AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZet třikrát dotahoval skóre, ale nakonec podlehl Přerovu 3:4

Daniel Wróbel | 11.01.2020

HAVÍŘOV - Sobotní podvečer patřil v Gascontrol aréně souboji AZetu a Přerova. Hosté šli bleskově po 7 vteřinách do vedení, ale AZet srovnal krok i skóre. Stejně tak dokázal odpovědět na další dvě branky zubrů. Až na čtvrtý zásah soupeře v 51. minutě nenašel odpověď a tak si hosté, z vyrovnaného utkání, odváží 3 body za výhru 4:3. Další utkání sehraje AZet v pondělí ve Vsetíně, doma se představí ve středu proti Litoměřicím.

CHANCE LIGA - 40.kolo so 11.1.17:00
AZ Residomo Havířov - HC ZUBR Přerov
3:4
(1:1, 1:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. O. Procházka (Malina, F. Seman), 39. F. Seman (Kotala), 46. Kachyňa (F. Seman, Doktor) – 1. Navrátil (Hejcman, Doležal), 23. Goiš (M. Kratochvil), 42. Kubeš (Navrátil, Krisl), 51. Číp (F. Dvořák, Berger). Rozhodčí: Skopal, Vrba – Hanzlík, Kleprlík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1.762. Střely na branku: 35:22 (15:9, 12:8, 8:5). Zblokované střely: 13:14. Vhazování: 31:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.

AZ Residomo Havířov: Stezka – Mrowiec, Kachyňa, Nepokoj, Malina (A), Chroboček, Dajčar, L. Rutar – O. Procházka, F. Seman (C), Kotala – Doktor, E. Němec, L. Bednář (A) – Dvořák, Toman, Fridrich – Bambula, Horváth, Pawliczek
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Kubeš, Krisl (C), Zbořil (A), Weinhold, Šnajnar, Forman – Navrátil, Hejcman, T. Doležal – Číp, Berger, Moučka – Š. Kratochvil, M. Kratochvil, Goiš – Kočica, F. Dvořák, Süss – Zmeškal

Hráči i fanoušci Přerova se radovali už po sedmi vteřinách hry, když Hejcman vyhrál buly domácí obránce Kachyňa chyboval a k puku se dostal Jakub Navrátil, jenž poslal puk mezi Stezkovými betony do branky.

V 6. minutě měli hosté další gólovku - po akci Navrátila mohl do prázdné branky zakončovat Doležal, ale minul. V polovině 7. minuty bylo vyrovnáno - Ondřej Procházka dostal od Maliny puk do jízdy, dostal se před Petráska, kterého překonal střelou na lapačku.

V 9. minutě mohl jít AZ do vedení, když při přesilovce tečoval Doktorovu střelu Kotala a puk se odrazil od horní tyče Petráskovy branky. Ve stejné přesilovce měl další gólovku Doktor, jenž si položil obránce, ale Petrásek jeho ránu vyrazil.

Velké šance byly k vidění i ve druhé polovině první části - v 16. minutě po Dvořákově přihrávce pálil Fridrich, ale trefil jen připraveného Petráska. O minutu později mohlo udeřit na druhé straně, když Goiš vyjel zpoza brány a pálil z otočky, ale Stezka předvedl dobrý zákrok a puk vyrazil.

Minutu a půl před koncem první dvacetiminutovky domácí předvedli rychlý protiútok, který zakončil Fridrich, jenže Petrásek svým rozklekem akci zhatil. Po první třetině tak platil stav 1:1.

Přerov měl dobrý vstup i do druhé třetiny - po necelých dvou minutách se Kratochvil dostal brejku, ale s bekhendovým pokusem si na Stezku nepřišel. Nicméně to jej tolik mrzet nemuselo, protože vybojoval vyražený puk a našel volného Jiřího Goiše, jenž vypálil na Stezkovu vyrážečku a puk se od tyče odrazil za brankovou čáru.

Ve 25. minutě Petrásek vyrazil střelu Tomana, ten se ještě společně s Fridrichem snažil dorážet, ale hostující gólman odolal. O tři minuty později při signalizovaném trestu pro Přerov našel Seman Němce, jenž před sebou měl odkrytou bránu, ale trefil jen boční síť Petráskovy branky.

Hra měla i nadále spád a přelévala se ze strany na stranu, oba celky měly šance a výhody přesilové hry, ale ani jeden z týmů je nedokázal využít. Další branka padla až necelé dvě minuty před koncem druhé části, když Filip Seman po vyhraném buly v útočném pásmu nabruslil do střelecké pozice trefil levý horní růžek Petráskovy branky.

V závěru druhé třetiny dostal Bednář 2+2 minuty za vysokou hůl a Přerov měl dlouhou přesilovku. Ve zbytku třetiny se ale hosté neprosadili a většinu z početní výhody si přenesli do třetí části. Po dvou třetinách byl stav nerozhodný 2:2.

Přerov hrál přesilovku hodně dobře, zamkl bránící čtveřici a dokázal potrestat první polovinu Bednářova trestu, když ve 42. minutě Jakub Kubeš zakončil kombinaci s Navrátilem a Krislem. Druhou minutu oslabení už ale AZ ubránil.

Ve 46. minutě bylo vyrovnáno, když Ondřej Kachyňa střelou od modré čáry při přesilovce překonal Petráska, jenž přes clonící hráče neviděl a puk mu prošel mezi betony.

V 50. minutě ZUBR svého soupeře zatlačil a zle zatápěl obraně AZetu. Stezka držel akcie Havířova dlouho nad vodou, pochytal pokus Süsse a gólovku Hejcmana, kterého vychytal neskutečným zákrokem lapačkou a v jednom případě mu pomohla i tyč, ale nakonec kapituloval.

Bylo to na začátku 51. minuty, když se po vyhraném vhazování v útočném pásmu dostal k puku Radek Číp, který prostřelil Stezku mezi lapačkou a betonem, puk zapadl k levé tyči branky Havířova.

Tři minuty před koncem se po ofsajdu Přerova vhazovalo před Petráskem, domácí trenér si vzal oddechový čas a následně odvolal brankáře. V 58. minutě se to málem domácím nevyplatilo, protože chybovali při rozehrávce, ale Dvořák netrefil prázdnou branku.

Do konce třetí části chybělo dvacet vteřin, když se domácí Doktor dostal ke střele z levého kruhu, následně pálil od modré Malina, ale Petrásek se překonat nenechal. Po Kachyňově střele se gólman Přerova pokusil trefit prázdnou branku, ale minul. Pískalo se zakázané uvolnění a vhazovalo se ještě jednou v obranném pásmu Přerova. Hosté už domácím nedovolili vystřelit a berou těsnou výhru 3:4.

AZ tedy dnes neboduje. Další utkání sehraje v pondělí 13.1. v 17:30 hodin na ledě Vsetína.

Ohlasy k utkání


Patrik Rimmel (AZ RESIDOMO Havířov): Od první třetiny jsme nehráli vůbec špatně a hráli jsme skoro to co jsme chtěli. Plnili jsme to a měli jsme i šance, i přesto, že nás trochu zaskočil rychlý gól na začátku. Ale potom jsme hráli slušně a srovnali jsme. Tím byla první třetina za námi a určitě spokojenost z naší strany. Ale od té druhé třetiny to bylo úplně něco jiného. Někteří hráči si hráli svoji hru a proto jsme mnohdy tahali za ten kratší konec. Šance byly pořád na obou stranách. Když jsme srovnali, tak hosté šli poté hned znovu do vedení. Pak za stavu 3:3 jsme věřili, že to udržíme, ale přišli jsme o to zase po nějaké naší chybě v rohu hřiště. Poté přišlo buly v obranné třetině a padl z toho gól. Soupeř tedy zaslouženě vyhrál.


Jakub Grof (HC ZUBR Přerov): My když jsme se připravovali na zápas s Havířovem, tak jsme věděli, že mají slušnou formu. Což se potvrdilo. V prvních dvou třetinách měli výborný pohyb. A my jsme byli až ve třetí třetině úspěšnější než domácí a dostali jsme se do vedení, které jsme pak ubránili. Ale znovu opakuji, Havířov hrál skvělý hokej a proto jsme šťastní za 3 body. 

Fotogalerie k zápasu
Youtube