AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři potřetí vyhráli nad Slovanem a jsou v semifinále

Vít Káňa | 07.03.2020

H A V Í Ř O V - V sobotu 7. března se v ústecké ZLATOPRAMEN Aréně odehrál 3. čtvrtfinálový zápas REDSTONE Extraligy juniorů mezi Slovanem a AZetem. Hokejisté z Havířova vyhráli dva zápasy v GASCONTROL Aréně (5:2 a 12:0) a do Ústí si jeli pro rozhodující třetí výhru. Utkání začalo dobře pro AZ, v první třetině se trefil Juhász, ve druhém dějství se prosadili Pindel a Štefka. V závěru třetí třetiny sice Ústí snížilo, ale o osudu zápasu rozhodl čtvrtou brankou v samotném závěru Štefka. Havířov zvítězil 4:1 a dostal se do semifinále bez ztráty kytičky. Jméno svého soupeře zatím ještě nezná, ale už nyní ví, že doma se představí v sobotu 14.3. a v neděli 15.3.

Extraliga juniorů - 0.kolo so 7.3.17:30
HC Slovan Ústí nad Labem - AZ Residomo Havířov
1:4
(0:1 0:2 1:1)

Branky a nahrávky: 55. Koval (Janoušek) – 14. Juhász (Pindel), 23. Pindel (Kočí, Juhász), 26. Štefka (Zmarzlák, Juhász), 58. Štefka (Juhász, Pindel). Rozhodčí: Kraval – Svoboda, Klouček. Vyloučení: 7:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 111. Střely na branku: 8:61 (4:19, 1:25, 3:17). Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4.

HC Slovan Ústí nad Labem: Svoboda – Šešina, Stuchlý, Jarábek, Gottfried, Polata, Štěpánek – Čermák, Janoušek, Tot, Hampl, Harkabus, Matloch, Macek, Koval.
AZ Residomo Havířov: Štipčák – Zmarzlák, Koubek, Ševěček, Uhlíř, Kočí, Grygar – Štefka, Kubík, Pindel, Tomeček, Horváth, Revaj, Juhász, Moškoř, Byčkov.

Prvních pět minut jsme žádnou větší šanci ve ZLATOPRAMEN Aréně neviděli. V 6. minutě se domácí Jarábek provinil podražením a Ústí se muselo bránit. V přesilovce Slezanů ukázal Svoboda svou kvalitu a brilantním přesunem zabránil prvnímu gólu. Přesilovku hosté nevyužili, ale po ní se obraz hry změnil. Havíři začali přebírat otěže utkání. V 9. minutě ústecká obrana pozapomněla na Revaje, který ve vyložené šanci trefil pouze vyrážečku domácího gólmana. 13. minuta a hosté se museli bránit, Kubík dostal dvě minuty za podrážení. Ve vlastním oslabení měl velkou šanci Tomeček, který sám ujížděl na Svobodu, ale puk mezi tři tyče nedostal. Hosté se prosadili na konci 14. minuty, to se stále ještě v oslabení prosadil Lukáš Juhász, kterého skvěle našel Vojtěch Pindel, Havíři vedli 0:1. Gól poněkud zamával s psychikou domácích. V 16. minutě havířovský Juhász mohl přidat druhou branku, ale jeho pokus zastavila tyč. I Slovan měl před koncem třetiny svou příležitost, Tot dobře tečoval před Štipčákem, ale puk skončil nad bránou. Po první třetině svítilo na světelné tabuli skóre 0:1.

Do druhé třetiny vstoupili lépe Slezané, kteří měli i opticky více ze hry. V polovině 23. minuty se Vojtěch Pindel dostal k touši, jež si zkušeně přehodil na forhend, jeho střela byla dobře umístěna a našla levou šibenici domácí brány, skóre bylo 0:2. Ve 25. minutě fauloval ústecký Gottfried a obdržel dvě minuty za hákování. Na trestné lavici si odseděl sotva třináct vteřin. Když havířovský David Štefka ve 26. minutě dostal puk, po asistenci Zmarzláka, za záda domácího gólmana. Stav byl 0:3. Ve 29. minutě se Pindel proháčkoval obranou a vyslal svůj projektil na Svobodu, který chvíli hledal puk pod svým tělem. Na začátku 30. minuty se opět Gottfried provinil faulem, tentokrát dostal dvě minuty za hákováni. Hosté přesilovku nevyužili. Ač si vytvořili prostor ke střele, tak se projektily Ševěčka a Juhásze do brány nevešly. Domácí oslabení s vypětím všech sil přežili. Ve 32. minutě se po delší době přihlásili o slovo domácí, ale střelu Hampla z levého kruhu si Štipčák vychutnal. 37. minuta a v utkání dobře hrající Ševěček byl opět při chuti, jenže Svoboda se překvapit nenechal. Ve 38. minutě přichází další nedisciplinovanost Slovanu. Hampl si šel odpykat menší trest za příliš mnoho hráčů na ledě. Ve 38. minutě se Juhász sám ocitl před ležícím Svobodou, ale puk nedokázal zvednout do odkryté brány. Začátek 39. minuty a domácí šli do tří. Čermák dostal dvě minuty za hákování. Zkrácenou přesilovku pět na tři nedokázali Havíři využít a šest vteřin z trestu Čermáka se přesunulo do třetího dějství. Po 40 minutách byl stav zápasu 0:3.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili lépe hosté, ve 42. minutě se proháčkoval obranou David Štefka, ale jeho střela byla nepřesná. Obraz hry se nezměnil a Slezané byli v tlaku. Havíři měli velkou šanci v 50. minutě, ale Pindelovi na poslední chvíli touš uskočil z hole. 51. minuta a opět byla potrestána domácí lavice menším testem za příliš mnoho hráčů na ledě. V přesilovce Havířova byl velmi aktivní Pindel, oba jeho pokusy ale zastavila tyč. Slovan se štěstím přesilovku přežil. V 55. minutě domácí dali svůj první gól v zápase. Janoušek se dostal do brejku dva na jednoho a přihrál volnému Matěji Kovalovi, ten prostřelil, do té doby bezchybného, Štipčáka. Stav zápasu byl 1:3. V 55. minutě měl Slovan po vyloučení Kočího k dispozici dvě minuty přesilové hry. Havířovský bek se provinil držením hole. Domácí se sice snažili v přesilové hře něco vymyslet, ale Slezané se pokaždé osvobodili vyhozením kotouče přes všechny čáry. Po přesilové hře se otevíraly mezery v defenzívě domácích. Jedné z nich využil v 58. minutě David Štefka, který ukončil naděje Slovanu. Skóre zápasu bylo 1:4. V 59. minutě to na ledě jiskřilo. Za Slovan dostal menší trest Harkabus, ten se provinil hrubostí. Za AZ šla na trestnou lavici dvojice hráčů Tomeček a Koubek. První jmenovaný se provinil hrubostí, druhý krosčekem. V utkání už další gól nepadl, AZ zvítězil v Ústí nad Labem 1:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Havířov): Dnes jsme v Ústí nad Labem předvedli velmi kvalitní výkon. Mrzí mě jen, jak jsme naložili s šancemi, které si kluci kvalitní hrou vytvořili. Musím pochválit celý tým za poctivý hokej.

Fotogalerie k zápasu
Youtube