AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka se z Mladé Boleslavi vrací s prázdnou

Petr Miklas | 02.03.2019

Junioři sehráli v Mladé Boleslavi vyrovnané utkání, ale dokázali vstřelit jen jednu branku, zatímco domácí se prosadili dvakrát. Po bezbrankové první třetině otevřel skóre ve 22. minutě Sameul Dotter, na 2:0 zvyšoval na začátku třetí třetiny Mikuláš Hovorka. AZ dokázal snížit tři a půl minuty před koncem, když se prosadil Lukáš Topolanský. Zdeněk byl blízko vyrovnání pár vteřin před koncem, ale Bruslařský klub se nakonec power-play AZetu ubránil všechny body zůstaly v Mladé Boleslavi. Další utkání sehrají naši junioři ve čtvrtek 7.3. na ledě Kladna.

DHL Extraliga juniorů - 47.kolo so 2.3.15:00
BK Mladá Boleslav - AZ Residomo Havířov
2:1
(0:0, 1:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 22. Dotter (Houška, Grim), 42. Hovorka (Houška) – 57. Topolanský (Kylnar, Zdeněk). Rozhodčí: Jechoutek – Špůr, Doležal. Vyloučení: 4:7, navíc Šíma (MBL) 5min+OT do konce utkání za faul kolenem. Bez využití. Diváci: 61. Střely na branku: 26:30(8:10, 9:8, 9:12). Průběh utkání: 2:0, 2:1.

BK Mladá Boleslav: Zeithaml – D. Sýkora, Dotter, M. Houška, Přenosil, Hovorka, Rudolph, R. Procházka – Hašlar, Schulz, Moucha, Vl. Houška, Grim, Šíma
AZ Residomo Havířov: Ludvík – Topolanský, Hrček, Zdeněk, Uhlíř, Pavelek, Koubek, Ševěček, Thiel – Béreš, Pindel, Juhász, Szturc, Mastič, Byčkov, W. Bochnak, Kylnar, E. Bochnak

Úvod utkání připomínal spíše přetahovanou. Boleslavští začali vystrkovat růžky až po havířovském vyloučení. Aktivní byl zejména Hovorka. Daleko se dostali i Šíma s Mouchou, jejichž finální fázi ale vždy překazila hostující obrana. Momentum mělo Bruslařům překazit pětiminutové oslabení. Havířovu se však v přesile vůbec nedařilo. Největší šancí AZetu tak zůstala individuální akce Wiktora Bochnaka z 9. minuty, kdy se propletl kolem boleslavského obránce a zastavil se až na brankáři Zeithamlovi. Během první části jsme tedy gól neviděli.

Na začátku druhé části se Bruslaři ubránili počínajícímu tlaku a naopak sami udeřili. Z mezikruží překonal ve 22. minutě havířovského Ludvíka obránce Samuel Dotter. I Havířovu se naskytly velké příležitosti. Sami na bránu jeli Uhlíř a Mastič, v obou případech však zůstal Zeithaml bezchybný. Průběh hry přerušilo i několik vyloučení, která zůstala nepotrestaná. Po zbytek třetiny řešili oba gólmani spíše střely z dálky. Nejen hosty pak nadále sužovaly nepřesnosti v rozehrávce.

Boleslav pak opět skvěle začala třetinu. Matěj Houška napálil kotouč od mantinelu a před bránou ho obratně sklepl do sítě clonící Mikuláš Hovorka. Havířovští se snažili, jenže naráželi jen na Zeithamla, který svůj tým několikrát podržel. Dařilo i Ludvíkovi v opačném brankovišti. Nakonec se AZet přeci jen dočkal gólu. Střela Lukáše Topolanského si našla cestu až za brankovou čáru v 57. minutě. Nápor hostů ještě zesílil a v úplném závěru mohl vyrovnat Zdeněk, když se před odkrytou klecí natahoval po puku. V klíčovém okamžiku mu však byla přizvednuta hůl, a Boleslav tak uhájila těsný náskok.

Autor původní reportáže: Jaroslav Kindl, www.bkboleslav.cz

Ohlasy k utkání


Jan Křivohlávek (BK Mladá Boleslav):
Bylo to bojovné utkání. Na malé hale jsou ty zápasy trošičku specifické. Zatlačili jsme před bránou a spadly nám tam dva góly. Soupeř v závěru zkorigoval a sahal po remíze. Jsme rádi za vítězství. Klukům jsme poděkovali za to, jakým způsobem utkání odehráli. V polovině první třetině nás bylo dvanáct, takže si pochvalu určitě zaslouží. I když se zdánlivě o nic nehraje, tak chceme, aby se hráči vydali, využili každý zápas pro sebe a dál se vyhrávalo.


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov):
Když to tak řeknu, byl to takový přátelský zápas, ve kterém se o nic nehrálo. Hrálo se patnáct na třináct, ale Boleslav víc chtěla a dala do toho víc srdce. O tu branku zaslouženě vyhrála.

Youtube