AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZ poprvé z venku s prázdnou, v Kopřivnici těsně prohrál

Petr Miklas | 09.11.2022

Fanoušci AZetu si zvykli, že naši borci vozí z venkovních kluzišť body, dnes poprvé se to ale nepovedlo. Havířov v Kopřivnici prohrál 4:3, když dokázal stáhnout vedení domácích ze 4:1 a sahal po vyrovnávacím gólu. Pozitivem je, že to hráči Havířova nezabalili ani za napříznivého stavu. Bohužel z toho dnes body nebyly. Věřme, že se podaří vyhrát na ledě GASCONTROL Arény, kde v sobotu od 17 hodin hostíme Velké Meziříčí.

2. liga - 14.kolo st 9.11.
HC Kopřivnice - AZ Havířov
4:3
(1:0, 2:1, 1:2)

Branky a nahrávky: 13. Velecký (Mach, Suchý), 23. Dluhoš (Indrst), 26. Brodek (Hlaváč), 42. Fojtík (Mach, Pindel) – 24. Haas (Zděnek), 46. Pěnčík (Mrva, Ćmiel), 53. Pawliczek. Rozhodčí: Vaněk – Bartek, Veselý. Vyloučení: 8:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 959. Střely na branku: 38:39 (12:12, 14:12, 12:15). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:3.

HC Kopřivnice: Slíž – Ficek, Már, Marek, Bartošák, Bail, Petrek, Dluhoš, Hlaváč – Kleniar, Fojtík, Velecký, Sluštík "C", Pavlík, Gola, Pargáč, Brodek, Suchý, Haring, Pindel, Mach
AZ Havířov: Štipčák - Kunc, Havlík, Pěnčík, Kuboš, Šěvěček, Mrowiec, Ščurek - Pawliczek, Ćmiel, Antoníček - Apolenář, Zdeněk "A", Haas - Mrva "C", Spratek, Kratochvil - Tvrdý, Kofroň, Pastor

Skóre utkání otevřel domácí Michal Velecký, který přesnou ranou z pravého kruhu trefil šibenici Štipčákovy branky a na konci 13. minuty tak využil přesilovku 5 na3. Na konci první třetiny hráli přesilovku 5 na 3 také hráči AZetu, ale této výhody nevyužili a zbytek si přenesli do druhé třetiny. Po první třetině tak domácí vedli 1:0.

Kopřivnice ubránila i zbytek přesilovky 5 na 3 a navíc na konci 23. minuty navýšila své vedení, když se po dobrém napadání dostal k puku Jan Dluhoš, jenž střelou k pravé tyči nedal Štipčákovi šanci. Odpověď AZetu byla velmi rychlá, už za půl minuty snížil výborně provedeným blafákem Marek Haas, kterého parádně našel Zdeněk.

Jenže domácí znovu odskočili na rozdíl dvou branek, o což se zasloužil parádní akcí Jiří Brodek, jenž nabral rychlost ve středním pásmu, prohnal se kolem obrany AZetu, obkroužil branku a bekhendovou střelou vymetl skulinku nad ramenem Štipčáka. Po dvou třetinách to bylo 3:1 pro Kopřivnici.

A už po minutě hry třetí třetiny se domácí radovali znovu, když využili další přesilovku. Štipčák vyrazil Machovu střelu, ale na dorážku z hole Filipa Fojtíka byl krátký. Hráči AZetu ale nesložili zbraně a využili přesilovku 5 na 3 zásluhou přesné střely Martina Pěnčíka, jenž vymetl levý horní růžek Slížovy branky. Tento obránce, jenž má v Havířově vyřízeny střídavé starty, se prosadil hned ve svém první utkání za AZet.

Ještě veseleji bylo v táboru Havířova na začátku 53. minuty, když výborně napadal Dominik Pawliczek, jenž pak po rychlé bekhendové kličce poslal puk za Slížova záda. K vyrovnání bohužel nedošlo, i když v jednom případě zachránila Slíže tyč jeho branky.

Pokus o závěrečný tlak zhatilo vyloučení Havlíka a AZet tak na vyrovnání nedosáhl a z Kopřivnice odjíždí s prázdnou.

Další utkání sehrají naši borci v sobotu 12.11. na domácím ledě proti Velkému Meziříčí, které dnes na domácím ledě podlehlo Opavě 3:6.

Ohlasy k utkání


Jiří Raszka (trenér AZ Havířov): Bylo to divoké utkání. My jsme si zase nechali odskočit soupeře a tak, jak se nám to podařilo venku několikrát dotáhnout, tak dnes po boji bohužel ne. I když jsme soupeře ve třetí třetině prakticky nepustili z pásma, tak jsme nebyli produktivní, nesbírali jsme puky, které brankář dnes hodně odrážel. Nevyužili jsme dnes přesilovku 5 na 3, respektive jednu ano. Bylo to po střele, po tom, po čem voláme. V tréninku to funguje, v zápase to tam není. Bez toho se zápas vyhrát nedá. Samozřejmě neubránili jsme přesilovku 5 na 3, ale to se v hokeji bohužel stává. Druhou jsme pak zvládli ubránit, ale soupeř potrestal a využil šance, které měl. Kluci se snažili, bojovali do poslední minuty, ale dneska nám nebylo přáno.

Youtube