AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Hattrick Junga nestačil, dorost doma padl s Porubou

Vít Káňa | 15.02.2022

H A V Í Ř O V - Ve 14. kole Extraligy dorostu – o účast v play off skupiny E se havířovští mladíci doma utkali s týmem HC RT TORAX Poruba v zápase o šest bodů. Poruba měla vstup do zápasu skvělý, dala, díky Veselému, Sobolovi a Wardasovi, v prvním dějství tři branky a ovládla ji 0:3. Havířov si na první gól počkal skoro do poloviny zápasu, to během devíti minut, vyrovnal hattrickem Samuela Karola Junga. AZ se ve třetí periodě dostal po dorážce Tomy do vedení, jenže Ostravané otočili Vendelínem a Wardasem. Havířov doma, ve vyrovnaném zápase, padl s Porubou 4:5.

Extraliga dorostu - 32.kolo út 15.2.15:00
AZ Heimstaden Havířov - HC RT TORAX Poruba
5:6
(0:3, 3:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 27. Jung (Valouch), 33. Jung (Pilíšek, Valouch), 36. Jung (Pilíšek), 46. Toma (Ungr) – 2. Veselý (Sobol, Glos), 8. Sobol (Kršík, Stasiuk), 13. Wardas (Kršík), 46. Vendelín (Sobol, Moravec), 52. Wardas (Kršík). Rozhodčí: Obadal – Gebauer, Kučera. Vyloučení: 6:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 38:45 (10:19, 15:14, 13:12). Průběh utkání: 0:3, 3:3, .

AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Bortoli, Valouch, Zielinski, Maršálek, Jurček, Pilíšek, Vadovič – Karas, Ungr, Middleton, Hansel, Sedlák, Jung, Svozil, Zachariasz, Loza, Toma. Trenér: David Svozil
HC RT TORAX Poruba: Mareček – Jeřábek, Janeček, Kalužík, Kršík, Glos, Michalčík, Pavlíček – Stasiuk, Sobol, Konečný, Vendelín, Veselý, Moravec, Šrubař, Wardas,Vehovský. Trenér: David Moravec

Domácí vstup do zápasu zaspali, už ve 2. minutě otevřel skóre z rychlého úniku porubský Petr Sobol, 0:1. AZ se musel ještě navíc v úvodu ještě dvakrát bránit, Ostravané přidali branku ve druhé přesilovce. Daniel Janeček překonal ležícího gólmana v 8. minutě. Hostující Šrubař ještě rozezvučel tyčku, Poruba přidala třetí zářez na světelnou tabuli ve 13. minutě. Viktor Vardas prošel hladce havířovskou obranou, 0:3. Tímto výsledkem skončila i první dvacetiminutovka.

Druhá perioda přinesla nedisciplinovanost Porubanů, kteří se museli v jejím úvodu dvakrát bránit. AZ však ani jeden poklesek v kázni nepotrestal. Jeho chvíle přišla až ve 27. minutě, Karol Samuel Jung se trefil parádně z pravého kruhu, 1:3. Stejný hráč ve 33. minutě přidal druhou branku z dorážky, 2:3. Pro hosty to byla studená sprcha, no a to AZ ještě v úniku trefil tyčku. Vyrovnání Havířovu zařídil ve 35. minutě, po rychlém brejku, Karol Samuel Jung, který si připsal čistý hattrick. Domácí i hosté měli své šance, ale po 40 minutách hry platil stav 3:3.

Třetí perioda přinesla vyloučení Ungra, ten obdržel menší trest za nedovolené bránění. Z tohoto mraku ale nezapršelo, Ostravané nedokázali překonat ležícího Marečka. AZ se radoval ve 46. minutě, Jakub Toma dorazil Ungrovu střelu do sítě hostů, 4:3. Jenže Poruba se nevzdala a na konci téže minuty srovnala z úniku Tomáše Vendelína, 4:4. AZ byl zaskočen a zapomínal na zadní vrátka, čehož využil Viktor Wardas, 4:5. Havířov se snažil o vyrovnání, ale nepomohla mu ani hra bez gólmana. AZ doma prohrál s Porubou 4:5.  

Ohlasy k utkání


David Svozil (AZ Havířov): Dnes jsme měli velice špatný vstup do utkání. Zvýšeným úsilím ve druhé třetině se nám podařilo nejenom vyrovnat, ale skóre utkání i otočit. Bohužel se nám už poněkolikáté v sezóně stalo, že místo toho abychom utkání kontrolovali, tak vzápětí inkasujeme. Takových utkání bylo od začátku sezóny několik a pokaždé jsme to to utkání prohráli, nezískali ani bod. Je mi líto kluků, protože za svou dřinu nezískávají nic. Nezbývá než tento zápas rychle pustit z hlavy, vzít si z něj ponaučení a připravit se na další utkání.

Youtube