AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ nestačil na Kohouty a domů se vrací s prázdnou

Vít Káňa | 12.03.2022

H A V Í Ř O V - V 10. kole DHL Extraligy juniorů skupiny o umístění se havířovští mladíci vydali do metropole Hané Olomouce, kde vyzvali Kohouty. První perioda gól nepřinesla, skóre utkání otevřel, až v úvodu té druhé, domácí Poledna. AZ snížil před polovinou zápasu Fabienem Kočím v přesilové hře, jenže vzápětí inkasoval po brance Tarnoczyho. Havířovský prapor zvedl o dvaadvacet vteřin později Kevin Horváth. Jenže poslední gólové slovo měli Kohouti, ve 36. minutě dal vítězný gól Stanislav Ruda. Olomouc doma zvítězila nad AZetem 3:2.

DHL extraliga juniorů - 47.kolo so 12.3.12:00
HC Olomouc - AZ Heimstaden Havířov
3:2
(0:0, 3:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 23. Poledna (V. Kočí, Groch), 32. Mácha (Handl), 36. Ruda (Handl) – 29. F, Kočí (Becher), 32. Horváth (Becher, Fědor). Rozhodčí: René Hradil, Jan Grygera – Jan Kleprlík, Jan Vašíček. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2.

HC Olomouc: Špunar – V. Kočí, Přecechtěl, Groch, Sedláček, Panáček, Stratil, Poledna (C) – Havel, Zapletal, Fasner – Fibigr, Handl (A), Mácha (A) – Tarnoczy, Ruda Trenér: Karel Beran
AZ Heimstaden Havířov: Nowak (Zlatnický) – Kremnický, Bílek, Kubíček (A), Zavřel, Kyselý, Fědor, F. Kočí (A) – Plevka, Horváth, Pastor – Makovec, Valach, Becher – Pavlačka, Kalčík, Byčkov (C) – Bárta Trenér: Tomáš Urbánek

Autorem reportáže je: Lukáš Losleben (https://www.hc-olomouc.cz)

První třetina se nesla převážně ve znamení častého vylučování. Na olomoucké straně šli postupně na trestnou lavici Jakub Zapletal a Adam Havel, za Havíře pak pykali David Pastor s Fabienem Kočím. Ani jednomu z celků se však tyto nabídnuté příležitosti využít nepodařilo. Mohly za to převážně výborné výkony Jana Špunara a Antonína Nowaka. Oba brankáři své týmy zvládli podržet. Po dvaceti minutách tak panoval v plecharéně bezbrankový stav.

Do druhé periody vstoupili Hanáci bravurně. Už po dvou minutách skóroval po přihrávce Václava Kočího kapitán Aleš Poledna. Následně se však olomoučtí mladíci dopustili dvou nedovolených zákroků v krátkém čase, a nabídli tak soupeři dvojnásobnou přesilovku. Při této příležitosti si kouč Havířů vyžádal oddechový čas, aby svým svěřencům ukázal, jak tuto situaci sehrát. Naordinovaná taktika se nakonec ukázala jako úspěšná. V čase 28:13 zakončil kombinaci s Ondřejem Becherem Fabien Kočí.

Hanáci si ovšem vcelku rychle vzali své vedení zpět. Po třech minutách a třiceti vteřinách skóroval po spolupráci s Tobiášem Handlem Patrik Tarnoczy. Turbulentní dvaatřicátá minuta však ještě neřekla své poslední slovo. Sotva domácí skončili svou gólovou radost, bylo znovu vyrovnáno. Prakticky ihned po buly se totiž k přesnému zakončení dostal Kevin Horváth. Olomoucké však tato blesková odpověď nevykolejila. Ba naopak. Jejich aktivita vyústila v další branku. Tu zaznamenal čtyři a půl minuty před sirénou Stanislav Ruda. Opět se tak stalo po spolupráci s Tobiášem Handlem.

Třetí dvacetiminutovka nabízela Havířům hned několik příležitostí na vyrovnání. Domácí obrana v čele s Janem Špunarem v brance měla největší práci zejména během dvou oslabení, avšak tyto situace nakonec zdárně ustála, a tak stav 3:2 vydržel až do konce utkání. 

Youtube