AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři ztratili zápas v Jihlavě v poslední minutě, přesto vezou domů alespoň bod

Josef Nudera | 28.01.2022

Havířovská juniorka v rámci 35. kola DHL Extraligy juniorů zajížděla na led Jihlavy. Proti lépe postavenému týmu tabulky si nevedl Havířov špatně a po dvou využitých přesilovkách ještě minutu před koncem základní hrací doby vedl 3:2. Jihlava ale dokázala v čase 59:42 vyrovnat a poslat zápas do prodloužení. V něm byli aktivnější hráči AZetu, ale vzhledem k tomu, že se nedokázali prosadit, došel zápas až do nájezdů. A protože Jihlava využila 2 nájezdy a Havířov pouze jeden, odjíždějí naši junioři s prohrou 3:4 pro nájezdech. Další utkání hrají junioři v sobotu 29.1.2022 na ledě Slavie Praha.

DHL extraliga juniorů - 35.kolo pá 28.1.18:00
HC Dukla Jihlava - AZ Heimstaden Havířov
4:3sn
(0:2, 1:1, 2:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 24. Vyvial (Čermák), 50. Rauš (Čermák, Menšík), 60. Čermák (Jungwirth), rozh. náj. Jungwirth – 3. Byčkov (Fédor), 15. Kočí (Horváth), 26. Kočí (Horváth). Rozhodčí: Skopal, Reich – Kreuzer, Rampír. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 46:30 (11:10, 16:9, 19:6, 0:5). Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 4:3.

HC Dukla Jihlava: Maláč – Šabatka, Chvátal, Kerber, Matějíček, Vovsík, Sapík, Zeman – Menšík, Čermák, Vyvial – Rauš, Melenovský, Jungwirth – Straka, Zdarsa, Peš – Nevšímal
AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kočí, Zavřel, Fédor, Kubíček, Bílek, Kyselý – Horváth, Becher, Špaček – Pastor, Byčkov, Bárta – Hledík, Makovec, Valach – Pavlačka, Kotrba

Připravujeme...

Ohlasy k utkání


Michal Broš (HC Dukla Jihlava): Takový vývoj jsem očekával a předpokládal jsem, že bude těžký. Kor po naší vítězné šňůře a klukům jsem to říkal. Navíc když zápasů není moc do konce a my jdeme za nějakým svým cílem. Finální kroky jsou ty nejtěžší, navíc Havířov nám svou taktikou a typologickým postavením nesedí a nehraje se nám proti němu dobře. Potvrdilo se to na začátku. Nezačali jsme úplně dobře a prvních pět minut jsme soupeře posadili na koně, z čehož dal Havířov gól. Pak se převaha začala obracet na naše hokejky, ale nebyli jsme schopní přetavit naše vyložené šance v góly. Soupeř dal naopak druhou branku a většinu zápasu jsme byli dvě branky vzadu. Klobouk dolů před hráči, jak závěr zvládli, navíc za tohoto vývoje a proti týmu, který není vůbec špatný. Jejich obránci a spousta útočníků mají klid na hokejce, dovedou dobře spolupracovat, udržet puk a hodně soupeři zatápět ve chvíli, kdy mají náskok. Děkovali jsme klukům, že předvedli takový velký obrat a urvali vítězství na penalty.


Filip Koštacký (AZ Heimstaden Havířov): Byl to vyrovnaný zápas. Dostali jsme se do vedení a celkem dlouho jsme ho drželi. Bohužel v poslední třetině už jsme nedokázali čelit tlaku domácích a dostali jsme góly, zejména vyrovnávací na 3:3 osmnáct sekund před koncem byl pro nás smutný. Prodloužení i přes náš samostatný nájezd nerozhodlo, neproměnili jsme ho. Na nájezdy byli už domácí šťastnější. U zápasu mne dost mrzí některé velmi tvrdé zákroky a spousta kontroverzních rozhodnutí.

Youtube