AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ otočil zápas se Zubry a bere z něj dva body

Daniel Wróbel | 25.10.2021

H A V Í Ř O V - AZ si připisuje dva body za výhru v prodloužení nad Přerovem. První třetina gól nepřinesla a v té druhé šli do vedení hosté. Ve 3. třetině nejprve srovnal Jan Hudeček na 1:1. Přerov šel vzápětí zpět do vedení, ale při situaci, kdy Havířov odvolal gólmana, se podařilo prosadit po teči Šimonu Kratochvilovi a minutu a 34 sekund před koncem bylo srovnáno na 2:2. V prodloužení byl AZ lepším týmem a po většinu času měl puk na svých holích. Rozhodující branku vstřelil Antonín Pechanec, který u pravé tyče zasunul puk do brány. Příští utkání sehraje Havířov na ledě Vrchlabí 27.10. Doma se pak představí v sobotu 30.10. proti Litoměřicím.

Chance liga - 15.kolo po 25.10.17:30
AZ Heimstaden Havířov - HC ZUBR Přerov
3:2p
(0:0, 0:1, 2:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 42. Hudeček (Dostálek, Valenta), 59. Š. Kratochvil (L. Bednář, J. Doktor), 63. Pechanec (J. Doktor, Chroboček) – 26. T. Doležal (D. Indrák, D. Krenželok), 44. Herman (Hrabal, Matěj Svoboda). Rozhodčí: Mrkva, Koziol – Král', Blažek. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 719. Střely na branku: 34:31 (9:13, 14:7, 9:9, 2:2). Zblokované střely: 19:10. Vhazování: 35:25. Průběh utkání: 0:0, 0:1, 1:1, 1:2, 3:2.

AZ Heimstaden Havířov: Štipčák – Groch, Chroboček, Mrowiec, Valenta, T. Pastor, Lytvynov, F. Kočí – L. Bednář, Pechanec, J. Doktor – Š. Kratochvil, Hudeček (A), Dostálek – Maruna (C), Paś, Severa – Handl, Stuchlík, Mrva
HC ZUBR Přerov: Petrásek – D. Krenželok, R. Černý, Hrabal, Hamrlík, Krisl (C), Seemann, Ševčík – D. Indrák, Pšurný (A), T. Doležal (A) – Jakub Svoboda, Herman, M. Kratochvil – Matěj Novák, F. Dvořák, Matěj Svoboda – Dobša

Lepší start do zápasu měli jednoznačně hosté, kteří od první minuty zaměstnávali Štipčáka v domácí brance. Na konci 2. minuty navíc nastřelil Pšurný tyčku havířovské branky. Chvíli poté šel AZ do oslabení, ale to úspěšně přežil. I poté byli aktivnější Zubři, AZ hru vyrovnal až kolem 9. minuty. V 10. minutě přišla první šance domácích, když Dostálek obdržel přihrávku do úniku, ale v těžké pozici nedokázal dostat puk za Petráska. Od 15. minuty měl i AZ přesilovku. Ostřeloval sice Petráska, ale bez brankového efektu. V 19. minutě šli domácí do přečíslení, ale Bednářovi při pokusu o dorážku zablokoval obránce hokejku před odkrytou brankou. Po první siréně tak byl stav 0:0.

Na začátku druhé třetiny měli nejprve gólovku hosté. Černého však lapačkou vychytal Štipčák. Pak AZ nevyužil svou druhou přesilovku. Na začátku 26. minuty už branka ale přišla. Tomáš Doležal trefil na pravém kruhu poskakující puk a s pomocí levé tyče jej dostal do brány – 0:1. Za domácí mohl vyrovnat Dostálek ve 33. minutě, když se rychle z poza branky snažil zasunout puk, ale Petrásek byl u své pravé tyče včas. Přerovský gólman pak zlikvidoval nebezpečné střely Bednáře a Mrowiece z dálky, stejně jako Štipčák dvě Dvořákovy šance. V závěru třetiny měl AZ velký tlak, ostřeloval Petráska, ale branku nedocílil.

AZ pokračoval v tlaku i na začátku třetí třetiny. Nevyužil sice zbytek přesilovky, ale ve 42. minutě se Jan Hudeček prosmýkl mezi beky a bekhendem poslal Petráskovi puk do levé šibenice – 1:1. Vyrovnaný stav vydržel jen necelé dvě minuty, protože pak v přesilovce Jakub Herman dorazil Hrabalovu střelu a bylo to 1:2. AZ usiloval o opětovné vyrovnání, ale to se mu dlouho nedařilo. Nevyšly šance Pechance ani Doktora, až v power-play v 59. minutě tečoval Šimon Kratochvil Doktorovu střelu a bylo to 2:2.

V prodloužení byli aktivnější domácí, kteří se dočkali i zasloužené vítězné branky, když Doktorovu akci zakončil do odkryté branky Antonín Pechanec. AZ tak bere z utkání dva body, na Zubry zbyl jeden.

Ohlasy k utkání


Pavel Zdráhal (AZ Heimstaden Havířov): Kdyby to dnes dopadlo znovu o gól, tak by to bylo nezaslouženě. Kluci dnes od první minuty do toho šli i přesto, že nás v úvodu Přerov zamkl a tlačil. My jsme šancí měli hodně, ale většina z nich nebyla úplně gólová. Přerov hraje velmi dobře a má zkušený tým. Jestli budeme nadále hrát tak jako dnes, tak budu jedině rád.  


Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Dnes je to pro nás zklamání, protože jsme zbytečně přišli o tři body. Byly pasáže, kdy jsme měli zápas pod kontrolou, po gólu na 2:1 domácí neměli prakticky nic. Každopádně si myslím, že jsme měli rozhodnout dřív. Měli jsme více šancí, ale domácí si za svou bojovnost, touhu a odhodlání zasloužili vyrovnání. Prodloužení nám minule vyšlo a dnes naopak ne. Takže převládá to zklamání.

Fotogalerie k zápasu
Youtube