AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci dnes padli na Spartě

Vít Káňa | 07.12.2019

H A V Í Ř O V - Po včerejším utkání s Mladou Boleslaví, kde dorostenci AZetu zvítězili v prodloužení 5:4, se dnes postavili HC Spartě Praha. Sparta svůj poslední zápas vyhrála s Libercem 5:3, oproti Slezanům měla den volna navíc. AZ byl před zápasem na sedmém a Sparta na čtrnáctém místě. První třetinu vyhrála Sparta, když se trefil v 9. minutě Zembol. Druhá třetina nezačala pro AZ vůbec dobře, góly Adamce a Máchy zajistily Pražanům tří gólové vedení, ale na konci třetí třetiny se trefil havířovský Vojkůvka. V posledních dvaceti minutovce už gól nepadl, zápas tak vyhrála pražská Sparta poměrem 3:1. AZ odjíždí z hlavního města bez bodu. Další zápas odehrají naši dorostenci ve čtvrtek 12. prosince na ledě Kladna.

ELIOD Extraliga dorostu - 22.kolo so 7.12.13:45
HC Sparta Praha - AZ Residomo Havířov
3:1
(1:0, 2:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 9. Zembol, 21. Adamec (Theimer), 25. Mácha (Zembol, Straka) – 39. Vojkuvka (Kremnický, Kubíček). Rozhodčí: Knapík – Holanda, Kába Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 30:21 (10:8, 14:7, 8:6). Průběh utkání: 3:0, 3:1.

HC Sparta Praha: Krbeček – Tomov, Chvátal, Ludvík, Ducháč, Adamec, Horáček – Mácha, Krupička, Straka, Červenka, Zembol, Tůma, Pražák, Theimer, Senčák.
AZ Residomo Havířov: Nowak – Wlodara, Bílek, Kremnický, P. Kubíček, R. Kubíček, Puzoň, Zmarzlák – Kubík, Moškoř, Makovec, Kolat, Becher, Urbančík, Kusak, Bárta, Vojkuvka, Belan, Csabi.

Oproti včerejšímu zápasu proti Mladé Boleslavi nastoupil tým z Havířova v brance s Nowakem, který nahradil Zlatnického. Utkání nezačalo v příliš ostrém tempu. Hosté jako by byli unaveni ze včerejšího duelu. V 7. minutě šel na trestnou lavici domácí útočník Theimer, jež se provinil sekáním a šel si na dvě minuty odpočinout na trestnou lavici. Hosté i když měli šance, výhodu jednoho muže v poli nepřetavili v první gól zápasu. Pět vteřin po přesilovce Havířova se k puku dostal Jakub Zembol, který v 9 minutě dal první gól zápasu, Sparta vedla 1:0. V 15. minutě byl vyloučen obránce Pražanů Ludvík, dostal dvě minuty za napadení. I druhou přesilovou hru hosté nevyužili. Sparta se ubránila a v 19. minutě měla možnost navýšit skóre zápasu, když dostat dvě minuty za napadení havířovský Vojkůvka. To se Pražanům, ale v první třetině nepovedlo, i když ji dohrávali v početní výhodě.

Do druhé třetiny se přesunul zbytek trestu havířovského Vojkůvky a byli to Pražené, kteří zaměstnávali Nowaka. AZ se sice přesilové hře domácích ubránil. Jenže tlak Sparty, který ještě pramenil z početní výhody, gradoval. V 21. minutě zvýšil na 2:0 Andrej Adamec, toho oslovil Oto Theimer. Slezané byli u všeho o malý krůček později. Sparta měla dobrý úvod druhé třetiny, potvrdil to třetím gólem Sparty Adam Mácha, trefil se ve 25. minutě, na světelné tabuli svítilo 3:0 pro domácí. Ve 39. minutě se gólu dočkali i hosté, když se trefil Marek Vojkůvka, ten snížil na rozdíl dvou gólů, Sparta vedla 3:1. Tímto stavem skončila i druhá třetina.

Třetí třetina začala tlakem AZetu, ale Ti se vlastní nedisciplinovaností v začátku třetí třetiny sami připravili o možnost snížit stav zápasu. Nejprve se provinil nedovoleným bráněním ve 42. minutě střelec havířovské branky Vojkůvka, dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Oslabení hosté přežili a když se jim podařilo vyslat nějaký pozdrav na gólmana Sparty Krbečka, přišlo další vyloučení. Ve 45. minutě obdržel dvou minutový trest havířovský útočník Bárta. Sparta tlačila, ale přesilovou hru nevyužila. Havířov podržel brankář Nowak, který několikrát vychytal útočníky Pražanů. Další gól už v zápase nepadl. Sparta tak nad Havířovem zaslouženě vyhrála 3:1

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Soupeř dnes vyhrál zaslouženě a byl na ledě lepším týmem. Pro nás to skončilo díky výkonu gólmana ještě přijatelným výsledkem.

Youtube