AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci se vrací ze Šumperku bez bodu

Josef Nudera | 23.09.2021

V rámci 5. kola extraligy dorostu zajížděl Havířov na led Šumperku. Do zápasu vstoupili lépe domácí mladíci, kteří se dokázali prosadit již ve 3. minutě první třetiny, díky využité přesilové hře. Havířov se brankou nenechal zaskočit a dokázal ještě do přestávky srovnat. Po bezbrankové prostřední části ale přišla v 53. minutě rána v podobě vedoucího gólu Mladých Draků Šumperk, na kterou už nedokázal Havířov nijak reagovat. Havířovský dorost tak nedokázal vybojovat body a v úvodu soutěže má zatím jen jednu výhru. Naopak Šumperk je v tabulce druhý, hned za vedoucími Vítkovicemi. Další zápas hraje dorost v sobotu 25. 9. na ledě Komety Brno.

Extraliga dorostu - 5.kolo čt 23.9.18:00
Draci Šumperk - AZ Heimstaden Havířov
2:1
(1:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. Zavoral (Maurer, Janech), 53. Cekr (Lichner, Tomeš) – 16. Middleton. Rozhodčí: Honza – Nechvátal, Berger. Vyloučení: 3:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 25:32 (11:12, 8:7, 6:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.

Draci Šumperk: Valenta – Hrdina, Jarmara, Cekr (A), Juřík, zavoral, Plhal, Compel (A) – Bařica, Peškař, Maurer, Tomeš, Verner, Janech (C), Seidenglanz, Lichner, Čunát, Hlubuček
AZ Heimstaden Havířov: Maňásek – Bortoli, Lička, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas, Middleton, Hansel, Jelének, Grygar, Jung, Svozil (C), Loza

Havířov nevstoupil do zápasu v Šumperku vůbec dobře. Již ve 3. minutě putoval na trestnou lavici Michal Vadovič a Šumperk nekompromisně trestal. Stačilo pouhých 22 sekund a Šumperk vedl zásluhou Jakuba Zavorala - 1:0. AZ se naštěstí nenechal nepovedeným začátkem nijak zaskočit a ještě do konce první třetiny dokázal se Šumperkem srovnat krok. V 16. minutě se o to postaral Adam Middleton – 1:1.

Ve druhé třetině měl možnost hrát Havířov hned v úvodu přesilovou hru, ale tu nedokázal využít. Druhá třetina s vývojem zápasu nijak nepohnula, neovlivnily ji ani dvě přesilovky Mladých Draků Šumperk. Do šaten se šlo za smírného stavu 1:1.

Ve třetí třetině to dlouho vypadalo, že se zápas pomalu překlápí do prodloužení, ale Šumperk byl proti. Domácí dokázali v 53. minutě získat své ztracené vedení zpátky. To po přihrávce Tomáše Lichnera a Tobiase Tomeše překonal brankáře Maňáska David Cekr – 2:1. I přes závěrečnou powerplay se už Havířovu nepodařilo zápas srovnat a ze Šumperku se tak vrací bez bodů.

Další zápas čeká na Havířov v sobotu 25. 9., kdy zajíždí na led Komety Brno. Doma se představí příští týden v úterý proti Přerovu a ve čtvrtek proti Vítkovicím.

Youtube