AZ Havířov

Detail zápasu

|

AZ Havířov

Extraliga junioři - 5.kolo pá 1.10.
AZ Havířov - BK Mladá Boleslav
2:4
(1:2, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 3.Pechanec(Brezani), 40.Lešiga(Jindřich, Pechanec) - 1.Jiránek(Sajdl), 2.Chaloupka(Poláček, Koudela), 26.Jankovský(Lenc,Belay), 46. Belay(Lenc, Mozík). Rozhodčí: Trombík - Bojda, Mikler . Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 214. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 0:2, 1:2,1:3,2:3,2:4.
AZ Havířov: Matoušek - Zientek, Lužný, Jindřich, Bálint, Lešiga, Marek, Mráz, Duda - Pechanec, Smuž, Brezani, Miczek, Číp, Včislák, Puffer, Mach, Čaja, Blažej, Mráz, Toman
BK Mladá Boleslav: Will - Vrba, Mozík, Soukup, Arazim, Poláček, Martínek, Anděl, Vrba - Belay, Jankovský, Lenc, Jiránek, Sajdl, Rys, Hyka, Chaloupka, Koudela, Hájek, Matějček, Protivný

Hosté začali zápas velmi rychle. Úvodní branku Boleslavi vstřelil už v 56 sekundě zápasu Jakub Sajdl po asistenci Tomáše Jiránka. Zanedlouho na to, ve 2.minutě se bruslařský klub prosadil podruhé. Pokus Tomáše Poláčka stačil Matoušek vyrazit, ale ze vzduchu jej doklepl do branky Jan Chaloupka - 0:2. Ve 3. minutě se do samostatného úniku po přihrávce Brezaniho dostal Antonín Pechanec a svůj únik proměnil - 1:2.

Ve 12. minutě se dostal ke slibnému zakočení Včíslák, ale svůj pokus nedokázal proměnit. V závěrečných sekundách třetiny měl našlápnuto k úniku Pechanec, akci ale už nestihl dokončit. Druhá třetina už nepřinesla takový úvod. Ale i přesto se v 26. minutě dokázal prosadit hráč Boleslavi Václav Jankovský po asistenci Lence a Belaye - 1:3.

Hosté dostali ke konci třetiny přesilovou hru, ale nedokázali ji využít. Nedlouho potom se k výhodě jednoho muže dostal i Havířov. Minutu před koncem trefil od modré Marek Zientek pouze tyč! Havířov dokázal i přesto přesilovku využít, v poslední minutě Lešiga propálil vše co stálo puku v cestě a Havířov snížil na 2:3.

Ve třetí třetině pálil od modré čáry Jankovský, trefil ovšem jen oblouk brankové konstrukce. Ve 46. minutě vsítila Boleslav poslední branku zápasu, když výhodu přesilové hry zužitkoval hostující Belay a posouvá hosty do dvoubrankového vedení - 2:4.V závěru zkusil ještě Havířov hru bez brankáře, ta ale branku nepřinesla. Tři body za výhru 4:2 si odvážejí hosté z Mladé Boleslavi.

Ohlasy k utkání


Stanislav Sztefek (AZ Havířov): Utkání bylo v určitých místech vyrovnané, ale dnes vyhrál hokejovější tým, který proměnoval šance.


Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav):My jsme měli výborný začátek, Havířov byl asi hodně zaskočen a my místo toho, abychom hráli svoji hru jsme si nechali dát branku. V první třetině hrál Havířov jednoduchý hokej s nasazením a byl tu první třetinu určitě lepší. Já smekám klobouk před výkonem Havířova, myslím si, že to byl vyrovnaný zápas a rozhodly individuality. Na naší straně si myslím, že bylo více kvalitních hráčů co se týče dovedností, to asi rozhodlo, ale tu bojovnost co měl Havířov smekám, strašně se mi líbily. Bojovali, rvali se o každý kousek ledu. Byl to pro nás hodně těžký zápas, jsem rád, že jsem tady vyhrál i když mi srdce patří tady do Havířova. Ale dnes jsem stál na opačné straně střídačky. Jsem rád za tohle vítězství.

Youtube