AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: První zápas čtvrtfinále pro Vítkovice, v pátek odveta v Havířově

Jozef Valenčík | 09.03.2016

Mladší dorostenci si po výborné sezóně vysloužili účast v playoff. Do série dostali za soupeře blízké Vítkovice a první zápas odehráli dorostenci ve vedlejší hale Ostravar arény. Do 54. minuty dokázal Azet držet se soupeřem krok, ale jednogólový náskok poté dokázali domácí navýšit a nakonec se radovali z vítězství 4:1. V sérii tak Vítkovice vedou 1:0, druhý zápas se odehraje v Havířově v pátek 11. března od 17:30 a hosté v něm budou mít mečbol.

ELMD - 0.kolo st 9.3.17:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov
4:1
(1:0, 1:1, 2:0)

Branky a nahrávky: 14. Urban (Smička, Kylnár), 30. Vojtovič (Bieniek, Beránek), 54. Beránek (Bieniek, Vojtovič), 55. Urban – 40. Juhász (Potočný). Rozhodčí: Cibula - Cabák, Hykel. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. Diváci: 156. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.

HC Vítkovice Ridera: Malík – Malík Z., Bílý, Vacula, Bieniek, Šulák (A)– Plánka, Vojtovič, Fridrich (C), Žemba (A), Takáč, Kylnár, Vícha, Urban, Smička, Mrva, Beránek
AZ Havířov: Dufek – Pavelek, Grygar, Hrček, Máca (A), Ševěček, Adámek – Janeček (C), Del Favero, Tomeček, Lednický, Potočný, Juhász, Pindel, Zíka, Bambula, Revaj

Úvod utkání sebou přinesl precizní hru v obranné fázi a to z obou stran. Ani jeden tým se nedostával do vyložených šancí a bylo vidět, že nikdo nechce udělat v sérii chybu jako první. Havířov v těchto chvílích rozhodně netahal za kratší konec. V desáté minutě si pomohl v obranném pásmu faulem Radek Máca a Vítkovice téměř celou přesilovku strávily v útočném pásmu, nicméně gólem jejich snažení neskončilo.

Přesilovkový tlak Vítkovic branku nepřinesl

První změnu skóre přinesla akce ze 14. minuty, to Petr Smička přebruslil havířovského obránce a okamžitě poslal kotouč před branku, kde si sjel Adam Urban a poprvé rozradostnil domácí tribunu. Havířov si v první třetině také zahrál jednu přesilovou hru, ale v té se prosadit nedokázal a do šaten se tak odcházelo za stavu 1:0 pro domácí.

Radost domácích po prvním gólu

Ve druhé třetině si nejprve Azet zahrál přesilovou hru, ale vyloučení Víchy nebylo potrestáno a naopak se radovaly Vítkovice, když se v polovině utkání prosadil Jan Vojtovič. Už to vypadalo, že se do šaten půjde za stavu 2:0 pro domácí, jenže Lukáš Juhász dvaapadesát vteřin před koncem druhé periody zužitkoval pas Matěje Potočného a snížil na 2:1.

Tento gól pochopitelně vlil havířovským hráčům krev do žil, ve třetí třetině se dlouho na další branku čekalo a tak by se napětí dalo krájet. V 54. minutě se však dokázal prosadit Adam Beránek a uklidnit tím domácí, kteří získali dvoubrankový náskok. Za necelou minutu navíc zvyšoval už na 4:1 svým druhým gólem Adam Urban a definitivně rozhodl první zápas série.

Havířov tak prohrává v sérii hrané na dvě vítězná utkání 1:0 a v pátek doma bude muset zvítězit. Neváhejte a přijďte podpořit mladší dorostence ve vyřazovací fázi soutěže. Druhé utkání série se odehraje v K&K PNEU Aréně v pátek od 17:30.

Ohlasy k utkání


----


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Utkání mělo oproti zápasům v naší skupině daleko vyšší tempo a agresivitu, se kterou se spousta hráčů těžko vyrovnávala. Ale byly i momenty, kdy si kluci dokázali, že je možno s Vítkovicemi hrát...V pátek hrajeme další zápas a my se musíme z dnešního utkání poučit a přenést to na led. Učitě tak jako dnes nedáme Vítkovicím nic zadarmo.

Youtube