AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Domácí premiéra AZetu nevyšla, Třebíči nevstřelil ani jeden gól

Tomáš Vlček | 15.09.2021

Druhé kolo Chance ligy 2021/22 přivedlo na havířovský led dnes soupeře z Třebíče. Po opatrné první třetině vstoupil AZ do té druhé lépe, ale do vedení šli hosté. Ve třetí třetině se jim pak podařilo navýšit vedení až na 4:0. AZeťákům se po celý zápas nepodařilo najít cestu ke vstřelení branky a bez toho nemohl pomýšlet na úspěch. Další utkání sehraje AZ v sobotu v Sokolově, doma se představí ve středu 22. 9. proti Prostějovu.

Chance liga - 2.kolo st 15.9.17:30
AZ Heimstaden Havířov - SK Horácka Slavia Třebíč
0:4
(0:0, 0:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 27. Michálek (Ferda, Křehlík), 47. Vodný, 50. Dočekal (Burian), 59. Krliš (Střondala, Nedvídek). Rozhodčí: Koziol, Micka – Gančarčík, Hranoš. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 613. Střely na branku: 18:37 (2:7, 11:14, 5:16). Zblokované střely: 12:14. Vhazování: 32:30. Průběh utkání: 0:0, 0:4.

AZ Heimstaden Havířov: Kořének – Valenta, Chroboček, Mrowiec, Lytvynov, Pastor, Kabelka, M. Hlaváč – Dostálek, Hudeček, Kunc – R. Veselý, Pechanec, L. Bednář – M. Hrubec, Maruna, Mrva – Damašek, Krupa.
SK Horácka Slavia Třebíč: Jekel – L. Doudera, Hunkes, L. Forman, Poizl, Mlčák, M. Furch, Tureček – Psota, L. Bittner, Šťovíček – Střondala, Nedvídek, Krliš – Vodný, Dočekal, Burian – Ferda, Michálek, Křehlík

Dnešní utkání začalo rychle nabídnutou přesilovou hrou pro AZ, když byl už po půlminutě vyloučen za hákování Hunkes. Z této výhody ale domácí hráči nic nevytěžili, jedinou střelu vyslal Dostálek z levého kruhu, jenže Jekel puk vyrazil.

V polovině 5. minuty si přesilovku zahrála také Horácká Slavia, ale ani ona nebyla úspěšná. Větší šance byly k vidění až ve druhé polovině první části. Ve 13. minutě našel Pechanec volného Bednáře, ale jeho bomba přelétla horní tyč Jekelovy branky.

Na konci 14. minuty Koudelka vystihl rozehrávku AZetu, nabídl puk Dočekalovi, ale puk po jeho střele těsně minul levou tyč Kořénkovy branky. O čtyři minuty později si Třebíč vytvořila tlak a pěkný závar před Kořénkem, ten ale z nepřehledné situace vyšel vítězně. Ve zbytku třetiny už se nic zajímavého nestalo a tak po první třetině platil stav 0:0.

Začátek druhé části byl ve znamení aktivního pohybu a také šancí AZetu. Domácí hráči měli hned několik možností otevřít skóre utkání, jenže nebyli úspěšní.

Na začátku 23. minuty při přesilovce dobře tečoval Hudečkovu střelu Kunc, ale puk skončil v Jekelově výstroji. Ve 24. minutě zkusil z mezikruží propálit klubko hráčů před sebou Dostálek, ale hostující obrana tuto šanci ustála. Další šanci měl ve 26. minutě Pechanec, jenže jeho střelu vyrazil Jekel špičkou betonu.

A jako blesk z čistého nebe přišel gól Třebíče. Na konci 27. minuty Ferda uvolnil Davida Michálka, jenž byl sám před Kořénkem, kterého překonal po rychlé kličce střelou k levé tyči.

Hostující hráče vstřelený gól nakopl a v polovině utkání mohli přidat další. Nejprve v situaci dvou na jednoho promáchl puk před odkrytou brankou Bittner, poté vyslal střelu od modré čáry Hunkes a puk zazvonil o horní tyč!

Ve 35. minutě začala série vyloučení, nejprve se hrálo ve čtyřech, když se do sebe pustili Chroboček se Střondalou. Následovaly dvouminutové tresty pro domácí Pastora a Hudečka, z čehož vzešly početní výhody 4 na 3 a následně 5 na 3 pro Horáckou Slavii.

Hostující hráči zasypaly Kořénka sprškou střel, ale ani jednu z nabídnutých možností nevyužili. Po čtyřiceti minutách proto svítilo na tabuli skóre 0:1.

Začátek třetí části dnešního utkání byl v režii Horácké Slavie. Už po půlminutě se do brejku dostal Psota, ale Kořénka neprostřelil. Další gólovky měla Třebíč ve 44. minutě, když hrála přesilovku.

Nejprve Kořének pokryl Formanovu střelu i následnou Vodného dorážku, poté se domácí gólman vyznamenal při šanci Psoty, když zastavil jeho bekhendový pokus na brankové čáře.

Ve 47. minutě už se hosté radovali, když Michal Vodný vyslal střelu z levého kruhu, Kořének puk neudržel a ten se od domácích hráčů odrazil brankovou čáru. O tři minuty později už hosté vedli o dvě branky, protože Burian podržel puk v útočném pásmu, vybruslil k pravému kruhu a našel Martina Dočekala, kterému stačilo usměrnit puk do odkryté branky.

V 59. minutě se po pěkné kombinaci Třebíče prosadil Václav Krliš, jenž pečetil vítězství Třebíče a stanovil konečnou podobu výsledku na 0:4.

AZ sehraje další utkání v sobotu 18.9. na ledě Sokolova, utkání začíná v 17:00.

Autor reportáže: Petr Miklas,www.hc-havirov.cz

Ohlasy k utkání


Jiří Režnar (AZ Heimstaden Havířov): Na soupeře jsme se připravovali, něco jsme si před zápasem řekli a chtěli jsme eliminovat situace, které nastaly v zápase se Slavií. Hokej je kolektivní hra a pokud si něco řekneme, tak to musíme plnit. I když jsme ve druhé třetině parádně ubránili dvojnásobné oslabení, tak Třebíč hrála ve třetí třetině velice zodpovědně. Hráči po obdrženém gólu dali hlavy mezi ramena a už jsme nedodržovali náš systém.


Jaroslav Barvíř (SK HS Třebíč): První třetina byla z obou stran opatrná, bylo málo střel a šancí. Ve druhé třetině si domácí vytvořili tlak na kotouči a šance, ale nám se podařilo dát gól. Ve třetí třetině, jsme hráli takticky, co jsme chtěli, a odměnou nám byly další tři branky. S naším výkonem jsme spokojeni.

Fotogalerie k zápasu
Youtube