AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci podlehli favorizovanému Třinci

Tomáš Vlček | 14.10.2021

První zápas po reprezentační pauze sehráli dnes havířovští dorostenci. Proti favorizovanému Třinci drželi dlouho vyrovnaný stav. Po dvou třetinách ztráceli dvě branky a až v závěrečné třetině se skóre výrazně vychýlilo na stranu Ocelářů. Konečná porážka 1:7 víceméně odpovídá obrazu hry. Další zápas sehraje AZ doma v sobotu od 18:15 proti Vsetínu.

Extraliga dorostu - 9.kolo čt 14.10.17:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Oceláři Třinec
1:7
(0:0, 0:2, 1:5)

Branky a nahrávky: 49. Hansel – 28. Sikora (Blaha), 39. Cedzo (Ročák), 42. Masnica (Sikora, Solowski), 47. Volas (Pohludka, Gerych), 48. Masnica (Ročák, Cedzo), 53. Čmiel (Pohludka, Volas), 54. Lipka (Pospíšil). Rozhodčí: Hykel – Rychlý, Janoško. Vyloučení: 1:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 114. Střely na branku: 22:41 (8:17, 6:9, 8:15). Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:7.

AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Lička, Beleš, Valouch (A), Zielinski, Jurček, Pilíšek, Vadovič (C), Koubek – Ščerba, Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Drábek, Jelének, Jung, Loza (A)
HC Oceláři Třinec: Heczko – Solowski, Buják (A), Ročák (C), Čmiel, Pospíšil (A) – Gerych, Holinka, Volas, Kubiesa, Pohludka, Sikora, Blaha, Cedzo, Lipka, Masnica, Urbánek, Mikula

V první třetině byli hosté opticky lepším týmem a měli i více šancí. Jenže Přecechtěl v havířovské brance zlikvidoval možnosti Holinky, Gerycha, Bujáka i Sikory a Ročák v dobré pozici pálil mimo. Havířovští se ale také dostali několikrát do nebezpečného zakončení. Drábek, Karas a Middleton však Heczka nepřekonali. A tak se šlo do šaten za stavu 0:0.

Ve druhé třetině nejprve AZ nevyužil od 23. minuty přesilovku, aby pak na druhé straně ve 28. minutě poprvé udeřilo. Po chybě domácích na vlastní modré šli třinečtí 2 na 1, Blaha nahrál z pravé strany před branku a od brusle Petra Sikory skončil puk za Přecechtělem – 0:1.

Převaha hostů byla ve druhé třetině ještě výraznější, z čehož vyplynulo i přečíslení a střela do tyče ve 34. minutě. Havířov měl v podstatě jen jednu velkou šanci. Ve 38. minutě jeli azeťáci 3 na 1, Kubečka to vzal v zakončení na sebe, gólmana však neprostřelil. Gól padl za minutu na druhé straně. Adam Cedzo vystřelil od modré čáry a puk se odrazil od brusle jednoho z domácích hráčů do branky – 0:2.

Ze třetí třetiny neuplynuly ani dvě minuty a hosté vedli 3:0. Patrik Masnica to vzal v situaci 2 na 1 na sebe a z levé strany se trefil přesně do bližší šibenice. Další branku jsme viděli ve 47. minutě. Patrik Volas se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a umístil puk mezi Přecechtělovy betony. Chvíli poté hosté využili přesilovku a po prudké střele Patrika Masnici už vedli 5:0.

Pak se poprvé v zápase trefili i domácí. Tomáš Hansel vystřelil z mezikruží do Heczkova betonu, puk se k němu odrazil zpět a to už jej havířovský útočník zametl do brány – 1:5. Jenže hosté za pár minut hned dvakrát kontrovali. Marek Čmiel vystřelil od modré čáry, puk se odrazil od brusle jednoho z domácích hráčů do branky – 1:6. A za další minutu Pospíšil vystřelil od modré a důrazný Jakub Lipka dorazil puk do brány – 1:7.

Oceláři tak potvrdili roli favorita a nakonec vyhráli v Havířově jednoznačně 7:1.

Fotogalerie k zápasu
Youtube