AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci nasázeli Kladnu desítku

Petr Miklas | 20.02.2020

Dorostenci AZetu od začátku utkání vedli a nakonec porazili kladenské Rytíře 10:4. Pěti body se na vítězství podílel kapitán týmu Jan Moškoř (2+3), Martin Kubík byl čtyřbodový (1+3), Martin Pavlačka a Michal Kusak si připsali po třech bodech (1+2). Pavel Makovec dal dvě branky. Havířov tedy v divokém utkání bral tři body a zítra bude bojovat o další na domácím ledě s Plzní.

ELIOD Extraliga dorostu - 35.kolo čt 20.2.18:00
AZ Residomo Havířov - Rytíř Kladno
10:4
(3:1, 4:3, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Kusak M., 8. Kubík (Moškoř, Zmarzlák), 9. Moškoř (Kubík), 23. Bárta (Becher), 24. Moškoř (Pavlačka, Kusak M.), 34. Urbančík (Vojkůvka, Kremnický), 37. Makovec (Kubík), 45. Pavlačka (Kusak M., Moškoř), 53. Puzoň (Moškoř, Pavlačka), 60. Makovec (Bílek, Kubík) – 14. Sojka, 28. Bareš (Hrabík, Danda), 37. Sojka (Ullrych, Bareš), 39. Ullrych (Hrabík, Bareš). Rozhodčí: Novotná – Zapletal, Bartoň. Vyloučení: 10:9. Využití: 2:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 88. Střely na branku: 47:30 (11:6, 18:16, 18:8). Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2, 7:2, 7:4, 10:4.

AZ Residomo Havířov: Dybal – Zielinski, Bílek, Kremnický, Kubíček P. "A", Křivohlávek, Puzoň, Zmarzlák – Pavlačka "A", Kubík, Moškoř "C", Kolat, Becher, Urbančík, Vojkůvka, Kusak M., Bárta, Csabi, Makovec
Rytíř Kladno: Gabriška – Danda, Malý, Hvězda, Burger, Havel, Kohlíček "A" – Vimmer, Holeček, Hurta, Sojka, Hrabík, Kouba, Bareš, Ullrych "C", Adam

V první části jsme viděli divoký hokej nahoru dolů, spoustu šancí a čtyři branky. Tu první dal domácí AZ v oslabení, když Gabriška rozehrával za brankou, kde jej o puk obral Michal Kusak, který objel branku a poslal puk za brankovou čáru.

V 8. minutě AZ předvedl krásnou kombinaci po ose Zmarzlák – Moškoř a pod horní tyč zakončující Martin Kubík. Uplynulo jen čtyřicet vteřin a bylo to 3:0, když Kubíkovu střelu Gabriška jen vyrazil a Jan Moškoř poslal puk do sítě.

Ve 14. minutě se prosadili Rytíři, když při přesilovce chyboval Bílek a Adam Sojka zakončil brejk střelou z pravého kruhu umístěnou k protilehlé tyči. V závěru třetiny měli šance domácí Kolat s Bártou a Moškoř, ale neprosadili se. Neuspěl ani hostující kapitán Ullrych, jehož střelu z mezikruží zastavila vyrážečka Dybala. Po první třetině tak platil stav 3:1.

Ve druhé části bylo k vidění spousta trestů a branek. AZ odskočil až do vedení 7:2, ale Rytíři dvěma brankami korigovali na 7:4. Účet druhé třetiny otevřel ve 23. minutě Denis Bárta, který prostřelil Gabrišku od modré čáry. O minutu později se před gólmana hostí dostal Jan Moškoř a střelou mezi betony poslal puk do sítě.

Ve 28. minutě snížil Adam Bareš, jenž byl sám na levém kruhu a střelou o protilehlou tyč dostal puk do sítě. Ve 34. minutě Vojkůvka zpoza branky našel Jakuba Urbančíka, který vymetl pravou šibenici branky Rytířů. Ve 37. minutě byl AZet důrazný v brankovišti a Pavel Makovec zvyšoval na 7:2.

Jenže hosté dvakrát udeřili v přesilovce, na konci 37. minuty zakončil kombinaci Adam Sojka a na začátku 39. minuty důrazně zakončoval kapitán Rytířů Petr Ullrych. Po dvou třetinách tedy AZ vedl 7:4.

Ve třetí části AZ kontroloval své vedení a třemi góly zaokrouhlil skóre na 10:4. Ve 44. minutě Martin Pavlačka zakončil kombinaci s Kusakem a Moškořem střelou do prázdné branky a AZ tak využil přesilovku. V 53. minutě využil další přesilovku Havířova Šimon Puzoň, který napálil puk do levé šibenice. Gólovou tečku za utkáním udělal Pavel Makovec, jenž se tři vteřiny před koncem uvolnil v mezikruží a prostřelil Gabrišku.

AZ tak zaslouženě získal tři body, hosté odjíždějí s prázdnou. O další body bude Havířov bojovat už zítra na domácím ledě s Plzní.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (HC AZ RESIDOMO Havířov): Vstoupili jsme dobře do zápasu, do desáté minuty jsme dali tři góly, což nám samozřejmě pomohlo. Vyšlo nám hned první přečíslení, což potvrdilo to, že máme už asi čtvrtý zápas doma velkou sílu v útoku. Dali jsme deset gólů a ještě měla spousta hráčů další gólové šance, které jsme nevyužili. Jediná menší kaňka, která se nám opakuje, je počet vyloučených. Nemůžeme mít v play-off v domácím zápase deset vyloučených hráčů, z toho osm zbytečně nebo v útočném pásmu. Tam bude rozhodovat jeden dva góly. Dnes jsme v momentech, když jsme museli, zapnuli. Naopak, když jsme vedli o čtyři góly, tak šla koncentrace i výkon dolů. Začali jsme faulovat, šťouchat a dohadovat se se soupeřem. Chceme se na to zaměřit a nachystat se na play-off, abychom tady něco předvedli. Pomohly nám vyhrané zápasy před reprezentační přestávkou a také jsme dobře trénovali během reprezentační přestávku, z čehož teď sbíráme ovoce.

Fotogalerie k zápasu
Youtube