AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka porazila Olomouc, ale v nadstavbě ztratila bod

Petr Miklas | 18.02.2019

Domácí AZet byl od začátku utkání aktivnější a svého soupeře výrazně přestřílel, ale z převahy vytěžil jen dvě branky. Trefili se Ernest Bochnak a Dominik Pawliczek. Brankář Jiří Matoušek udržel čisté konto. V prdloužení nadstavby gól nepadl a oba gólmani byli neprůstřelní i v samostatných nájezdech, kdy o výhře Olomouce rozhodl až v osmé sérii Daniel Ministr. AZ tak má tři body, Olomouc si odváží jeden. Další utkání sehrají junioři ve čtvrtek na ledě Chomutova.

DHL Extraliga juniorů - 36.kolo po 18.2.13:30
AZ Residomo Havířov - HC Olomouc
2:0
(0:0, 2:0, 0:0 - N 0:0)

Branky a nahrávky: 31. Bochnak E. (Ševěček), 39. Pawliczek (Béreš, Zdeněk) - rozh. nájezd. Ministr. Rozhodčí: Šutara – Kořistka, Janoško. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 57. Střely na branku: 50:26 (24:7, 14:4, 10:11, 2:4). Průběh utkání: 2:0.

AZ Residomo Havířov: Matoušek – Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Grygar, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Szturc, Pawliczek, Mastič, Byčkov, Bochnak W., Kylnar, Bochnak E.
HC Olomouc: Mokrý – Bahounek, Klesla, Hlaváč, Vosátko, Pírek – Matiaško, Štefka, Tomajko, Mácha, Kořenek, Štědrý, Tichý. Rosecký, Ministr

Ze začátku byl k vidění vyrovnaný a bruslivý hokej, postupně ale domácí přebírali iniciativu. Oba celky si vytvořili i nějaké šance, ale nikdo se střelecky neprosadil. Nejblíže k tomu měli domácí - v 9. minutě jel sám na Mokrého Juhász, ale přestřelil jeho branku.

V 18. minutě se před gólmana hostí dostal Ernest Bochnak, ale ani nadvakrát jej nepřekonal. O minutu později mohl otevřít skóre Béreš, jenže trefil jen levý beton Mokrého. Po první třetině tedy stále platil stav 0:0.

Ve druhé třetině to dlouho vypadalo podobně, jako v té první, kdy domácí tlačili, ale nemohli dát gól. Kouzlo Mokrého zlomil až ve 31. minutě Ernest Bochnak, když nejprve neuspěl v brejku se střelou mezi betony, ale vyražený puk se odrazil k Ševěčkovi, který mu jej vrátil a Bochnakovi stačilo trefit odkrytou branku.

Ve 39. minutě AZ využil přesilovku, když se v nepřehledné situaci před Mokrým nejlépe zorientoval Dominik Pawliczek, který poslal puk do sítě. Po dvou třetinách proto vedl AZ 2:0.

Ve třetí třetině se Olomouc zlepšila směrem do předu, ale gól nedala. Nejblíže byl ve 43. minutě Vosátko, když po Matiaškově nahrávce stanul tváří v tvář Matouškovi, ale ani nadvakrát jej nepřekonal. Hosté zkusili v závěru třetí části i hru bez brankáře, jenže bez úspěchu. Po šedesáti minutách tedy vyhrál AZ 2:0.

Branka nepadla ani v prodloužení nadstavby a tak přišly na řadu samostatné nájezdy. V těch kralovali oba brankáři, rozhodnutí přinesla až osmá série, kdy Matouška překonal Daniel Ministr, který si nabruslil na levou stranu a bekhendem poslal puk k levé tyči jeho branky.

AZ tedy bere tři body, hosté si odvážejí bod z nadstavby. Další utkání sehrají naši junioři ve čtvrtek 21.2. od 17:45 na ledě Chomutova.

Youtube