AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet veze cenný bod z Jihlavy

Vít Káňa | 21.11.2020

H A V Í Ř O V - Po koronavirové pauze zavítali hráči z nejmladšího města na Vysočinu, kde se postavili druhé Dukle. Utkání nezačalo pro AZet ideálně. Po faulu Bořuty čelil trestnému střílení, které však Illéš neproměnil. První dvacetiminutovka skončila 0:0, i když tutovky byly na obou stranách. Ve druhé periodě otevřela skóre domácí ikona Čachotský, Havířov vyrovnal v závěru obráncem Kachyňou. Ve třetí třetině gól nepadl a o výsledku rozhodlo prodloužení. AZet svou velkou šanci neproměnil a při návratu fauloval Bořuta. Ježci přesilovku využili trefou Daniela Krenželoka a berou dva body. Další utkání CHANCE ligy odehraje Havířov 25. listopadu na ledě Frýdku – Místku.

CHANCE LIGA - 10.kolo so 21.11.16:00
HC Dukla Jihlava - AZ Heimstaden Havířov
2:1p
(0:0 1:1 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 31. Čachotský (Mareš), 64. D. Krenželok (Fronk, Pekr) – 40. Kachyňa (Rašner, Maruna). Rozhodčí: Kostourek, Micka – Beneš, Kotlík. Vyloučení: . Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 0. Střely na branku: 38:15. Průběh utkání: 1:0, 1:1. 2:1.

HC Dukla Jihlava: Jan Brož (Fučík) – D. Krenželok, D. Kolář (A), T. Černý, Eliáš, Bilčík, Mareš, Strejček – Čachotský (A), Skořepa (C), Illéš – Jiránek, Fronk, V. Brož – T. Harkabus, Poletín, Pekr – T. Havránek, Lichanec, Chlubna.
AZ Heimstaden Havířov: Stezka (64. Daňa) – Mrowiec, Bořuta (A), Rašner, Chroboček, Kachyňa, L. Rutar, Kočí – L. Bednář, Rudovský, Adamský – R. Szturc (C), Maruna, Kotala – Doktor (A), F. Seman, O. Procházka – Fridrich, Mrva, D. Sklenář.

S více než měsíc a půl dlouhou pauzou se vypořádala lépe jihlavská Dukla, která byla od úvodních minut aktivnější. Do první slibné šance najel Jakub Illéš, kterého hosté zastavili jen za cenu trestného střílení. To ale čtyřiadvacetiletý útočník neproměnil. V největší šanci Havířova se objevil Jakub Mrva, s jehož přízemní ranou měl Jan Brož co dělat, aby mu neproklouzla mezi betony. Na druhé straně se činil také Aleš Stezka. Jen díky němu bylo skóre po prvních dvaceti minutách nerozhodné. Brankář Havířova zlikvidoval šance Matěje Pekra i Tomáše Chlubny. Ke kýžené brance nevedly ani pohledné kombinace prvního útoku v čele s Tomášem Čachotským.

Otevřít skóre zápasu mohl okamžitě po přestávce Vítězslav Brož. Stačilo mu jen pár sekund, aby se dostal sám před hostující bránu. Jenže Aleš Stezka obstál i tentokrát. Havířov hrozil především z brejků. Před půlkou zápasu ujel dokonce do přečíslení tří na jednoho, zakončující Petr Fridrich ale minul odkrytou klec. Brzy na to se konečně měnilo skóre. Zasloužil se o to Tomáš Čachotský, jenž přejel do útoku po pravém křídle a hostujícího gólmana pokořil svižnou ranou přes obránce k bližší tyči. Zvýšení měl na holi Matěj Pekr, z pravého kruhu ale trefil pouze horní tyč. Namísto toho se podařilo Havířovu na sklonku druhé periody ve vlastním oslabení vyrovnat. Ondřej Kachyňa se z mezikruží trefil mezi Brožovy betony.

Třetí část začala šancí Dukly, kterou vedl Michal Poletín. Ten si v přečíslení narazil kotouč s Tomášem Havránkem a prosmýkl se až před hostující brankoviště, pak ale puk přes natažené betony Aleše Stezky do sítě nezasunul. Jihlavští byli nebezpečnější. Rušno před svatyní Havířova bylo také po ráně Daniela Krenželoka, po níž následovala série dorážek. Zanedlouho na pravém křídle ujel Matěj Pekr, kterého v poslední chvíli chytal bek Havířova na hranici pravidel. V závěru Aleš Stezka jen tak tak zastavil odražený kotouč před Tomášem Čachotským, který se po akci Josefa Skořepy už chystal zakončovat. Domácím v posledních sekundách zatrnulo po akci Jakuba Kotaly, ten ale svůj brejk v branku nepřetavil.

Prodloužení přineslo několik napínavých momentů. Blízko rozhodnutí byl kapitán Josef Skořepa, jenže svoji akci nezakončil ideálně. Při zákroku se ovšem zranil gólman Stezka. Ten zkusil i přes bolest pokračovat, nakonec své místo musel přenechat Matyáši Daňovi. Ten čelil složité situaci. Dukla dohrávala prodloužení v přesilové hře, a tu se jí konečně podařilo proměnit. Jiří Fronk nabil Danielu Krenželokovi, jehož tvrdá střela mezi betony přinesla Dukle druhý bod do tabulky.

Autorem reportáže je Milan Sochor (hc.dukla.cz)

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ Heimstaden Havířov): Zápas byl ubojovaný. Šlo vidět, že se strašně dlouho nehrálo. Dukla měla v první třetině více šancí a měli jsme štěstí, že dobře chytal náš gólman Stezka, který nás v některých situacích podržel. Ve druhé třetině se hra vyrovnala. Třetí část už byl k vidění hokej, na který se dalo dívat. Ale strašně dlouho se jen trénovalo a uvidíme příští zápas, jak bude všechno vypadat. Doufám, že už výkon půjde nahoru. A hra před prázdnými ochozy? Je to takové zvláštní, divné. Už to slyšíte od kluků i v extralize nebo ve fotbalu. Je to divné a zvláštní, nicméně jsme rádi, že jsme mohli začít hrát. Protože jen trénováním je to jak v létě, po dvou třech týdnech už hrajete přípravný zápas. Teď se trénovalo delší dobu a pořád nic. To je prostě na hlavu těch kluků.


Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Zápas po dlouhé době, čtrnáct dní jsme měli tréninky. Ale na pohybu to nebylo až tolik znát. Zápasový výpadek jsme poznali hlavně na trénincích, kdy jsme se mu věnovali. Na tréninku byla pauza znát docela dost, ale jsem mile překvapen, jak kluci přenesli věci z tréninku do hry. V naší hře byly věci, které chceme a které nám před pauzou fungovaly. Kluci na to dnes navázali. Jinak v utkání jsme byli lepší, škoda neproměněných šancí, takže je to pro nás asi ztráta jednoho bodu. Nicméně po dlouhé době jsme se zápasem spokojení. Pohyb byl výborný až na druhých deset minut druhé třetiny, při kterých jsme úplně vypadli ze hry. Hrálo se čtyři na čtyři a Havířov nás k ničemu nepustil. Dovršili jsme to inkasovaným gólem v přesilovce, což byl náš jediný výpadek v utkání. Vítězství bylo zasloužené, ale možná jsme měli vyhrát za tři body. Prázdné tribuny? Je to zvláštní. A úplně něco jiného, než když jsem byli s Viktorem u juniorky, kdy do ochozů přišli nějací rodiče. Prostě situace taková je, je pro všechny stejná, na střídačce jsme v rouškách. Musíme se s tím poprat, doufat v lepší zítřky a zaplaťpánbůh, že se alespoň může hrát.

Youtube