AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Z Českých Budějovic přijíždí Havířov opět s prázdnou

Josef Nudera | 24.01.2018

AZ RESIDOMO Havířov nastoupil proti lídrovi tabulky už i s Martinem Růžičkou v brance, ale ani řada skvělých zákroků tohoto brankáře Pardubic Havířovu nestačila. V bojovném utkání si vytvořily Budějovice v první třetině dvoubrankový náskok, který dal ráz zbytku klání. Havířov na skvělou defenzivu domácích nevyzrál a v Budějovicích ani v tomto utkání nevystřelil jedinou branku. Havířov spadl na 10. místo, odkud ztrácí 2 body na osmý Vsetín a bod na devátý Frýdek-Místek.

WSM liga - 42.kolo st 24.1.17:30
HC Motor České Budějovice - AZ Residomo Havířov
3:0
(2:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Vampola (J. Mikyska, Čermák), 9. Nedorost (L. Květoň, Pajič), 50. Rob (Vráblík, Pajič). Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Rubas, Tvrdík. Vyloučení: 11:11 (navíc Fillman (Motor) a Kalus (Havířov) 5 minut a do konce utkání). Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5103. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 3:0.

HC Motor České Budějovice: Kváča – Kutlák (C), Pýcha, Pavlin, Čáp, Fillman, Vráblík (A), Kachyňa – L. Květoň, Pajič (A), Nedorost – J. Mikyska, Vampola, Čermák – Heřman, Rob, Jonák – M. Bárta, Galamboš, Martin Novák.
AZ Residomo Havířov: Martin Růžička – Krisl (C), Drtil, Dudek, Luža, Dujsík, Puzič – M. Kalus, Hudeček, Tomi (A) – Maruna, Matai, Fronk – Kotala, L. Bednář (A), Kanko – Bambula, Pořízek, Gřeš – Rác.

Na domácí straně Pajič s Květoněm, na druhé pak Dujsík a Hudeček vyzkoušeli během úvodních minut oba gólmany. Trenéři Havířova poslali do branky Růžičku, který dostal přednost před Bláhou (na hostování z Motoru – pozn. autora). Havířovský brankář musel i v dalších minutách čelit domácímu tlaku, který vyústil v 5. minutě první brankou. Po akci Čermáka se dostal k puku před brankářem Mykiska, který nesobecky přihrál na lépe postaveného Petra Vampolu, jenž zakončoval do poloprázdné branky – 1:0.

Na rozdíl dvou gólů zvýšil o necelých pět minut později Václav Nedorost. Budějovický lídr ve své třetině nejprve založil protiútok, který dále vedl Květoň. Nedorost pak dokázal přebruslit všechny protihráče a po rychlojízdě stihl dojet zpětnou přihrávku před branku a tečovat puk za Růžičku.

Třetí gól mohli domácí přidat při přesilovce. Hákování Bednáře ale Motor nepotrestal. Když se po přečíslení v závěru první třetiny neprosadil Martin Novák, šlo se do kabin za stavu 2:0. Ve druhé třetině mohli Havířovští snížit hlavně při dvou přesilovkách. Brankář Kváča ale v obou případech podržel svůj tým a snížení nedopustil.

Horko před Kváčou bylo i na začátku třetí třetiny. V největší šanci po chybě v domácí obraně minul branku volný Kalus. V další minutě byl přísně vyloučen Čáp a hostující tlak tak pokračoval. I tuto část zápasu domácí ustáli a naopak sami potřetí udeřili. Při vyloučení Dujsíka se trefil v 50. minutě Luboš Rob, který tečoval nahození Vráblíka – 3:0.

Čtyři minuty před třetí sirénou zbytečně vyprovokoval strkanici hostující kapitán Krisl. Emoce byly k vidění i v dalších minutách a rozhodčí během těchto dvou mel rozdali šesti hráčům tresty v celkové výši 24 minut. V další minutě se to už rvalo. Vítězem bitky se za velkého potlesku tribun stal domácí Fillman, který přepral Kaluse.

Jihočeši se díky výhře, kterou podpořil dobrým výkonem a čistým kontem brankář Kváča, udrželi na prvním místě s čtyřbodovým náskokem na Karlovy Vary. Havířov spadl na 10. místo, kde ztrácí 2 body na stále osmý Vsetín a bod na devátý Frýdek-Místek.

Autor reportáže: Michal Heřman.

Ohlasy k utkání


Luboš Rob st. (Motor ČB): "V první třetině se nám podařilo vstřelit dva góly, což dalo ráz celému zápasu. Druhá třetina byla trochu neurovnaná. Ve třetí už se to zase srovnalo. Třetí gól definitivně rozhodl o výsledku."


Vojtěch Csabi (Havířov): "Přijeli jsme především bránit a hrát na brejky. Udělali jsme ale spoustu chyb v defenzivě. Navíc jsme nedali ani gól. Když nedáte gól, nemůžete chtít vyhrát."

Youtube