AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka stáhla ve třetí třetině ztrátu 3 branek, ale i přesto s Kometou padla

Josef Nudera | 29.10.2021

Havířov nevstoupil do utkání s Kometou nejlépe, a po dvou třetinách prohrával 0:2. Na začátku třetí třetiny přidala Kometa ještě jednu branku a vedla pohodlným tříbrankovým náskokem. Havířov ale dokázal zabojovat, a díky brankám Kočího, Špačka a Horvátha srovnat. V 54. minutě ale bohužel Havířovští inkasovali. Z Brna se tak Havířov vrací bez bodu. Další zápas hraje AZ na ledě Zlína v sobotu 30.10. od 12 hodin.

DHL extraliga juniorů - 14.kolo pá 29.10.16:00
HC Kometa Brno - AZ Heimstaden Havířov
4:3
(2:0, 0:0, 2:3)

Branky a nahrávky: 5. Běhůnek (Bělohlav), 12. Šalé, 42. Bartes (Němec, Boltvan), 54. Meluzín (Sedláček) – 46. Kočí (Pastor, Kubíček), 51. Špaček (Byčkov, Mastič), 51. Horváth (Byčkov, Kočí). Rozhodčí: Kohoutek – Měkýš, Kleprlík. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 88. Střely na branku: 27:30 (12:4, 7:10, 8:16). Průběh utkání: 3:0, 3:3, 4:3.

HC Kometa Brno: Postava – Řehák, Svoboda, Holemý, Běhůnek, J. Sedláček (C), Němec – Horký, Cápay, Bartes (A), Hrnčíř, Šalé, Meluzín, I. Sedláček, Bělohlav, Otava, Boltvan, Nesvadba
AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Kremnický, Kubíček (A), Kyselý, Fědor, Ludvík, Kočí (A) – Bochorishvili, Mastič, Horváth, Pastor, Becher, Pavlačka, Kalčík, Byčkov (C), Špaček, Hledík, Bárta

První třetina od začátku nabízela mírnou převahu Komety. Domácí na nic nečekali a už v 5. minutě otevřel skóre Viktor Běhůnek, který tečoval Bělohlavovu ránu od modré a kotouč pomalu projel mezi betony golmana Zlatnického. Následovala pasáž plná zkažených rozehrávek na obou stranách. Jednu z nich potrestal ve 12. minutě Eduard Šalé, který sebral volný kotouč na pravém mantinelu a nabruslil směrem do mezikruží, odkud vyslal nechytatelnou ránu do šibenice – 2:0. 

Na konci prvního dějství se dostali do gólové šance i Havířovští, v situaci dva na jednoho Horváth skvělou bekhendovou přihrávkou nabídl Mastičovi puk před úplně odkrytou branku, havířovský útočník ale nedokázal doklepnout puk za překonaného golmana Postavu.

Do druhé dvacetiminutovky vlétli aktivněji hosté, kteří už zkraje třetiny zasypali brněnskou branku řadou střel. Jejich aktivita vyústila v přesilovku, kterou jim domácí nabídli ve 23. minutě. Havířovští v početní převaze aktivně stříleli ze všech pozic, ale všechny jejich pokusy pochytal skvěle koncentrovaný Michal Postava. 

Na další větší příležitost se čekalo až do 33. minuty, kdy se hosté dostali do dalšího přečíslení dva na jednoho. Hledík dostal nabito od Pastora, jeho střela z první ale branku vysoko přeletěla. V poslední minutě prostředního dějství měl jedinečnou šanci skórovat Kevin Horváth, Sebastian Bartes jeho samostatný únik totiž zastavil jen za cenu faulu a Horváthovi tak bylo nabídnuto trestné střílení. 

Havířovský útočník zvolil pomalý rozjezd a pokusil se nachytat Postavu přízemní střelou mezi betony, to se mu nepodařilo a do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro Kometu.

Do poslední periody vstoupila sebevědoměji Kometa, ve 42. minutě zvýšil Sebastian Bartes na 3:0, když tečoval tvrdou střelu Františka Němce od modré čáry. Po třetím gólu to vypadalo, že už si domácí v klidu dokráčí pro 3 body, opak byl ale pravdou. 

Přesilovku hostí po vyloučení Cápaye sice Kometa ještě zvládla, následný tlak ale znamenal první branku v brněnské síti, Postavu překonal přízemní střelou Fabien Kočí. Ve 48. minutě dostal Eduard Šalé pětiminutový trest za sekání a Havířov měl před sebou dlouhou přesilovku. Z té dokázali hosté vytěžit 2 slepené góly, nejdříve překonal Postavu Adam Špaček a 30 sekund po něm se prosadil i Kevin Horváth

Přesilovka Havířova tak končila za vyrovnaného stavu, ten však nevydržel dlouho, protože v 54. minutě vypálil z první po přihrávce Ivo Sedláčka Erik Meluzín a rozpoutal modrobílou radost. Havířov si závěrečnou snahu o vyrovnání zkomplikoval třemi vyloučeními a Kometa díky tomu dohrála zbytek utkání v poklidu a zvítězila 4:3.

Autor reportáže: Jakub Ruč, hc-kometa.cz

Ohlasy k utkání


Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Máme radost ze tří bodů. Měli jsme dobrý vstup do utkání, postupem času ale soupeř získával převahu a měl více ze hry, naštěstí nevyužil žádnou z šancí. Ve třetí třetině přišla školácká chyba v podobě vyloučení na 5 minut a soupeř přesilovku využil, tam se zápas lámal. Naštěstí Erik Meluzín rozhodl a získali jsme velice důležité 3 body, Havířov byl opravdu těžký soupeř a každý bod bude v této fázi důležitý.


Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Máme za sebou smolné utkání, první třetinu byl soupeř lepší a nám se nedařilo hrát naši hru a dodržovat taktiku. Ve druhé třetině jsme srovnali tempo a v té třetí byli lepším týmem, myslím si, že jsme si minimálně bod zasloužili, všechny 3 ale zůstávají v Brně.

Youtube