AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Azet přestřílel Slavii a upevňuje svou pozici v elitní šestce

Petr Bortlík | 08.01.2020

Azeťáci vyrazili do hlavního města a šlo o souboj sousedů v tabulce. V zápase havířovští nejdříve vedli 3:0, ovšem domácí dokázali do konce druhé třetiny snížit na 3:2. Havířov v posledním dějství dokázal opět odskočit na rozdíl tří branek, ale Slavia i tentokrát snížila na 4:5, poslední slovo ale měli opět hráči AZetu a do prázdné branky upravili na konečných 4:6. Získané tři body upevnily pozici AZetu na 6. příčce, v dalším utkání se v sobotu doma střetne s Přerovem.

CHANCE LIGA - 39.kolo st 8.1.18:00
HC Slavia Praha - AZ Residomo Havířov
4:6
(0:2, 2:1, 2:3)

Branky a nahrávky: 31. Šmerha (Vampola), 40. Vrdlovec (Šmerha, J. Novák), 52. Šmerha (Kuťák), 54. Šmerha (Kuťák, Vampola) – 4. Chroboček (Kotala), 6. Dvořák (Doktor), 24. F. Seman (Kotala, Nepokoj), 43. Chroboček (Kotala, O. Procházka), 46. Werbik, 59. O. Procházka (F. Seman). Rozhodčí: Hucl, Pavlovič – Pechánek, Roischel. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 475. Střely na branku: 38:42 (12:13, 16:17, 10:12). Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 4:5, 4:6.

HC Slavia Praha: Michajlov – Hejda, J. Novák, P. Hořava, Hovorka, Ryzák, Valík – Šmerha, Vampola, Vlček – M. Ondráček, Vrdlovec, Kuťák – Furch, Kubík, Šteiner – Hotěk, Kohút, J. Doležal.
AZ Residomo Havířov: Stezka – Mrowiec, Kachyňa, Nepokoj, T. Černý, Ševěček, Chroboček, Zdeněk – O. Procházka, F. Seman, Kotala – Toman, Werbik, L. Bednář – Doktor, E. Němec, Dvořák – Pawliczek, Cihlář, Fridrich.

V úterý v podvečer proběhl souboj sousedů v tabulce, který sliboval, že v Praze proběhne krásná bitva. A to se také stalo. Zápas začal poměrně svižně, již ve 3. minutě šli domácí do oslabení a hosté po necelé minutě početní výhodu využili. David Chroboček využil nedostatečného důrazu domácí obrany před brankovištěm a nadvakrát prostřelil domácího gólmana. Situace pro domácí vypadala ještě hůře v 6. minutě, kdy byl opět důraznější hostující útočník než domácí hráči. Jan Dvořák bekhendovou dorážkou překonal Michaljova a zvýšil na 2:0 pro Havířov. Hra se poté trochu uklidnila, až v 15. minutě šli do oslabení také hosté. Domácí se dostali do několika šancí, ovšem Stezku překonat nedokázali a naopak minutu poté mohli prohrávat již o 3 branky, ovšem Michaljov sám tváří v tvář Němcovi uspěl a podržel svůj tým. V 18. minutě dostali sešívaní další šanci na snížení, když opět hráli přesilovku. Ani tentokrát ovšem neuspěli a do šaten šli spokojenější hráči AZetu.

V úvodu druhé třetiny se dostali Slavisté do velké šance, ovšem ani tentokrát neuspěli a otěže utkání opět převzali hosté. Ve 24. minutě našel Kotala z poza branky Filipa Semana a ten zvýšil již na 3:0. Hra se poté přelévala ze strany na stranu, ovšem oba brankáři byli pozorní a zabránili dalším gólům. Ve 28. minutě došlo k pozdvižení, to když Tomáš Šmerha nastřelil tyč a kotouč poté poskakoval po brankové čáře, ovšem rozhodčí k rozhořčení domácí střídačky rozpažili. Michaljov poté již po několikráté zatahoval za záchrannou brzdu, když byl tentokrát v dalším samostatném úniku Jakub Kotala. A tak ve 31. minutě přišla pro domácí odměna v podobě snížení. Petr Vampola opět hledal Tomáše Šmerhu, který tentokrát z mezikruží Stezku překonal a snížil na rozdíl dvou branek. Havířov byl poté aktivnější, dostal se do série příležitostí a vše vygradovalo nařízeným trestným střílením, ve kterém ovšem opět uspěl domácí hrdina Michaljov. Ve 39. minutě dostali Slávisté obrovskou příležitost v podobě dvojnásobné přesilovky, ovšem v úvodu to vypadalo na katastrofu, to když se i v této situaci dostali AZeťáci do přečíslení, ovšem Kotala minul branku. A tak, ve 40. minutě, těsně po vypršení dvojnásobného oslabení, přišla kontaktní branka. Šmerha našel křižnou přihrávkou Daniela Vrdlovce, který šťastně překonává Stezku a vykřesal tím pro domácí naději. Po dvou třetinách tedy Slavia ztrácela i přes velkou převahu Havířova pouze jednu branku.

Úvod posledního dějství patřil ale opět hostům, již ve 43. minutě AZet odskočil opět na dvoubrankový rozdíl, když Jakub Kotala dokázal nahrát na sjíždějícího se Davida Chrobočka, který ranou na zadní tyč dnes podruhé skóroval. Ve 46. minutě pak přišla další rána, při hře 4 na 4 vyjel Michajlov pro kotouč, bekhendem jej ale poslal pouze na oblouk brány a první u puku byl havířovský Nicolas Werbik a upravil na 2:5. V 50. minutě pak šli domácí opět do oslabení, tentokrát ale nedopustili další potrestání. Naopak, vyloučený Hovorka se zrovna vracel na led, když Filip Kuťák výborně odstavil havířovského obránce za brankou a nahrál na druhou branku zápasu Tomáši Šmerhovi, který se z mezikruží nemýlil. To vlilo do žil sešívaných novou krev v 53. minutě to mohlo být pouze o gól, proti Šmerhovi ale tentokrát Stezka uspěl. V 54. minutě šli hosté do oslabení a Tomáš Šmerha se hattricku přece jen dočkal, to když nahrál Filipu Kuťákovi, ten mu touš vrátil a již jen sledoval, jak se od něj odrazil za záda havířovského brankáře, čímž se Slavia dostala podruhé v utkání na rozdíl jediné branky, 4:5. V 56. minutě se Slavisté již mohli radovat z vyrovnání, ovšem Stezka svůj tým výborným zákrokem podržel. Tlak domácích poté troskotal na dobré obranné hře hostů a tak v 59. minutě zkusili Slávisté hru bez brankáře. Risk tentokrát neznamenal risk a po pokažené rozehrávce definitivně rozhodl Ondřej Procházka střelou do prázdné branky.

Příští utkání čeká AZet již v sobotu 11.1. doma proti třetímu Přerovu, na který ovšem ztrácí pouze 3 body. Půjde tedy opět o velmi důležité body, tak si nenechte ujít úvodní vhazování, které proběhne v 17:00 v Gascontrol aréně.

Ohlasy k utkání


Jan Srdínko (HC Slavia Praha): Celé utkání rozhodly chybičky, kterých udělal soupeř méně než my. Kluci byli nabuzení, hráli aktivně. V tom se jim nedá nic vytknout. Na začátku jsme udělali dvě chybičky a po zbytek utkání jsme tahali za kratší konec. Hráči chtěli, ale chyb tam bylo bohužel hodně. Ve druhé třetině, kdy jsme hru museli otevřít, tak nás Michajlov podržel. Bohužel jsme měli trochu více smůly, od teď už se ale musíme chystat na další zápas.


Jiří Režnar (AZ RESIDOMO Havířov): My jsme vstoupili dobře do zápasu a rychle jsme vedli. Nabádali jsme hráče, že Slavia hraje rychle dopředu, aby ji nenechali rozjíždět se. V první třetině se nám to dařilo, pak jsme ale už tolik nedrželi nastavený plán. Hrálo se hodně otevřeně a padlo poměrně hodně gólů, což by se úplně stávat nemělo. My jsme to nakonec v závěru zvládli, za tři body jsme rádi.

Youtube