AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Po povedené koncovce zápasu zůstavají všechny body v Havířově

Jan Kudělka | 30.12.2019

V rámci 36. kola Chance ligy přivítali havířovští hokejisté na svém ledě tým Poruby. Do utkání nevstoupil špatně ani jeden tým a už na začátku jsme mohli vidět několik pěkných akcí na obou stranách. Branku ale dokázali vstřelit jen domácí. Druhá třetina byla z obou stran velmi opatrná a skóre se tak neměnilo. Ve třetí třetině utkání Poruba srovnala skóre na 1:1 a utkání tak zdramatizovala. Sedm minut před koncem zápasu ujel Jakub Kotala a dokázal zápas krásným gólem strhnout ve prospěch AZetu. Výhra znamená pro Havířov nejen zisk tří bodů, ale také posun na šestou příčku tabulky. Další utkání odehraje AZ přesně za týden 6.1. doma proti Motoru.

CHANCE LIGA - 36.kolo po 30.12.17:00
AZ Residomo Havířov - HC RT TORAX Poruba
2:1
(1:0, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 8. Mrowiec (Cihlář, Dvořák), 54.Kotala (Bambula, Kachyňa) - 42. Špaček (Hudeček). Rozhodčí: Doležal, Kopeček – Zídek, Polák. Vyloučení: 4:6, navíc Sikora 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.479. Střely na branku: 39:26 (11:8, 19:11, 9:7). Zblokované střely: 13:19. Vhazování: 30:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

AZ Residomo Havířov: Stezka – Kachyňa, Mrowiec, Nepokoj, Malina (A), T. Černý, Chroboček, L. Rutar – O. Procházka (C), F. Seman, Kotala – Bambula, Baláž (A), L. Bednář – Doktor, Toman, Fridrich – Pawliczek, Cihlář, Dvořák.
HC RT TORAX Poruba: Foltán – Urbanec, D. Krejčí, Husák, Slavík, Dundáček, Dluhoš, Šendera – Gřeš, Hudeček, Sikora (A) – J. Káňa (A), Zdeněk (C), Kanko – Brodek, M. Hlinka, Špaček – Ollender, Ďurač

Od začátku oba týmy hodně bruslily, hrálo se nahoru dolů, ale bez velkých šancí. První dobrou příležitost měl domácí Dvořák ve 3. minutě, ale z blízka minul Foltánovu branku. O dvě minuty později měl dost času zamířit hostující Urbanec, ale netrefil levý horní růžek Stezkovy branky. Od konce 7. minuty hráli domácí přesilovku, ale této výhody využít nedokázali.

První gól padl v 15. minutě, když domácí Jaroslav Mrowiec z pravého kruhu přesně zamířil k levé tyči Foltánovy branky. I poté se přelévala hra ze strany na stranu, ale vyloženě gólové šance jsme neviděli. Po první třetině tak platil stav 1:0.

Hned na začátku druhé třetiny dostal hostující Marek Sikora 2+10 minut za vražení na hrazení, krátce nato fauloval i Slavík a AZ hrál přesilovku 5 na 3. Z této velké šance vzešla jen nastřelená tyč, když zblízka zakončoval Bednář.

Od začátku 28. minuty hrála přesilovku Poruba, ale přes řadu šancí nikdo Stezku nepřekonal. Ve 34. minutě byl blízko vyrovnání hostující Hudeček, který po Sikorově přihrávce mohl pálit do odkryté branky, ale Stezka se bleskově přesunul a puk vyrazil.

V závěru druhé třetiny hrál AZ dvakrát přesilovku, ale nic z nich nevytěžil. Neprosadila se ani Poruba a po čtyřiceti minutách proto stále vedli domácí 1:0.

Do třetí části vstoupili lépe hosté, kteří vyrovnali v polovině 42. minuty zásluhou Marka Špačka, jenž společně s Hudečkem vybojoval puk a z levého kruhu se trefil pod Stezkovu vyrážečku.

V 50. minutě hosté dokonce využili přesilovku, jenže vstřelené brance předcházela přihrávka rukou, takže se skóre neměnilo. K tomu došlo až v 54. minutě, když Bambula vyslal do brejku Jakuba Kotalu, jenž se trefil pod teploměr Foltána a vrátil AZetu vedení.

Následovalo vyloučení domácího Maliny, jenže hosté této příležitosti využít nedokázali. Závěr utkání byl velice zajímavý. V 58. minutě se po vzájemné potyčce odebrali na trestnou lavici domácí Seman a hostující Husák, následně Poruba zkusila hru bez brankáře.

Tu čtyřiačtyřicetvteřin před koncem utkání potrestal Jakub Kotala, jenže po předcházejícím ofsajdu, takže gól neplatil. Hosté si vzali oddechový čas, Foltán se vrátil do branky a vhazovalo se ve středovém kruhu. Po rozehrání se Poruba dostala do útoku, znovu odvolala brankáře, ale gól už nepadl.

AZ tedy nakonec vyhrál 2:1 a připsal si důležité tři body. Další utkání sehraje AZ v pondělí 6.1. v 17:00 hodin na domácím ledě proti Českým Budějovicím.

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ Havířov): My letos máme opět ten závěr roku herně trochu slabší, ať už minule v Litoměřicích nebo dnes proti Porubě. Dneska jsme udělali mnoho individuálních nevynucených chyb, ale ubojovali jsme to a jsme rádi za ty tři body. Proměňování šancí vypadá podle toho, že máme spoustu mladých kluků a ti se to učí, takže musí vytrvat, aby se v budoucnu stali lídry týmu.


Miloš Holaň (RT Torax Poruba): My jsme do Havířova přijížděli s očekáváním, že moc gólů nepadne, což se také naplnilo. V úvodní třetině se nám dařilo hrát dobře, měli jsme i šance, ale bohužel jsme je nevyužili a domácí tu svou naopak ano. V prostřední třetině došlo k několika vyloučením a pro nás bylo důležité, že jsme je dokázali ubránit. V závěrečné třetině to bylo na šance vyrovnané, Havířov se dokázal dostat opět do vedení a nám se už bohužel nepovedlo znovu srovnat. Myslím, že ten bod jsme si zasloužili, ale Havířov byl dnes šťastnějším týmem a výhru uhájil. 

Fotogalerie k zápasu
Youtube