AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci zlobili Kometu, ale v poslední třetině padli

Tomáš Vlček | 30.10.2021

14. kolo dorostenecké extraligy přivedlo dnes na havířovský led hráče brněnské Komety. Havířovští mladíci drželi 40 minut s velkým favoritem krok a měli k výhře blíže. Ve třetí třetině ale hosté skóre otočili a odvezli si všechny body. Další utkání sehraje AZ v pondělí, a to domácí dohrávku proti Šumperku.

Extraliga dorostu - 14.kolo so 30.10.13:30
AZ Heimstaden Havířov - HC Kometa Brno
2:4
(0:0, 2:1, 0:3)

Branky a nahrávky: 29. Toma (Vadovič, Middleton), 35. Jelének – 31. Kos (Rakus), 42. Nekvapil (Pavlík), 44. Nekvapil (Nesvadba), 46. Kos (Eich). Rozhodčí: Kapitanov – Návrat, Piskoř. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 21:32 (9:9, 7:10, 5:13). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.

AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Lička, Maršálek, Valouch, Barnošák, Zielinski, Jurček, Pilíšek, Vadovič – Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Jelének, Jung, Svozil, Koubek, Toma
HC Kometa Brno: Kavan – Antony, Máša, Zubíček, Eich, Mitro, Kuswito – Kos, Rakus, Pavlík, Halačka, Nesvadba, Zduba, Červenka, Röss, Škodík, Nekvapil, Šantora

V první třetině měli opticky o něco více ze hry hosté, ale AZ celkem držel s favoritem krok. Šancí bylo několik na obou stranách, ne však těch vyložených. Za AZ byla nejvíce vidět lajna Toma-Svozil-Jung, která několikrát zaměstnala obranu Komety i brankáře Kavana. Hosté byli asi nejblíže gólu ve 3. minutě, když Mášova střela propadla havířovskému gólmanovi výstrojí, ale puk následně uklidil do bezpečí domácí obránce. Pokus Kose o zasunutí puku z poza branky u první tyčky si Přecechtěl pohlídal. Branku jsme tak neviděli žádnou.

Ve druhé třetině už jsme se branek dočkali. Od 28. minuty hrál AZ přesilovku. V ní nejprve Svozil trefil tyč, ale pak se tečí prosadil Jakub Toma a Havířov vedl 1:0. Kometa srovnala také v početní převaze, a to za dvě minuty. Ondřej Kos projel s pukem sám až před Přecechtěla a po ledě kolem betonu zasunul puk do branky – 1:1.

Na další gól se čekalo čtyři minuty. Viktor Jelének zachytil puk ve středním pásmu, upláchl bránícím protihráčům a prudkou střelou nad lapačku se trefil do šibenice – 2:1 Těsné vedení AZetu po dvou třetinách bylo určitě překvapivé ale zasloužené.

Ve třetí třetině favorizovaní hosté během čtyř minut od 42. minuty třemi góly skóre zcela otočili. Nejprve se Michal Nekvapil hned po buly dostal sám před Přecechtěla a mezi betony mu poslal puk do branky – 2:2. Stejný hráč pak zakončil rychlý kontr hostů střelou z první přesně k tyči a Kometa rázem vedla 3:2. A pak se Ondřej Kos prosmýkl středem přes obránce a střelou na vyrážečku zvýšil náskok Komety na 4:2.

Ve zbytku utkání, i přes několik nadějných situací, branka nepadla. Kometa si tak odváží z Havířova tři body. AZ své nadějné vedení neudržel a i přes sympatický výkon si z utkání žádný bod nepřipisuje.

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ Heimstaden Havířov): Vstup do zápasu byl z obou stran takový volnější, nebyla to úplně parádní podívaná. První dvě třetiny jsme se soupeřem vydrželi silově i kondičně, tam nemám, co bych klukům vytkl. V začátku třetí třetiny soupeř využil naši nekoncentrovanosti a laxnosti k vyrovnání. Pak na nás padla taková deka a došla nám šťáva. My máme spoustu kluků po nemocech a zraněních, takže jim zákonitě docházejí síly. Taky klíčové momenty hraje pár hráčů, kterým pak dochází šťáva.

Fotogalerie k zápasu
Youtube