AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka padla s Třincem

Vít Káňa | 11.01.2022

H A V Í Ř O V - Ve 30. kole Extraligy Juniorů zavítal do Havířova tým HC Oceláři Třinec. Utkání nabralo rychlé tempo a v první periodě hráli prim gólmani, kteří nepustili gól. To v té druhé jich diváci v GASCONTROL Aréně viděli pět a většinu v nerovnovážném stavu. Ramik otevřel skóre z přesilovky ve 22. minutě, AZ vyrovnal o čtyři minuty později Horváthem, ale Oceláři ujeli v oslabení a Wardes jim dal vedení. Havířov vyrovnal Kyselým, jenže třinečtí šli do vedení Ramikem v přesilovce v závěru druhého dějství. AZ měl otickou převahu a více střel, jenže vyrovnat se mu, ani v power-play, nepodařilo. S Třincem doma padl 2:3. V dalším kole zavítají naši mladíci 14. ledna do Litvínova.

DHL extraliga juniorů - 30.kolo út 11.1.18:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Oceláři Třinec
2:3
(0:0, 2:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 26. Horváth (Kočí, Becher), 37. Kyselý (Bárta, Špaček) – 22. Ramik (Matěj, Anderle), 28. Wardas (Moškoř), 40. Ramík (Chovaniak, Matěj). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Hlavatý, Hranoš. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7:1. Střely na branku: 40:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.

AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kremnický, Bílek, Kubíček, Kyselý, Fědor, Kočí – Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Valach, Becher, Pavlačka, Kalčík, Špaček, Hledík, Bárta. Trenér: Tomáš Urbánek
HC Oceláři Třinec: Švančara – Anderle, Chovaniak, Kareš, Ročák, Hrůzek, Marcinko – Moškoř, Šutý, Wardas, Haas, Pětník, Geidl, Ullrych, Matěj, Ramík, Kozlík, Jobánek. Trenér: René Mucha

Oba týmy vstoupily do prvního dějství s vervou, třinečtí měli ze začátku více ze hry jenže přišel faul Hrůzka, v polovině úvodní periody a třinečtí se museli bránit. Dvě minuty přesilovky přinesly AZetu pouze jedinou střelu na Švancaru. Hrálo se velmi rychle a prim hrály útoky. Oba týmy neměli problémy projít do pásma, jenže šance AZetu v podání Pastora Bechera a Plevky se neujaly na druhé straně byli nejblíže ke skórování Moškoř, Haas a Pětník. Do šaten se šlo za stavu 0:0.

Druhá perioda začala vyloučením Havířova, na trestnou lavici šek Makovec, který se provinil podrážením. Oceláři přesilovku využili ve 22. minutě, Michal Ramik dorážel do prázdné klece, stav byl 0:1. Oceláři měli problémy s disciplínou, na trestné lavici byl Kozlík a Matěj, když ve 26. minutě Kevin Horváth propálil Švancaru, 11. Havířov přesilovku, poté co se Švancara provinil podrážením, nezahrál dobře. Prosadil se v ní totiž Třinec, Moškoř našel v úniku Tommy Wardase a ve 28. Minutě to bylo 1:2. Vyrovnání se dočkali domácí ve 37. Minutě, Denis Kyselý od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě, 2:2. V závěru druhé dvacetiminutovky šel na trestnou lavici na dvě minuty Kalčík. Třinec hrál přesilovku a tu využil ve 40. minutě Michal Ramik. Po 40 minutách hry byl stav 2:3.

Havířov pokračoval ve třetím dějství v optické převaze a měl i více střeleckých pokusů. Jenže Třinec měl v kleci Švancaru. Oceláři mohli navýšit své vedení ve dvojnásobné přesilovce, v polovině třetiny, jenže akcie AZetu podržel nad vodou Nowak. Havířovští přežili oslabení a chtěli vyrovnat, jenže Oceláři hráli účelně, drželi dlouho puk a pokud ho ztratili, tak hrozili z brejků.Času ubývalo a havířovský Nowak šel z branky, jenže AZetu se už vyrovnat nepodařilo. Havířov doma prohrál s Třincem 2:3.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Havířov): Myslím si, že dnes byl k vidění vyrovnaný hokej, dnes nás stála vítězství, taková individuální taktická nedisciplinovanost, z které jsme obdrželi dvě nebo tři branky. Hráli jsme spoustu zbytečných vyloučení, která nám vzaly sílu do závěrečných minut zápasu. Myslím si, že zápasu byl slušela remíza, byl to vyrovnaný zápas.


René Mucha (HC Oceláři Třinec): Byl to pro nás dnes v Havířově těžký zápas, a to jak emocionálně, ale i na ladě. Domácí hráči dnes hráli výborně. Samozřejmě celé utkání se rozhodlo v přesilových hrách, respektive v nerovnovážném stavu. My jsme moc rádi, že se nám to tady podařilo urvat.

Youtube