AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka nestačila na Vítkovice, hosté rozhodli v přesilovkách

Petr Miklas | 21.09.2018

Utkání 5. kola DHL extraligy juniorů mezi domácím AZ Havířov a hostujícími Vítkovicemi nakonec skončilo jednoznačnou výhrou ostravského celku. Vítkovice daly v každé třetině gól, první dva v přesilovce a samy neinkasovaly. Hosté berou i bod navíc z nadstavby, kde vyhráli samostatné nájezdy.

DHL Extraliga juniorů - 5.kolo pá 21.9.18:00
AZ Residomo Havířov - HC Vítkovice Ridera
0:3
(0:1, 0:1, 0:1 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 11. Kunc (Fridrich, Konečný), 25. Kunc (Bernovský), 52. Lewandowski (Konečný), rozh. náj. Fridrich. Rozhodčí: Cabák – Hlavatý, Dohnal. Vyloučení: 4:6 Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 28:29. Průběh utkání: 0:3.

AZ Residomo Havířov: Dufek M. – Topolanský, Máca, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Ševěček, Thiel – Stodůlka, Pindel, Juhász, Adámek, Pawliczek, Mastič, Žídek, Tomeček, Revaj, Janeček, Dufek K.
HC Vítkovice Ridera: Piták – Kunc, Bílý, Smička, Zapletal, Vacula, Kučera, Věntus – Konečný, Fridrich, Tvrdý, Bernovský, Lednický, Lewandowski, Beránek, Mrva, Blaško, Potočný, Ivan

Oba celky se dlouho oťukávaly, první střela přišla až v polovině třetí minuty. K vidění byl spíše boj, první třetina moc hokejové krásy nepřinesla. První branka utkání padla v 11. minutě, když Vítkovice využily přesilovku. Fridrich nabil na modrou čáru Marcelu Kuncovi, který střelou z první prostřelil Dufka.

Ve zbytku třetiny už se nic zajímavého nestalo, přestože domácí hráli skoro minutu přesilovku 5 na 3. Vítkovice sice měly více puk na svých holích, ale nedostávaly se do šancí a tak po první třetině platil stav 0:1.

Do druhé třetiny domácí vstoupili přesilovkou z první třetiny, z té zbývalo odehrát minutu a čtyřicetdva vteřin. Velké šance si v této výhodě vytvořili Karel Dufek a Thiel, ale ani jeden nedokázal překonat Pitáka.

Jak se to dělá jim ukázal ve 25. minutě hostující Marcel Kunc, který se trefil mezi Dufkovy betony a využil tak druhou přesilovku Vítkovic. Ve 29. minutě mohl přidat třetí branku hostí Blaško, když pálil ke vzdálenější tyči, ale Dufek dokázal puk vyškrábnou mimo tyče.

Ve zbytku třetiny už gól nepadl, přestože měli hosté možnost přesilové hry. Po čtyřiceti minutách tedy hosté vedli 0:2.

Ve třetí třetině byl Havířov nejblíž vstřelení branky 48. minutě, když Mastičovo nahození od modré čáry prošlo až k Pitákovi, toho puk trefil. V 52. minutě přidal třetí branku Vítkovic Jakub Lewandowski, který se po Konečného přihrávce dostal před Dufka, kterého překonal střelou bekhendem k pravé tyči.

Ve zbytku třetiny už gól nepadl, hosté si vedení pohlídali a nepřipustili žádné komlikace. Do nádstavby šly tedy Vítkovice s výhrou 0:3.

V prodloužení měli navrch domácí hráči, pomohlo jim i vyloučení Kučery. AZet ale gól nedal a tak následovaly samostatné nájezdy.

V těch jsme viděli napínavý souboj, hosté vedli zásluhou Konečného gólu hned z prvního nájezdu. Ve druhé sérii vyrovnal Pawliczek, aby Vítkovicím vrátil vedení Zapletal. Ve čtvrté sérii vyrovnal Ševěček a pak byli oba brankáři neprůstřelní. Rozhodnutí přinesl až povedený nájezd Petra Fridricha z osmé série, když se útočník Vítkovic prosadil střelou pod horní tyč Dufkovy branky a zajistil tak svému týmu bod navíc.

Havířov dnes odešel z ledu bez bodu, zítra jej čeká další derby, tentokrát s Třincem.

Youtube