AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

První derby sezony pro AZ

Tomáš Vlček | 10.09.2018

2. kolo Chance ligy svedlo proti sobě ve frýdecko-místecké hale Polárka domácí Rysy s AZetem. Úvodní třetina, i díky třem přesilovkám, vyzněla opticky lépe pro domácí, ale skóre otevřel až ve druhé třetině AZ díky Radku Veselému. Ani ve zbytku utkání nedovolila havířovská defenzíva domácím žádnou radost. Naopak, ve třetí třetině využil přesilovku Tomáš Gřeš, Daniel Kurovský se trefil do prázné branky a AZ tak veze domů výhru 3:0. Další utkání, a opět derby, sehraje Havířov ve středu doma proti Porubě.

CHANCE LIGA - 2.kolo po 10.9.18:00
HC Frýdek-Místek - AZ Residomo Havířov
0:3
(0:0, 0:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 25. R. Veselý (Rehuš, F. Seman), 48. Gřeš (Pořízek, L. Bednář), 60. Kurovský. Rozhodčí: Kašík, Obadal – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.626. Střely na branku: 28:21 (12:4, 6:10, 10:7). Zblokované střely: 3:7. Vhazování: 37:33. Průběh utkání: 0:0, 0:3.

HC Frýdek-Místek: L. Daneček – Hrachovský, Žovinec, Krisl, Zahradníček, D. Stránský, L. Kovář – Kofroň, Mikulík (C), Raška – Martynek (A), Peterek, Rudovský – Klimša (A), Przybyla, Christov – Kaukič, Motloch, J. Kalus.
AZ Residomo Havířov: Bláha – Chroboček, Matai, Luža, Houdek, Dudek, Dujsík – R. Veselý, F. Seman (A), Rehuš – Maruna (C), Haas (A), L. Bednář – Gřeš, Pořízek, Kurovský – Macuh, Cihlář, Bambula.

Úvodní třetina žádnou branku nepřinesla, ale šancí bylo dost. Jednu z největších šancí Frýdku-Místku měl v 10. minutě v přesilovce David Klimša, který vyslal tvrdou ránu na Ondřeje Bláhu, o něj se sice kotouč zastavil, ale neměl jej pod kontrolou. Puk se zastavil těsně před brankovou čárou a pak jej poslal jeden z havířovských obránců mimo bránu. I AZ si našel svou slibnou příležitosti. Lukáš Daneček měl ve 12. minutě plné ruce práce s ostrou střelou jednoho z útočníků.

Ve druhé třetině už branka padla, a to na straně hostů. Prvním střelcem se stal havířovský Radek Veselý, který se prosmýkl na útočné modré mezi obránci a při zakončení poslal puk po ledě do brány. Ve velké šanci byl znovu David Klimša, když se mu naskytla možnost vystřelit do odkryté brány, ale nepodařilo se mu přesně zaměřit a minul. 

Ani v posledních dvaceti minutách nenašel Frýdek recept na vstřelení branky. Proti byl výborně hrající a pozorně bránící soupeř. Zato AZ ve 48. minutě přidal druhou branku, konkrétně Tomáš Gřeš, který se v přesilovce dostal na brankovišti k dorážce střely Radka Pořízka. V závěru se Frýdek pokoušel o hru v šesti, ale toho Daniel Kurovský po vypíchnutí puku využil a navýšil tak na konečných 0:3.

Autor původní reportáže: Markéta Mikeschová, www.hcf-m.cz

Ohlasy k utkání


Marek Malík (HC Frýdek-Místek): Chtěli jsme v domácím utkání vstoupit do sezony lépe než porážkou. K samotnému utkání, nemůžeme klukům vytknout nějakou bojovnost. Musíme dodat trošku více klidu na hokejky a hlavně zakončení. Měli jsme spoustu šancí a neproměnili jsme je v žádný gól, taky jsme měli více přesilovek. První dva zápasy nám nevyšly, ten druhý byl lepší než první. Ale teď se tady z toho pozitivně dostaneme.


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): Bylo to kvalitní utkání. Frýdek hrál parádní hokej, my jsme se pomalu rozjížděli. Frýdek byl v první třetině rozhodně lepší. V druhé třetině jsme pak začali hrát to naše a v té třetí to bylo lepší, si myslím. Dneska to bylo zasloužené, takže za tři body.

Fotogalerie k zápasu
Youtube