AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři Hradec přehráli, ale body nezískali

Tomáš Vlček | 11.09.2021

2. kolo juniorské extraligy přivedlo dnes na led Gascontrol arény tým Mountfield HK. Hosté šli brzy v zápase do vedení, ale AZ měl také šance. Po první třetině však bylo skóre 0:2 a to se, i přes místy až drtivou převahu havířovských mladíků, až do konce zápasu bohužel nezměnilo. Na ledě nechali maximum, ale zkrátka nenašli recept na hradeckého brankáře Tichého. Další utkání sehraje AZ v pátek na ledě Karlových Varů.

DHL extraliga juniorů - 2.kolo so 11.9.11:30
AZ Heimstaden Havířov - Mountfield Hradec Králové
0:2
(0:2, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 5. Pajer (Pelda, Budina), 18. Vaňkovský (Beneš, Pilný). Rozhodčí: Vaněk – Hlavatý, Rychlý. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Střely na branku: 43:21 (12:7, 15:10, 16:4). Průběh utkání: 0:0, 0:2.

AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kremnický, Kubíček P., Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí (A) – Mastič (A), Horváth, Pastor, Makovec, Valach, Becher, Kalčík, Byčkov (C), Špaček, Hledík, Bárta
Mountfield Hradec Králové: Tichý – Boukal, Červenka, Havlíček, Naar (A), Perička, Pelda – Budina, Kašpar (C), Pajer, Vaňkovský, Jirků, Novotný, Idžan, Šedivý, Pilný, Beneš.

Hned ve třetí minutě šli havířovští do oslabení. To sice zvládli ubránit, ale na konci 5. minuty už hosté další přesilovku dokázali využít. Lukáš Pajer napřáhl na levém kruhu a propálil Nowaka, který toho asi moc přes klubko hráčů neviděl – 0:1. Za AZ mohl srovnat Pastor, ale hned dvakrát – v 7. a pak i v 16. minutě nedokázal dostat puk do odkryté hradecké branky. Nicméně vyrovnání viselo ve vzduchu. V 17. minutě po Kočího bombě dorážel z blízka Špaček, ale Tichý hosty skvělým zákrokem podržel. Pak ale zahřmělo na druhé straně. Hosté se sotva dostali na útočnou polovinu a byl z toho gól. Filip Vaňkovský napřáhl hned za modrou a puk skončil překvapivě v horním rohu havířovské branky – 0:2.

Ve druhé třetině hosté jakoby přestali hrát, naopak havířovští, hnáni touhou po snížení, byli aktivnějším týmem. Vypracovali si opět i několik šancí, ale využít nedokázali žádnou. Nejprve v situaci 2 na 1, Mastič vzal zakončení na sebe, Tichý vyrazil hranou vyrážečky. Pak byl Pastor sám před Tichým, ale opět vyšel vítězně ze souboje hradecký gólman. Ve 31. minutě dokonce zazvonila za Tichým tyčka! Pak ještě hradecký gólman pokryl přesilovce pokus Fědora a krásnou individuální akci Kočího. Hosté hrozili jen při své přesilovce od 34. minuty, ale Nowak odolal.

Ve třetí třetině pokračovala převaha AZetu, ale vyložených šancí už moc k vidění nebylo. Za zmínku stojí snad jen Becherova akce z 50. minuty, kdy to zkusil po objetí branky u první tyčky, Tichý tam ale na poslední chvíli přitlačil svůj beton a pak Špačkova střela při power-play v poslední minutě.

A protože ve třetí třetině už tedy branka nepadla, zápas skončil hubenou výhrou Hradeckých 2:0. Rozhodlo se o ní už v první třetině díky přesilovkové trefě Pajera a střele Vaňkovského z dálky. Havířovští za celý zápas nenašli recept na Jakuba Tichého v hradecké brance, který si připisuje nulu a tím i velký podíl na výhře svého týmu. Pro AZ je to škoda, dneska totiž nebyl horším týmem. Tři body ale putují na východ Čech.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potešil (AZ Heimstaden Havířov): Já se ještě nejprve vrátím zpět ke včerejšímu utkání. Můžu říct, že v tom utkání jsme si nezasloužili vyhrát. A dneska můžu říct, že jsme si nezasloužili prohrát. Dneska jsme po utkání všechny kluky pochválili, protože si myslím, že jsme v celém utkání dominovali. Samozřejmě, když nedáte soupeři gól, nemůžete vyhrát. Odevzdali jsme maximim, hráčům nelze nic vyčíst, ale naše koncovka byla žalostná. A hokej se hraje na branky. Ovšem výkon proti pátku se zlepšil o 100%. Pokud ale bude hra i nadále taková, body získávat budeme.


Martin Vágner (Mounfield HK): Z naší strany to byl strašně těžký zápas. Domácí byli, troufnu si říct, i lepší, ale my jsme byli šťastnější. I takové zápasy jsou a my máme radost ze zisku tří bodů. Výkon Kuby Tichého v bráně byl základní kámen úspěchu. Odvedl výbornou práci a byl pro kluky jistota.

Youtube