AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Proti Třebíči urval AZ další důležité body pro play-off

Jan Kudělka | 07.02.2018

Havířovští hokejisté se dnes na domácím ledě utkali s celkem z Třebíče. Pro oba týmy to byl velice důležitý zápas, který nakonec pro AZ dopadl nejlépe jak mohl. Všechny body zůstaly v Havířově, a AZ se posunul na 7.místo tabulky. Zápas byl však až do poslední chvíle napínavý a o tyto důležité body se bojovalo do posledních chvil. O výhře AZetu rozhodly branky Honzy Hudečka, Marka Kaluse a Daniela Kurovského, a také čisté konto brankáře Martina Růžičky. Další zápas sehraje AZ v sobotu v Ústí nad Labem.

WSM liga - 47.kolo st 7.2.18:00
AZ Residomo Havířov - SK Horácka Slavia Třebíč
3:0
(1:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 18. Hudeček (Kurovský, Š. Stránský), 43. M. Kalus (Hudeček, Sikora), 59. Kurovský (Š. Stránský). Rozhodčí:Kašík, Doležal – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:1. Bez využití. Diváci: 1.616. Střely na branku: 17:28 (4:13, 8:6, 5:9). Zblokované střely: 7:7. Vhazování: 20:32. Průběh utkání: 0:0, 3:0.

AZ Residomo Havířov: Martin Růžička – Krisl (C), Drtil, Luža, Dudek, R. Havel, Dujsík – M. Kalus, Maruna (A), Sikora (A) – Kotala, Rác, L. Bednář – Kurovský, Hudeček, Š. Stránský – Fronk, Pořízek, Gřeš.
SK Horácka Slavia Třebíč: Vejmelka – L. Vágner, Nedbal, D. Mikyska, Furch, Čejka, Kaláb (A), Půža – R. Erat (A), Dolníček (C), P. Kratochvíl – T. Havránek, Jan Wasserbauer, L. Horký – Vodný, Kusko, Kristl – Ferda, Süss, Paták.

Zápas sousedů v tabulce začal poměrně opatrně. V první desetiminutovce bylo k vidění jen velmi málo nebezpečných situací. Za zmínku stojí snad jen Gřešova střela do boční sítě či Stránského zakončení mimo tři tyče. Hosté byli brance blíže. Hned ve své první přesilovce od 10. minuty mohl skórovat nejprve Dolníček, ale Růžička si svou levou tyčku dobře a včas pokryl. A chvíli na to vyřešil havířovský gólman velký závar na svém brankovišti.

Od 15. minuty hráli třebíčští svou druhou přesilovku, ale ta jim vůbec nešla tak, jak by měla. Prakticky při ní havířovskou branku neohrozili. A tak se po jejím skončení skóre měnilo na druhé straně. Po pěkné souhře celého útoku v útočném pásmu doputoval puk na hůl Jana Hudečka, ten si obešel posledního obránce a z mezikruží zamířil přesně nad Vejmelkovo rameno – 1:0. V závěru třetiny měli i domácí možnost hrát v početní výhodě, ale nic z ní nevytěžili.

Ve druhé třetině už bylo na ledě mnohem více vzruchu. Nejprve v dohrávce přesilovky Stránský z blízka nevyzrál na Vejmelku. Na druhé straně Paták nedokázal doklepnout do branky puk skákající před havířovským brankovištem. Pak šli havířovští dvakrát do čtyř, ale paradoxně v oslabení měli obrovskou šanci z rychlého přečíslení. Byl to Maruna, jenž prudkou střelou z levé strany netrefil branku. Chvíli poté se ve skrumáži na havířovském brankovišti dostal k puku Čejka a trefil tyč.

Napodobil jej za pár minut havířovský Stránský, který zakončil brejk 2 na 1 střelou do břevna. Divokou pětiminutovku zakončil svým zákrokem Růžička, který ve 35. minutě zlikvidoval střelu i dorážku hostů za situace 3 na1. Závěr druhé třetiny měl pořád vysoké tempo s řadou střel, ale brankovou příležitost už nepřinesl.

Ze třetí třetiny neuplynuly ani tři minuty a AZ vedl o dvě branky. Po pěkné přihrávce Hudečka před branku, se střelou po ledě k levé tyči prosadil Marek Kalus. O tři minuty později hledal při rychlém přečíslení místečko ve Vejmelkově šibenici Hudeček, ale nenašel je. Ve 49. minutě zazvonila po Dujsíkově střele a Stránského teči tyč hostující branky. Hosté mohli snížit o dvě minuty později. Růžičkovi vypadl po střele z levého křídla na brankovišti puk, naštěstí pro domácí jej z brankové čáry odpálil Pořízek.

S blížícím se závěrem utkání začali mít hosté viditelnou převahu, ale domácí je do vyložených příležitostí nepouštěli. 79 vteřin před koncem to Třebíč zkusila v šesti bez gólmana, ale už za 12 vteřin Daniel Kurovský dojel vyhozený puk a střelou do prázdné branky uzavřel skóre na 3:0.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ Residomo Havířov): Důležitá byla první třetina, kdy jsme dali gól a šli jsme do vedení. I když ten zápas vypadal, tak jak vypadal pro oka diváka, tak měl svou váhu. Jsme rádi, že to pro nás dopadlo dobře a připsali jsme další tři důležité body.


Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): My jsme do utkání vstoupili špatně. Jinak jsme ale první třetinu hráli slušně, vytvářeli jsme šance, ale gól se nám bohužel nepodařilo vstřelit. Pořád jsme věřili, že ten zápas dokážeme zvrátit. Co nás může mrzet jsou nevyužité přesilovky, dnes nás rozhodně trápila produktivita v celém utkání, která rozhodla. Musíme se z toho oklepat, soustředit se na další zápas a bojovat o každý bod. 

Fotogalerie k zápasu
Youtube