AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ doma v závěru padl s Kolínem

Vít Káňa | 31.01.2022

V rámci 43. kola CHANCE ligy zavítal do GASCONTROL Arény tým SC MARIMEX Kolín. AZ šel do vedení hned v úvodu, v oslabení se prosadil Jan Hudeček, Kolín vyrovnal v 8. minutě po dorážce Veselého, Havířov ale první dějství vyhrál, zásluhou Jurije Žolobova, 2:1. Jenže Kozlové si v polovině zápasu, po trefách Moronga a Veselého, vzali vedení. AZ se snažil, jenže srovnal až v závěru třetí periody v přesilovce, v 57. minutě rozvlnil síť branky Kozlů Adam Křemen. Vyrovnaný stav AZ neudržel, Lukáš Pajer rozhodl dvě minuty před třetí sirénou zápas. Havířov doma prohrál s Kolínem 3:4.

Chance liga - 43.kolo po 31.1.17:30
AZ Heimstaden Havířov - SC Kolínští Kozlové
3:4
(2:1, 0:2, 1:1)

Branky a nahrávky:3. Hudeček (J. Doktor), 10. J. Žolobov (G. Jansons, Maruna), 57. Křemen (Hudeček, G. Jansons) – 8. Jan Veselý (Jankovský, David Šafránek), 28. Morong (Síla), 34. Jan Veselý (Z. Král, Piegl), 58. Pajer (Morong, V. Čížek). Rozhodčí: Skopal, Šudoma – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:8. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 394. Střely na branku: 30:26 (12:9, 9:8, 9:9). Průběh utkání: .

AZ Heimstaden Havířov: Sejpal – G. Jansons, E. H. Jansons, T. Pastor, Chroboček, Mrowiec, M. Hlaváč, F. Kočí – Křemen, Hudeček (A), J. Doktor – J. Žolobov, Pechanec, L. Bednář – Tjurin, Maruna (C), Matiaško – D. Pastor, Damašek, Hotěk. Trenér: Tomáš Potěšil
SC Kolínští Kozlové: Sajdl – Kukla, Piegl, Niko, Pinkas, V. Čížek (C), Zorko, Váchal – Jan Veselý (A), David Šafránek, Jankovský – Z. Král (A), Štohanzl, Pajer – Matyáš Svoboda, Matějček, Zumr – Ouřada, Morong, Síla. Trenér: Petr Martínek

AZ nezačal zápas šťastně, po faulu Gvida Jansena se musel bránit, jenže v oslabení ujela dvojice Jakub Doktor a Jan Hudeček, který překonal Tomáše Sajdla, ve 3. minutě to bylo 1:0. Hosté nenechali domácí na srovnání příliš dlouho čekat, v 8. minutě neudržel gólman Martin Sejpal nahození Václava Jankovského, nepomohli mu ani obránci a Jan Veselý měl tak poměrně snadnou práci s dorážkou, 1:1. O půlminuty domácí zahrávali přesilovou hru poté, co fauloval kolínský Zorka. Kozlové byli ve výrazné defenzivě, když jejich gólmana překonal, v 10. minutě, z pravého kruhu Jurij Žolobov, 2:1. Hosté měli obrovskou šanci ve 13. minutě, ale gólman Sejpal vychytal loženku Moronga. Po dvaceti minutách hry platil stav 2:1.

Kozlové vlétli do druhého dějství až s příliš velkým nasazením, Jan Veselý obdržel dvě minuty trestu za napadení, oslabení Kolína ale AZ nepotrestal. Hostům se podařilo podruhé vyrovnat ve 28. minutě, Matěj Morong sice pálil do obránce Pastora, ale puk se k němu odrazil zpět a Sejpala prostřelil nad jeho beton, 2:2. O chvíli později výborně zasáhl domácí brankář Sejpal betonem. AZ si vydechl v přesilovce, kterou ale nevyužil. Jenže pak přišla 34. minuta a kolínský Král poslal krásnou nabídku před brankoviště a Jan Veselý ji dokázal tečovat přesně mezi betony gólmana, 2:3. Takto i skončila druhá perioda.

Třetí třetina přinesla obrat ve hře Havířova, který byl aktivnější, ale Kolín si byl velmi dobře vědom svého náskoku. AZ i Kolín měli k dispozici přesilovky, ale ty zůstaly, až do konce střetnutí, nevyužity. Běžela 57. minuta a Havířov hrál přesilovku pět na tři. Na branku Sajdla vypálil Hudeček a z dorážky se prosadil Adam Křemen, od něj se puk sotva došoural do kolínské klece, bylo vyrovnáno 3:3. Už to vypadalo, že zápas půjde do prodloužení, ale v 58. minutě dostal na modré nabito z hole Moronga Lukáš Pajer, který propálil všechno, co mu stálo v cestě, 3:4. Havířovu nepomohla ani hra bez brankáře, v GASCONTROL Aréně prohrál s Kolínem 3:4.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ HEIMSTADEN Havířov): Věděli jsme, že přijede soupeř, který potřebuje bodovat, aby se vyhnul nějaké možnosti sestupu. Samozřejmě jsme mu to chtěli znepříjemnit. Do utkání jsme vstoupili velmi dobře, první třetinu jsme se drželi herního plánu a dodržovali systémové věci. Dostali jsme se do vedení 2:1, přičemž ve druhé třetině jsme chtěli pokračovat v tomto výkonu. Samozřejmě soupeř trochu přitlačil, ale myslím si, že jsme ustoupili od našeho herního plánu a někteří hráči si nedodržovali svoje povinnosti. To se odrazilo v herním projevu i samozřejmě na výsledku. Prohráli jsme ji 3:2. Do té třetí třetiny jsme vstoupili s tím, že chceme se zápasem něco udělat. Některé věci jsme zlepšili, ale jak říkal trenér soupeře, tak oni se zaměřili na bránění výsledku a nám potom pomohla zvýšená aktivita. Dostali jsme se do přesilovky 5 na 3 a po zásluze jsme srovnali. No a potom jsme se dostali do obranného pásma, kde nastal zkrat. To si musíme ještě rozebrat. Hráči si nesplnili svoji povinnost, dopustili některé věci a nám se to vymstilo v inkasované čtvrté brance, která ten zápas ovlivnila. Byla tam ještě nějaká šance v závěru, to jsme hráli šest na čtyři, ale to už je samozřejmě loterie. Mně tady toto mrzí, ten kádr tady máme takový, jaký je. Využíváme méně hráčů, kteří na tom ledě tráví velký ice-time a mě je to strašně líto, nemyslím si, že bychom odehráli špatný zápas, ale je to zase s bodovou nulou.


Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Pro nás to byl dnes v Havířově hodně těžký zápas. Věděli jsme, že Havířov má nějakou ztrátu a že ještě pořád hraje o nějakou šanci. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. My jsme posledně dobrý zápas s Ústím prohráli. Věděli jsem, že tady dneska musíme, pokud jsme se chtěli vyhnout play-downu, bodovat za tři body. Domácí nás v první třetině přehráli, byli aktivní a vedli. My jsme v kabině trochu zvýšili hlas a myslím si, že jsme ve druhé třetině obraz hry změnili. No a že jsme po zásluze šli do vedení. Třetí třetinu jsme si chtěli pohlídat, no a samozřejmě pak přišla naše nedisciplína, když jsme soupeři darovali x přesilovek. Hráli jsme tři na pět a v závěru čtyři na šest. My si toho, že jsme dnes vyhráli nesmírně vážíme. Jsme hrozně rádi, že si odtud dnes vezeme tři body, hrozně nám pomohou.

Fotogalerie k zápasu
Youtube