AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Mladší dorost zahájil osmifinále play-off výhrou v Boleslavi

Tomáš Vlček | 18.03.2018

Havířovští mladší dorostenci nevtoupili do zápasu v Ml. Boleslavi dobře a po první třetině měli ztrátu dvou branek. Zlepšeným výkonem ale skóre otočili a nakonec si po výhře 4:2 ujali vedení v sérii. Druhý zápas, který už může rozhodnout o postupu AZetu se hraje v havířovské Gascontrol Aréně v úterý od 15:00.

ELMD - 0.kolo ne 18.3.12:30
BK Mladá Boleslav - AZ Residomo Havířov
2:4
(2:0, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 2. Hašlar (Plíšek, Šíma), 19. Bartoň (Haas, Rajgl) – 27. Čempel (Zapletal, Byčkov), 35. Mastič (Pavlačka), 41. Koubek (Bochnak, Jedlička), 51. Čempel (Zapletal, Byčkov). Rozhodčí: Folk – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 130. Střely na branku: 28:39 (11:10, 6:14, 11:15). Průběh utkání: 2:0, 2:4.

BK Mladá Boleslav: Krinwald – Kredba, Přenosil, Žabka, Rajgl, Holoubek (A) – Závora (A), Zajíček, Bartoň, Plíšek, Hašlar, Dlask (C), Ďuráč, Haas, Šíma, Simon
AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Černý, Frančiak, Koubek, Dabrowski (A), Zmarzalák – Pavlačka, Jedlička, Čempel, Mastič (C), Bochnak, Adámek, Zapletal, Byčkov (A), Horváth

Do prvního čtvrtfinálového duelu vstoupila lépe Mladá Boleslav, která měla v úvodních minutách tlak. A hned ve druhé minutě se dokonce Středočeši prosadili gólově. Puk skončil v brance po střele Petra Šímy z levého kruhu. I v dalších minutách měla Mladá Boleslav více ze hry, gólově to už ale nevyjádřila.

Ve druhé polovině prvního dějství začali boleslavští hráči faulovat. Slezané však ani jedno boleslavské vyloučení nedokázali potrestat. V přesilových hrách se jim totiž moc nedařilo. Naopak Bruslařský klub své vedení navýšil v 19. minutě, právě když hrál přesilovou hru. Po dorážce do odkryté branky se z gólu radoval Adam Bartoň. V závěru první třetiny hráli hosté další přesilovku, jenže během ní mohli hned dvakrát inkasovat. Michal Simon totiž dvakrát ujel úplně sám na bránu, jenže ani jednou nedokázal na Dominika Ludvíka nic pořádného vymyslet. Nakonec ale v této přesilovce měli šanci na skórování také Havířovští, jenže těm se nepodařilo při velkém závaru u Krinwaldovy branky dostat kotouč mezi tři tyče. Po 20 minutách bylo tedy skóre 2:0.

V úvodu druhé třetiny působili lepším dojmem Havířovští hráči a podařilo se jim po zásluze snížit. Při tlaku v útočném pásmu a při závaru v brankovišti se prosadil Matěj Čempel. I v druhé dvacetiminutovce byli diváci svědky častých vyloučení na obou stranách, trestanější byli však stále Středočeši.

Havířov se sice postupně v početních výhodách zlepšoval, dlouho se mu však nedařilo je využívat gólově. Nakonec však Slezané přeci jen srovnali na 2:2. Hosté si vytvořili tlak a úspěšným střelcem se stal těsně po skončení přesilovky ve 35. minutě Maxim Mastič. Po druhé třetiny bylo tedy srovnáno.

Na začátku třetí dvacetiminutovky dohrávali havířovští hráči další přesilovou hru, a tu už využili. Z kruhu se trefil Dominik Koubek, který tak otočil průběh zápasu. Havířovští mohli přidat i další gól. Nadvakrát se však puk po jejich střelách odrazil mimo, velice blízko vstřelenému gólu byl například Filip Dabrowski.

Slezané však přeci jen čtvrtou branku přidali. V 51. minutě si pozorně na příležitost u levé tyče počkal Matěj Čempel a nebyl pro něj žádný problém nasměrovat puk do brány. Havířov měl i v dalším průběhu třetí třetiny o něco více ze hry. Mladé Boleslavi poměrně dlouho trvalo, než si vytvořila nějaké šance na druhé straně ledové plochy. Bruslaři v samotném závěru zkusili ještě power-play, na srovnání však nezbylo dost času a nejspíš ani sil. Havířov si tak odvezl domů cenné vítězství po dokonaném obratu.

Autor reportáže: Vojtěch Drbohlav, www.bkboleslav.cz

Druhé utkání série se odehraje v havířovské Gascontrol Aréně v úterý od 15:00

Ohlasy k utkání


Lukáš Zörkler (BK Mladá Boleslav): Měli jsme dobrý vstup do utkání. Kluci dělali to, co jsme chtěli. Zejména měli dobrý tlak před bránou, z čehož jsme dali dva góly. Potom jsme zápas měli rozhodnout. V oslabení jsme jeli dvakrát sami na bránu, jenže jsme nedali gól. Od druhé třetině jsme ustoupili od našeho předbrankového tlaku. Takové zápasy se navíc rozhodují v přesilovkách nebo oslabení a my prostě nemůžeme skoro půlku zápasu hrát ve čtyřech. Dostali jsme z toho dva góly, ale především nám pak na konci zápasu chyběla síla, abychom s tím ještě něco udělali. Dva góly jsme tedy dostali v oslabení a dva z toho, že jsme měli obsazeného hráče před bránou, měli jsme jeho tělo, jenže on měl na zemi hokejku. Puk trefený do jeho hokejky a gól. Jsou to věci, na které se zaměřujeme, bohužel jsme se jim ale nevyvarovali.

My ale nevěšíme hlavy. V Havířově jsme odehráli dvě velice kvalitní utkání, myslím, že jedny z nejlepších v celé nadstavbě. My si tam prostě jedeme pro dvě vítězství a pro postup.


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Do zápasu jsme vstoupili hrůzostrašně s obrovskou křečí. Myslím si, že kdyby Boleslav proměnila jeden z těch tří samostatných nájezdů, které v první třetině měla, bylo by asi po zápase. My sílu našeho mužstva určitě známe a víme, že umíme hrát hokej. Do další třetiny jsme klukům řekli, že už nemají co ztratit. První vstřelený gól nás nakopl a bylo důležité, že jsme ještě ve zbytku druhé třetiny srovnali. Třetí gól na začátku třetí třetiny byl také klíčový a následně si myslím, že jsme si chytrou hrou už zápas ohlídali.

Do příštího zápasu musíme určitě změnit začátek. Nemůžeme si znovu dovolit prospat první třetinu a otáčet ji. To by se nám těžko povedlo. Ba naopak, musíme na soupeře doma hned od začátku vlétnout. Chceme hrát soustředěný a trpělivý hokej.

Fotogalerie k zápasu
Youtube