AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Divoká třetí třetina rozhodla o prohře AZetu v Třebíči

Petr Bortlík | 16.11.2019

V rámci 22. kola Chance ligy zavítal AZ na led Horácké Slavie Třebíč a chtěl soupeři oplatit porážku 3:1 ze zářijového utkání v Havířově. Domácí ovšem vstoupili do utkání výborně a již od 3. minuty vedli 1:0. Po šancích na obou stranách to havířovským vyšlo až 13 vteřin po zahájení druhé třetiny a vyrovnali na 1:1. V průběhu druhé třetiny se hnali za obratem, ovšem gól již nepadl. Ve třetí části Slavia dvakrát odskočila na dvoubrankový rozdíl, Azeťáci vždy dokázali snížit, ale vyrovnat již nesvedli a z Třebíče odjíždějí s prázdnou. Chuť si bude chtít AZ spravit již v pondělí 18.11. v Gastcontrol aréně proti Kadani.

CHANCE LIGA - 22.kolo so 16.11.17:30
SK Horácka Slavia Třebíč - AZ Residomo Havířov
4:3
(1:0, 0:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 3. Kunc (Havlát, Hlaváč), 47. Šťovíček (Forman), 50. Bittner (Forman), 52. Vodný (P. Kratochvíl) – 21. Toman (Chroboček), 51. L. Bednář, 59. L. Bednář (Rašner). Rozhodčí: Hucl, Ondráček - Štofa, Tvrdík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1563. Střely na branku: 26:37 (11:9, 5:14, 10:14). Bloky: 15:4. Vhazování: 30:40. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.

SK Horácka Slavia Třebíč: Jekel – Nedbal, Hlaváč, Szathmáry, Forman, Furch, Kowalczyk, Hort – Šťovíček, Bittner, Michálek – T. Havránek, Nedvídek, Vodný – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Malec – Ferda, Kunc, Havlát.
AZ Residomo Havířov: Stezka – Chroboček, Matai, Rašner, Mrowiec, Malina, Kachyňa, L. Rutar – Kotala, F. Seman, Toman – O. Procházka, R. Veselý, L. Bednář – Maruna, Starý, Fridrich – Danielčák, Žiak, Dvořák.

Po nevýrazném výkonu v prvním vzájemném souboji v rámci letošní sezóny chtěl AZ v Třebíči předvést lepší výkon. Domácí ovšem vstoupili do utkání velmi aktivně a již po 170 vteřinách vedli 1:0 gólem Michala Kunce. Šance se pak přelévaly ze strany na stranu, ovšem ani v početních výhodách, ani při hře 5 na 5 branka nepadla a spokojenější odešli do šaten domácí.

Co se nepovedlo za prvních 20 minut, to dokázal Havířov za 13 vteřin druhé třetiny, když se ránou pod břevno prosadil Radim Toman a srovnal na 1:1. Hostující tým rychlý gól polil živou vodou, ovšem hru následně často narušovaly vyloučení na obou stranách. Domácí sice tahali v této části utkání lehce za kratší konec, ovšem další branka nepadla a stav byl vyrovnaný.

Závěrečná část utkání byla zahájena sérii prohřešků domácích hráčů, ovšem jak jednoduché oslabení, tak oslabení 5:3 domácí zvládli ubránit, což bylo pro další vývoj zápasu klíčové. Ve 47. minutě totiž hráči Slavie ujeli do brejku a z pravého kruhu vrátil domácím vedení Martin Šťovíček. Poté přišly fauly na obou stranách a hra 4 na 4. Pouhých 5 vteřin před návratem havířovského Rašnera z trestné lavice vyšlo Třebíči další přečíslení a zvýšení vedení na 3:1 zajistil Ladislav Bittner

Navíc za pouhou minutu šel AZet opět do oslabení, ovšem k překvapení všech skórovali paradoxně právě hosté. Ve vlastním oslabení se ujal touše Lukáš Bednář a střelou přes obránce získal naději pro svůj tým. To ovšem v tomto oslabení nebylo vše, domácí si vytvořili řadu šancí a nakonec dokázali opět odskočit na rozdíl dvou branek díky Michalu Vodnému, který procpal puk za záda Stezky. AZ poté zkoušel hru v šesti a tento risk vyšel, když na 4:3 snížil v 59. minutě druhou brankou v utkání Lukáš Bednář. V poslední minutě už ale žádná branka nepadla a tak byli po divoké poslední části spokojenější domácí. 

Ohlasy k utkání


Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Tak my jsme začali výborně, dostali jsme se do vedení 1:0. Ale pak soupeř zlepšil pohyb, to nám začalo dělat problémy. S tím jsme se potýkali do konce druhý třetiny, kde jsme si prostě nebyli schopní dát přesné přihrávky, nešli nám nějak nohy, nemohli jsme se dostat do tempa. Třetí třetina, tam byl pro nás asi rozhodující moment, že jsme ubránili 5/3, to nás asi zřejmě nastartovalo. Dali jsme gól na 2:1. I když u nás je zvykem, že ten zápas nemůžeme dohrát v klidu, musíme si to nějak komplikovat. Ale jsme samozřejmě rádi za tvrdou práci, celých 60 minut, i když to někdy nejde, tak kluci tvrdě pracovali. Dneska možná ani nevyhrál lepší tým, ale šťastnější a my jsme za to rádi.



Jiří Režnar (AZ Residomo Havířov): My jsme sem samozřejmě přijeli pro body a nezasloužili jsme si je. Dostaneme první gól, soupeř měl dvě stoprocentní tutovky do páté minuty, potom se to sice trošičku zvedlo, ale do třetí třetiny jdeme s tím, že kdo dostane gól, prohraje. A my dostaneme tři, tak nemůžeme vyhrát. Někteří hráči, ta jejich forma se setkala s koncem srpna, začátek září, si nebyli schopni dát dvě tři rychlé přihrávky. Tři góly ve třetí třetině, tři hrubé chyby obránců. Toho se musíme příště vyvarovat a mít trošičku větší vášeň a srdce a chtít vyhrát.

Youtube