AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři vyhráli v Edenu a z Prahy vezou tři body

Vít Káňa | 02.10.2020

H A V Í Ř O V - Havířovští junioři vyhráli v Extralize akademií šestý zápas, v Edenu nad týmem HC Slavia Praha zvítězili 3:1. První gól vstřelil havířovský útočník Jakub Becher, Slavia sice ihned vyrovnala zásluhou Mikuláše Hovorky, ale AZeťáci si ještě v první třetině díky Martinu Kubíkovi vzali vedení zpět. Na třetí gól se čekalo až do 60. minuty, Pražané hráli vabank a do prázdné brány pečetil vítězství týmu z nejmladšího města Ján Petriska. V utkání posbírali domácí celkem 67 trestných minut, padly i čtyři vyšší tresty. Havířovu nyní patří v tabulce už třetí místo za suverénními Vítkovicemi a Spartou. K dalšímu zápasu nastoupí v sobotu 3. října na ledě Jihlavy.

Juniorská liga akademií - 15.kolo pá 2.10.17:45
HC Slavia Praha - AZ Heimstaden Havířov
1:3
(1:2 0:0 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Hovorka (Klatt) – 9. Becher (Pastor, Korýtko), 14. Kubík (Pavlačka, Hledík), 59. Petriska. Rozhodčí: Valenta – Brejcha, Sedláček.. Vyloučení: 6:4, navíc Labuzík (SLA) 5+20 min. (VRAZ), Havrda 10 min. OT (NESP)a hráčská lavice (SLA) 20 min. za napadání rozhodčích. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 39. Střely na branku: 22:27 (5:11, 8:8, 9:8). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:3.

HC Slavia Praha: Ondrík – Hovorka, Němeček, Palát, Hrdlička, Cichoň, Klatt – Štrombach, Havrda, Kižlin, Brummel, Slavíček, Křenek, Turek, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Puczek.
AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kuboš, Korýtko, Fědor, Ketner, Thiel, Zmarzlák – Kubík, Mastič, Becher, Pastor, Pavlačka, Bochnak, Byčkov, Gergel, Špaček, Vašenka, Hledík, Petriska.

Zápas začal opatrně, většinu útočných akcí zastavovaly nepřesnosti na obou stranách. To platilo až do času 8:36, kdy se Havíři odhodlali k útoku po pravém křídle. První střelu slávistický gólman Ondrík vyrazil, ale na dorážku Ondřeje Bechera už byl krátký, bylo to 0:1 pro Havířov. V 9. minutě se hosté museli bránit, Kuboš šel na dvě minuty ven za nedovolené bránění. Slavia přesilové hry využila k vyrovná. V čase 9:36, se trefil Mikuláš Hovorka a v Edenu to bylo 1:1. AZet si vzal vedení zpět v čase 13:36. Martin Kubík nedal Ondríkovi šanci na úspěšný zákrok, na světelné tabuli svítilo skóre 1:2. Hosté měli v 15. minutě možnost k navýšení stavu, ale dvouminutovou přesilovou hru, kterou získali po faulu střelce Hovorky, nevyužili. První třetina skončila stavem 1:2.

Druhé dějství začalo přesilovkou hostů, ve 22. minutě si šel Havrda na dvě minuty vyzkoušet pohodlí trestné lavice. Výhodu hosté nevyužili a hned se museli sami bránit, protože Byčkov dostal dvě minuty za faul kolenem. Přesilovku nechali domácí bez trestu, na ledě to začínalo jiskřit. Slavia chtěla vyrovnat, ale o trvalý tlak se připravila vlastními fauly. Ve 34. minutě dostal domácí Labuzík trest pět plus osobní trest do konce utkání za vražení na hrazení. Havířov se snažil navýšit skóre, podpořilo ho i vyloučení Turka za vysokou hůl. Dvě minuty trvající přesilovkou pět na tři však hosté, i když byli v tlaku, opovrhli. Následnou klasickou přesilovkou jakbysmet. Ve 39. minutě byli domácí v obrovské šanci, Slavíček nahrával volnému spoluhráči, ale havířovský gólman Nowak ukázal svou kvalitu. V závěru třetiny opět faulovali Pražané, Hrdlička dostal dvě minuty za nedovolené bránění. Zbytek trestu se mu přenesl do třetí dvacetiminutovky.

Zbytek přesilovky AZet nevyužil. Třetí třetina nabídla mnoho nepřesností na obou stranách, utkání se hodně přiostřilo. Ve 47. minutě dostal domácí Havrda desetiminutový trest za nesportovní chování. Hráčská lavice Pražanů zároveň obdržela dvě minuty za napadání rozhodčích, které si odseděl Puczek. Havířov ale přesilovku nevyužil. Navíc se musel ve 49. minutě bránit, Mastič totiž dostal dvě minuty za hrubost. Přesilovka domácích se chýlila ke konci, když hostující Gergel a domácí Cichoň, dostali menší tresty za stejný vzájemný přestupek. Skoro dvě minuty se hrálo ve čtyřech. Závěr zápasu odehráli hokejisté z Havířova profesorsky, jen drželi svůj náskok. V 56. minutě byl Tichý v největší šanci domácích, ale Nowak jeho střelu vykryl. AZet se spoléhal na brejky. V 59. minutě si domácí lavička vzala oddechový čas a odvolala gólmana Ondríka. V čase 59:32 definitivně o osudu utkání rozhodl havířovský útočník Ján Petríska, který se trefil do prázdné brány. Vyhrocené utkání skončilo 1:3 pro hosty.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ HEIMSTADEN Havířov): Nebylo to moc pěkné utkání, ale my jsme dali více branek. Dneska jsme hráli hodně špatně přesilovky, ale kluci bojovali. I taková utkání se hrají, ale náš herní projev není v posledních utkáních takový, jaký bychom si představovali.  

Youtube