AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Další tři body veze AZet z Přerova

Petr Bortlík | 21.12.2019

Havířov dnes zavítal na led třetího Přerova a byl to tuhý a vyrovnaný boj, který nakonec lépe zvládl hostující tým a AZeťáci vezou domů všechny tři body.

CHANCE LIGA - 33.kolo so 21.12.17:00
HC ZUBR Přerov - AZ Residomo Havířov
1:3
(0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 26. F. Dvořák (Šnajnar, Süss) – 35. Nepokoj (F. Seman), 51. Doktor (Starý, Chroboček), 59. Werbik. Rozhodčí: Čech, Vrba – Měkýš, Axman. Vyloučení: 5:3, navíc Číp 10 min. OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1322. Střely na branku: 27:27 (9:10, 12:9, 6:8). Zblokované střely: 6:6. Vhazování: 40:24. Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC ZUBR Přerov: Klimeš – R. Černý, Bodák, Kubeš, Zbořil (C), Šnajnar, Weinhold – T. Doležal, Pšurný (A), Navrátil – Moučka, Popelka, Číp – Goiš, M. Kratochvil, Š. Kratochvil – F. Dvořák, Hejcman, Berger – Süss.
AZ Residomo Havířov: Stezka – Matai, Mrowiec, Kachyňa, Chroboček, Malina, Nepokoj, L. Rutar – Kotala, F. Seman (A), Toman – L. Bednář (A), Werbik, Baláž – Fridrich, Maruna (C), Doktor – Dvořák, Starý, O. Procházka.

Přerov bojuje o pozici nejlepšího týmu za Motorem, AZ zase usiluje o umístění v první šestce a přímý postup do play off. V předchozích střetnutích mnoho branek nepadalo a ani dnes tomu nebylo jinak. Havířov chtěl po dvou porážkách od Přerova uspět, ovšem hned v úvodu jej zbrzdily dvě vyloučení a tak první šance patřily Zubrům. Ti ovšem neuspěli a poté šli dvakrát do oslabení také domácí. Ovšem ani hosté početní výhody nevyužili a tak se do šaten šlo za bezbrankového stavu. 

Na úvod druhého dějství měl AZet opět přesilovou hru, ovšem ani tentokrát neuspěl. První branku nakonec vstřelili domácí hráči, když ve 26. minutě Filip Dvořák pronikl hostující obranou přímo před Stezku a prostřelil jej skrze betony. Obraz hry se příliš nezměnil a i nadále to byl tuhý boj. Ve 35. minutě se diváci dočkali srovnání, když domácí pod tlakem v rohu přihráli pouze Filipu Semanovi, který přesně věděl, kde je Martin Nepokoj, který se z bezprostřední blízkosti nemýlil. Do konce třetiny ještě měly oba týmy šance, Havířov dokonce opět početní výhodu, ale skóre už zůstalo vyrovnané 1:1.

Také třetí část byla hlavně o tvrdém boji o každý centimetr ledu. Velké pozdvižení přišlo až ve 49. minutě, kdy byl havířovský Nicolas Werbik faulován v samostatném úniku a bylo nařízeno trestné střílení. V tomto miniduelu nakonec uspěl domácí brankář Lukáš Klimeš, když v poslední chvíli vypíchl puk Werbikovi z hokejky, který se jej pokusil vymíchat, ovšem dostal se až příliš blízko k brance. O pouhou minutu později přišel další faul Zubrů, když byl Radek Číp vyloučen na 2 + 10 minut za vražení na hrazení. Toto vyloučení bylo pro Přerov osudové, jelikož pátou početní výhodou již AZeťáci nepohrdli a využil ji v 51. minutě Jakub Doktor, který propálil uzamknutou obranu přesnou ranou z pravého kruhu. Už už to vypadalo, že se zápas takto dohraje, ale v 59. minutě přišlo vyloučení Havířova a domácí zkusili hru 6 na 4. Bohužel pro Zubry, Nicolas Werbik se dokázal trefit do prázdné klece přes celé hřiště a přece jen si dnes užil gólovou radost. Přerov i podruhé zkusil odvolat Klimeše, ale ke změně skóre to již nevedlo a Havířov si veze domů všechny tři body. Další utkání čeká AZet ve sváteční den, 26.12. v Gascontrol aréně proti Vsetínu. Utkání začíná v 18:00.

Ohlasy k utkání


Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Prohráli jsme si to sami. Nevyužili jsme přesilovku pět na tři, pak už jsme ani žádnou nehráli a při hře pět na pět byl Havířov po většinu času hladovější a disciplinovanější. Neplnili jsme, co jsme si řekli před zápasem, a hosté zaslouženě vyhráli.


Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): První třetina byla vyrovnaná, ve druhé po prvních deset minut měli domácí určitě navrch. Gól, který jsme dostali, nás ale nakopl a naštěstí jsme pak ke konci srovnali, což nám vlilo krev do žil. V té poslední třetině jsme byli o trošičku lepší. Byl tam ten nájezd, nějaké přesilovky a nakonec se nám podařilo jednu využít. Ještě bych rád dodal, že bychom jak hráči, tak i celý realizační tým, chtěli moc poděkovat našim fanouškům, kteří, i když je teď takový vánoční shon, si udělali cestu a přijeli nás podpořit. Hodně nám to k těm bodům pomohlo.

Youtube