí obránci opět propadli a Daniel Kurovský parádní akcí trestal – 2:2. Vedení si zpět na svou stranu vzal Motor v následující přesilové hře. Kapitán Jakub Doktor dorazil Farkovu střelu za Geržova záda – 3:2. Navýšit vedení mohl Jan Bárta. A to hned dvakrát, poprvé těsně minul branku. Podruhé ho dobrým zákrokem vychytal Gerža. Do kabin se tedy mířilo za stavu 3:2 pro domácí.

Poslední dějství bylo jednostrannou záležitostí pro českobudějovický tým. Hned v úvodu nasázeli domácí soupeři tři branky a bylo po zápase. A to vše za necelé dvě minuty! Rychlou kanonádu načal Jakub Jiřinec - 4:2. Z další akce poprvé skóroval Karel Schmidmayer - 5:2. Za 31 vteřin se třetí využitou přesilovkou prosadil Ondřej Šulek , který zároveň vyhnal Geržu z brány - 6:2. Do konce utkání útočné akce polevili a tudíž Motor porazil Havířov 6:2.


Autor reportáže Filip Kortus, www.hcmotor.cz

Ohlasy k utkání


Martin Všetečka (CEB): Nehráli jsme utkání tři týdny, poctivě jsme se na toto utkání připravovali. Měli jsme do něj výborný vstup, pak bohužel přišly dvě chyby. Nakonec se ukázal týmový výkon, který by nás měl posouvat dál a dál.

Youtube