AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka nestačila na Zlín 5:2

Jakub Piskoř | 30.10.2021

Junioři po zápasu s Kometou nedokázali bodovat ani ve Zlíně. Ten využil současnou formu, kdy vyhrál 4 zápasy v řadě. Po první třetině vedli domácí 2:0. V polovině zápasu vyhrávali Berani už dokonce 5:0. AZetu se podařilo korigovat výsledek ještě ve druhé třetině zásahem Kubíčka z přesilovky. Jedinou trefu poslední periody zaznamenal taky Havířov zásluhou Bochorishviliho. Příští utkání sehraje AZ doma v pátek 5.11. od 17 hodin proti Jihlavě.

DHL extraliga juniorů - 15.kolo so 30.10.12:00
PSG Berani Zlín - AZ Heimstaden Havířov
5:2
(2:0, 3:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Chludil (Riedl, Nábělek), 17. Talafa (Luža, Martinec), 22. Chludil (Frömel, Nábělek), 28. Tomeček (Burian), 30. Masař (Frömel, Chludil) – 33. Kubíček (Fědor), 45. Bochorishvili (Byčkov, Bárta). Rozhodčí: Škach – Gebauer, Bubela. Vyloučení: 2:4. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 69. Střely na branku: 36:21 (8:5, 13:7, 15:9). Průběh utkání: 5:0, 5:2.

PSG Berani Zlín: Synek – Kunst, Burian, Nábělek, Talafa, Velikovský, Riedl (C), Kráčalík – Tomeček, Handl (A), Martinec, Dědek, Masař, Frömel, Luža (A), Chludil, Čechmánek, Laciga
AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kremnický, Bílek, Kubíček (A), Kyselý, Fědor, Ludvík, Kočí (A) – Bochorishvili, Mastič, Horváth, Pastor, Becher, Byčkov (C), Špaček, Lysoněk, Hledík, Bárta

Domácí od první minuty jasně režírovali dění na ledě, čehož po deseti minutách využil Lukáš Chludil – metelicí od pravého kruhu prostřelil vše, co mu stálo v cestě. K jeho trefě výrazně přispěli i Vojtěch Riedl a Patrik Nábělek, kteří stáli na počátku kombinace. O chvíli později se zlínský střelec nechal vyloučit, nakonec ho to ale nemuselo příliš mrzet, neboť Tadeáš Talafa se dokázal prosadit při vlastním oslabení po hrubce soupeře.

Ve druhé části stačila Lukáši Chludilovi minuta, aby se opět zapsal do brankových statistik, zlínský útočník si tak připsal už druhý zářez v utkání. Nutno podotknout, že v tomto případě to díky neustávajícímu tlaku Beranů zavánělo gólem už nějakou tu chvíli. O šest minut později se poprvé v sezóně prosadil Michal Tomeček a šance Havířova na výhru v tu chvíli klesly zas o výrazný kus níž.

Ani to ševcům ale nestačilo, domácí hokejisté dál s chutí útočili. Za další dvě minuty přidal pátou trefu Jakub Masař. Této brance předcházela takřka učebnicová kombinace se spoluhráči Šimonem Frömelem a Lukášem Chludilem. Vzápětí mladé Berany přibrzdilo vyloučení, které potrestal Petr Kubíček. Díky němu se poprvé zapsal na gólovou listinu také mančaft ze Slezska.

V poslední třetině jsme byli svědky už jen jediného gólu, a to za záda zlínského Tobiáše Synka. Jako druhý a poslední ho z hostů ho překonal Oleg Bochorishvili. Tato branka však zlínské borce nerozhodila. Berani dovedli v klidu zápas do úspěšného konce a připisují si pátou výhru v řadě. 

Autor reportáže: Vojtěch Jurák (www.beranizlin.cz)

Youtube