AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři potvrdili roli lídra i proti druhému Přerovu

Tomáš Vlček | 17.11.2019

Zápas prvního s druhým přineslo dnešní utkání mezi juniory AZetu a Přerova. Havířovští byli v průběhu utkání lepším týmem a jen díky své střelecké nemohoucnosti nakonec vyhráli pouze dvoubrankovým rozdílem. Výhra nad druhým celkem tabulky upevnila vedení AZetu v tabulce už na rozdíl 11 bodů. Další utkání sehraje AZ v pátek doma proti dalšímu spolufavoritovi soutěže VHK Vsetín.

Extraliga juniorů - 15.kolo ne 17.11.14:30
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
2:0
(1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 18. Bochnak (Pavlačka), 60. Pindel (Juhász, Kubíček P.). Rozhodčí: Rapák – Bartoň, Veselý. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 85. Střely na branku: 40:17 (21:5, 9:4, 10:8). Průběh utkání: 0:0, 2:0.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Pavelek, Hrček, Uhlíř, Kočí, Thiel, Kubíček P. – Revaj, Pavlačka, Moškoř, Ivašenko, Juhász, Vlček, Byčkov, Bochnak, Pindel, Tomeček, Horváth
HC ZUBR Přerov: Postava – Gréč, Dřímal, Moučka, Šabršula – Rozsahegyi, Mynář, Šimanský, Vohrabal, Kolařík, Hradil, Zmeškal, Hanák, Dvořáček, Petr, Borot

AZ měl lepší vstup do utkání, ale trochu jej přibrzdilo vyloučení Pavlačky ve 3. minutě. Přesilovka hostů však nic nepřinesla, stejně jako následná početní výhoda havířovských. První opravdovou gólovku zápasu měl v 9. minutě Horváth. Prosmýkl se až před přerovského brankáře Postavu, položil si ho, ale nedokázal přehodit jeho beton. Od 11. minuty hrál AZ další přesilovku. Zasypal branku Zubrů sprškou střel, ale branku, i přes velké šance Juhásze, Horvátha, Pindela a Vlčka, nedal.

Hosté měli jedinou velkou šanci první třetiny v 17. minutě. Dostali se do přečíslení 3 na 2, pěkně zakombinovali, ale zakončující Hradil přesunujícího Štipčáka po ledě neprostřelil. Branka tak padla až o minutu později. Ernest Bochnak dostal od Pavlačky puk krásně předložený ze strany před brankoviště a neměl problém jej po ledě doklepnout do branky – 1:0.

Druhou třetinu začali lépe hosté, ale nic z toho nevytěžili. AZ postavila na nohy přesilovka od 25. minuty. Opět získal v utkání opticky i střelecky navrch, v zakončení se však trápil. Neuspěl ani nejlepší střelec týmu Pindel, ani dvakrát v úniku Bochnak. A když ve 39. minutě Juhász v situaci 2 na 1 trefil jen beton gólmana, šlo se do kabin i podruhé za hubeného vedení AZetu 1:0.

Třetí třetina nabídla nejvyrovnanější hru, ale také oboustranné přiostření a řadu neodpískaných hraničních zákroků. Za AZ mohl zvýšit v přesilovce Juhász, trefil však jen Postavův beton. Pak přerovský Petr dostal puk do jízdy na levé křídlo a prudkou střelu poslal těsně mimo tyče. V 50. minutě havířovský Ivašenko dostal krásnou přihrávku do mezikruží, ale ve velké šanci trefil jen gólmana.

V závěru utkání nejprve Pindel v přesilovce v šanci netrefil branku. Když to ale Zubři zkusili v poslední minutě, ve své přesilovce, bez brankáře, byl to právě nejlepší střelec havířovské juniorky Vojtěch Pindel, kdo ze středního pásma poslal puk do prázdné přerovské klece – 2:0. Výhra nad druhým celkem tabulky upevnila vedení AZetu v tabulce už na rozdíl 11 bodů.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Dneska jsme předvedli velmi dobrý výkon a naše výhra je zasloužená. Musím celý tým pochválit, hráli jsme přesně to, co jsme měli.

Fotogalerie k zápasu
Youtube