AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři v boji o umístění přivážejí z Kladna důležité vítězství

Jan Kudělka | 07.03.2019

Junioři v rámci bojů o umístění dnes odehráli další zápas na ledě Kladna. Po vybojované výhře 3:4, si tak připsali důležité vítězství. Zápas se pro náš celek však nevyvíjel vůbec jednoduše. Kladno si dokázalo vybudovat v první třetině tříbrankový náskok, když naši hokejisté nedokázali zvládnout koncovku prvního dějství ve které během pouhých dvou minut obdrželi 2 branky. Druhá třetina už tolik gólů jako ta první nepřinesla. Jako jediní se dokázali prosadit hráči AZetu, když se v poslední minutě druhé třetiny se dokázal prosadit FILIP BYČKOV a snížil tak náskok Kladna na 2 branky. Do třetí třetiny vstoupili naši hokejisté jak nejlépe mohli. Po brankách MAXIMA MASTIČE, FILIPA BYČKOVA, který vstřelil svou druhou branku v zápase a gólu JANA THIELA dokonali obrat a vyválčili tak na horké půdě kladenských Rytířů cenné vítězství.

DHL Extraliga juniorů - 45.kolo čt 7.3.16:00
Rytíř Kladno - AZ Residomo Havířov
3:4
(3:0,0:1,0:3)

Branky a nahrávky: 5. Bláha, 19. Bláha (Bláha, Funk), 20. Rendla (Hašek, Nagy) – 40. Byčkov (Juhász, Uhlíř), 44. Mastič (Zdeněk), 51. Byčkov (Tomeček, Juhász), 54. Thiel (Šěvěček, Mastič). Rozhodčí: Pavlovič – Žídek, Hnát. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 50. Střely na branku: 27:31 (12:7, 6:8, 9:16).

Rytíř Kladno: Jiroušek – Staněk, Volráb, Flachs, Zíka, Funk, Veber, Zich – Kraus, Šimek, Nagy, Hašek, Bernat, M. Bláha, O. Bláha, Husarik, Rendla, Filip, Kuzďas
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Topolanský, Hrček, Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Koubek, Šěvěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Mastič, Byčkov, Bochnak, Kylnar, Revaj, Tomeček

Do první třetiny vstoupili lépe naší hokejisté, když ve třetí minutě první třetiny vybojovali faul a mohli si tudíž zahrát svou první přesilovou hru v zápase. Tu však vůbec nezvládli, když se ve v této přesilové hře AZetu dokázalo prosadit Kladno po brance ONDŘEJE BLÁHY. Poté byli domácí opět dvakrát po sobě neukázněni, ale AZet ani jednu z nabízených přesilových her nevyužil. A to je později také mrzelo. Do konce první třetiny se dokázali prosadit nadvakrát kladenští po brankách MARTINA BLÁHY v 18. minutě a brance MATYÁŠE RENDLA, který se dokázal prosadit o 14 vteřin později.Do druhé třetiny vstoupili lépe domácí kladenští Rytíři, kteří vyslali několik nebezpečných střel, ani jedna se však nedostala za Štipčákova záda. Na světelné tabuli tak svítilo stále skóre 3:0. Poté dostali naši hokejisté opět možnost se prosadit ve třech přesilových hrách. Ani jednu však nedokázali využít. 55 vteřin před koncem druhé třetiny se ale AZet konečně dočkal, když se po gólu FILIPA BYČKOVA konečně dokázal prosadit a snížit tak náskok domácích na 3:1. Po druhé třetině tak stále vedli domácí, ale už jen o dvě branky.Třetí třetina přinesla úplně jiný výkon obou celků než předchozí dvě třetiny. Po sedmi vteřinách nabídlo AZetu domácí Kladno další přesilovku, ale ten ji jako předchozí opět nevyužil. To jej ale nemuselo mrzet, protože se ve 44. minutě dokázal prosadit MAXIM MASTIČ a stáhl tak vedení kladenských Rytířů jen na jednu branku. Tento gól vnesl do našich hokejistů velkou sílu a začali mít velkou převahu jak v osobních soubojích tak také v pokusech o vstřelení branky. A v 50. minutě se také dočkal AZet vyrovnávací branky, kdy se prosadil podruhé v utkání FILIP BYČKOV. A to nebylo vše! O tři minuty později se dostali po brance JANA THIELA havířované také poprvé v utkání do vedení a to udrželi až to konce třetí třetiny a dokonali tak perfektní obrat z 3:0 na 3:4.

Youtube