AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři těsně podlehli Olomouci

Tomáš Vlček | 24.09.2021

V 5. kole juniorské extraligy přijeli na havířovský led olomoučtí Kohouti. AZ měl výborný vstup do utkání a už v 1. minutě šel do vedení. Ve druhé třetině hosté nejprve dvakrát srovnali vedení Havířova a pak, brankou v oslabení, poprvé strhli vedení na svou stranu. Ve třetí třetině přidaly oba týmy po jednom gólu a body tak za výhru 4:3 putují do Olomouce. Další utkání sehraje AZ už v sobotu proti Vítkovicím.

DHL extraliga juniorů - 5.kolo pá 24.9.18:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Olomouc
3:4
(1:0, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 1. Špaček (Horváth, Kočí), 32. Becher (Horváth, Kočí), 56. Lysoněk (Hledík) – 28. Kučera (Ministr, Poledna), 35. Matašovský (Ruda), 38. Poledna (Ministr), 50. Kučera (Mácha). Rozhodčí: Šutara – Věngřín, Gančarčík. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 88. Střely na branku: 29:23 (10:7, 8:7, 11:9). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4, 3:4.

AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Kremnický, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor, Kočí F. – Horváth, Pastor, Makovec, Valach, Becher, Byčkov, Špaček, Lysoněk, Hledík, Bárta
HC Olomouc: Kmec – Kočí V., Rajzík, Přecechtěl, Groch, Panáček, Stratil, Poledna – Tichý, Ministr, Kučera, Tomajko, Zapletal, Matašovský, Handl, Mácha, Tarnóczy, Ruda

Na první branku se „muselo čekat“ jen 39 vteřin. Pak totiž Adam Špaček z pravé strany, přesnou střelou mezi ruku a tělo Matěje Kmece, poslal domácí do vedení 1:0. Hosté mohli vyrovnat v 7. minutě. To se Handl dostal dvakrát do zakončení z blízka, ale nejprve minul branku a podruhé Zlatnického svou tečí nepřekonal.

Pak, v přesilovce AZetu, předvedli rychlou souhru Becher s Horváthem. Zakončoval prvně jmenovaný, ale těsně mimo olomouckou branku. Od 16. minuty sehráli přesilovku i hosté. V ní mířila Polednova střela mimo, a chvíli poté Zlatnický parádním zákrokem rozštěpem zabránil dorážce. V závěru třetiny měl AZ ještě jednu přesilovku, ale skóre zůstalo beze změny.

Druhá třetina už byla brankově mnohem bohatší. Nejprve ještě Horváth v přesilovce nepřekonal na břiše ležícího Kmece, ale pak, na konci 28. minuty, Havířovští nezužitkovali situaci 2 na 1 a hosté z protiakce vyrovnali. Jan Kučera dostal také v přečíslení puk z levé strany a pod přesouvajícím se Zlatnickým ho dostal do branky – 1:1. Za čtyři minuty AZ, díky využité přesilovce, opět vedl. Ondřej Becher dostal v situaci 2 na 1 přesnou přihrávku od Horvátha a střelou do horní části branky bezpečně překonal Kmece – 2:1.

Hosté však za tři minuty využili slabší chvilky domácí obrany a bylo opět srovnáno. Marek Matašovský šikovně tečoval na hraně brankoviště nahozený puk z pravé strany – 2:2. Chvíli poté se hosté prosadili dokonce ve vlastním oslabení. Aleš Poledna svou střelou z levého kruhu mezi betony propálil Zlatnického -2:3. Pak AZ dvakrát trefil brankovou konstrukci, ale skóre se neměnilo.

Ve třetí třetině hosté nejprve navýšili svůj náskok. V 50. minutě totiž díky Janu Kučerovi využili přesilovku a bylo to 2:4. Havířovští pak nevyužili několik velkých šancí a dočkali se až v 56. minutě. Ludvík Lysoněk pohotově doklepl do odkryté branky puk po Hledíkově střele, kterou Kmec jen vyrazil – 3:4. Více už ale, ani přes závěrečnou power-play, nestihli.

Hanáci si tak z Havířova, po trochu šťastné výhře 4:3, odvážejí všechny tři body.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Do utkání jsme, s vědomím předchozích proher, vstoupili dobře. Hned v první minutě jsme vstřelili branku a měli jsme i dost dalších šancí. Nešli jsme ale do toho zakončení dostatečně důrazně, volili jsme přihrávky místo střel. Pak se zápas postupně srovnával. Samozřejmě ho nakonec rozhodly přesilovky. Inkasovali jsme při vlastní přesilovce a pak hosté při té své navýšili náskok. Podobné to bylo při utkání ve Varech. Mrzí mě, že tyto situace hrají naši nejlepší hráči a nezvládají je, protože je podceňují a nehrají je na 100%. Z pěti zápasů, které jsme letos prohráli, byly tři prohrané v tomto duchu.


Karel Beran (HC Olomouc): Pro nás to byl těžký zápas, protože jsme předchozí dva domácí zápasy nezvládli a potřebovali jsme bodovat. Začátek nebyl v naší režii, domácí byli lepší, vliv mělo i to, že jsme v první minutě dostali gól. Postupně jsme se vraceli do hry a zápas jsme ve druhé třetině vyrovnali. Zlomový moment byl, že jsme dali gól v oslabení. Navázali jsme pak na to brankou v přesilovce. Pak už jsme to dovedli do vítězného konce. Domácí ale hráli výborný hokej, takže za body jsme moc rádi.

Youtube