AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířov nasázel Mostu sedm gólů

Petr Miklas | 25.02.2017

Havířovští hokejisté dnes svého soupeře rozdrtili, i když od poloviny utkání nasadili do hry hráče v dorosteneckém věku. Jeden z nich - Matěj Potočný se dokonce zapsal mezi střelce. Dařilo se Danielu Kurovskému a Tomáši Gřešovi, oba dali dva góly. AZ byl lepší po většinu dnešního útočně laděného utkání a zaslouženě vyhrál. Hra se musela fanouškům líbit.

WSM liga - 0.kolo so 25.2.17:00
AZ Havířov - HC Most
7:2
(1:0, 4:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 13. Hlinka (Kanko, Bahounek), 25. Kanko (L. Bednář, Hlinka), 28. Kurovský (Dudek), 32. Gřeš (Dudek, Dvořáček), 33. Kurovský (Petran, Pořízek), 49. Gřeš (L. Bednář, Potočný), 51. Potočný (Kanko, Gřeš) – 29. Walter (Stříbrný, J. Šimeček), 38. Hora (K. Černý, Havlíček). Rozhodčí: Fiala V. – Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1059. Střely na branku: 37:25 (12:4, 14:13, 11:8). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 7:2.

AZ Havířov: Šafránek – Chroboček, Holomek, Krisl, Bahounek, Petran, Dudek, Ševěček – Kalus, Hlinka, Kanko – Gřeš, Maruna, Dvořáček – Kurovský, Haas, Pořízek – Bambula, Potočný, Pawliczek – L. Bednář.
HC Most: Spěšný (32. Mouček) – Hora, Šefl, Šesták, K. Černý, Strejček, Walter – Rod, Havlíček, Smolka – Kubinčák, Divíšek, Řehoř – J. Doležal, Alinč, Komínek – R. Veselý, J. Šimeček, Stříbrný.

Hned od začátku bylo k vidění hodně šancí, první velkou měl hostující Komínek, jehož dorážku z bezprostřední blízkosti Šafránek na poslední chvíli vyrazil betonem. V 5. minutě pálil z mezikruží Kanko, Spěšný zasáhl betonem. O tři minuty později mohl v přesilovce udeřit Most, jenže Havlíček v dobré pozici promáchl a Smolka těsně minul branku.

Ve 13. minutě už branka padla, úspěšným střelcem byl Michal Hlinka, který po Kankově přihrávce pálil z mezikruží přesně do šibenice Spěšného branky. Domácí byli i nadále aktivnější, ale Bednář v 16. minutě i Maruna o minutu později ztroskotali na Spěšném.

Gólman hostí odolával tlaku domácích hráčů i v 18. minutě, kdy zlikvidoval pokusy Bednáře a Dudka. V 19. minutě mohli hosté vyrovnat, když se od domácího obránce Bahounka puk odrazil směrem na branku, ale Šafránek dokázal na náhlou změnu pohybu puku zareagovat. Po první části tak vedl AZ 1:0.

Druhá třetina přinesla brankové hody, činili se hlavně hráči AZetu. Ve 25. minutě se trefil přesně k levé tyči Petr Kanko. O tři minuty později měl obrovskou šanci hostující Komínek, který byl v samostatném úniku, ale obtěžoval jej obránce, takže nezakončil v klidu. Z následného protiútoku se prosadil Daniel Kurovský, který zamířil přesně do pravého horního rohu Spěšného brany.

Ve 29. minutě hostující obránce Jan Walter svým premiérovým gólem ve WSM lize snížil, když poslal puk skrz klubko hráčů před Šafránkem. O tři minuty později využil AZ zásluhou Tomáše Gřeše přesilovku, domácí útočník tečoval střelu od modré pod horní tyč. Most zareagoval střídáním brankářů, Spěšného nahradil Mouček. Ale ani ten nezastavil střelecký apetit Havířova, Daniel Kurovský tečoval Dudkovu střelu a navýšil náskok domácího týmu na 5:1.

Ve 38. minutě využil svou přesilovku i Most, když se z blízka prosadil Daniel Hora. Po dvou třetinách to tedy bylo 5:2 pro AZet.

Ve třetí části měli zprvu více ze hry hráči Mostu, ale Kubinčáka ve 46. minutě vychytal Šafránek a Černého bomba šla těsně nad branku Šafránka. Pak přišly další branky AZetu. Ve 49. minutě poslal bombu k tyči Tomáš Gřeš, který se prosadil podruhé v utkání.

V 51. minutě dal svůj první gól mezi dospělými teprve šestnáctiletý Matěj Potočný, který se trefil přesně nad lapačku Moučka. O čtyři minuty později byl blízko ke vstřelení hattricku domácí Gřeš, ale Mouček předvedl skvělý zákrok lapačkou a radost mu zkazil.

Ve zbytku třetiny už gól nepadl a tak Havířov vyhrál 7:2.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Byl to těžký zápas na fyzičku, protože to bylo třetí utkání v tomto týdnu. Tým byl stmelený a hrál dobrý hokej. Do utkání jsme nasadili i starší dorostence, kteří toho měli v nohách také hodně. Zápas byl atraktivní, bohatý na góly a byla to taková odměna pro fanoušky, kteří chodí pravidelně. Most tento týden také odehrál tři utkání a bylo na to na jejich hráčích vidět, kromě psychické a fyzické únavy se určitě připočetla únava z dnešní cesty.

Fotogalerie k zápasu
Youtube